Ziua Logo
  Nr. 4211 de miercuri, 16 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Putinus Maximus
-- "Tarul" de la Kremlin pleaca pentru a ramane la putere
Vladimir Putin, presedintele in exercitiu al Federatiei Ruse si viitor prim-ministru, si-a reafirmat ieri, printr-un act simbolic, dorinta de dominatie absoluta asupra destinelor cetatenilor rusi, devenind liderul partidului-stat "Rusia Unita".
Vladimir Putin a anuntat ieri la Moscova, in timpul congresului extraordinar al partidului de guvernamant "Rusia Unita", ca "accepta cu recunostinta propunerea membrilor si a conducerii" de a prelua presedentia formatiunii, care domina viata politica din Federatia Rusa. Urmatorul premier rus, in varsta 55 de ani, a adaugat, citat de Itar-Tass, ca "este pregatit sa preia aceasta responsabilitate suplimentara si sa conduca Rusia Unita", decizie salutata, conform mass-media ruse, de manifestatii in principalele orase din Federatia Rusa.
Acest post cheie ii va conferi o baza politica pentru influenta zdrobitoare pe care o va exercita in politica interna si externa a Federatiei Ruse, dupa investirea la 8 mai in functia de prim-ministru, pe fondul declaratiilor presedintelui ales, Dmitri Medvedev, conform carora participarea sa directa in activitatea partidului "Rusia Unita" este "prematura". Decizia lui Vladimir Putin de a prelua conducerea celei mai importante structuri politice din fostele tari comuniste constituie, conform cotidianului "Politkom", evenimentul-cheie al vietii politice ruse dupa destramarea URSS, fiind pentru prima data in istoria moderna a Federatiei Ruse cand cel mai popular politician din tara va conduce partidul dominant, ocupand in acelasi timp functia de premier. In aceasta calitate va detine controlul asupra puterii executive si legislative dispunand totodata de largi prerogative in domeniul politicii externe.
Caracatita "Rusia Unita"
Formatiunea condusa de "Tarul" Putin controleaza Duma de Stat si Consiliul Federatiei, cele doua camere ale Parlamentului federal de la Moscova, precum si majoritatea absoluta a legislativelor diferitelor republici autonome ale Federatiei Ruse. Totodata, "Rusia Unita" este partidul din care provin majoritatea guvernatorilor locali si primarii marilor orase rusesti, inclusiv capitala Moscova. Beneficiind de imense fonduri electorale, puse la dispozitie, sub forma donatiilor, de principalele monopoluri de stat controlate de administratia de la Kremlin, "Rusia Unita" are cel mai extins sistem de reprezentante al unei formatiuni politice din spatiul Comunitatii Statelor Independente, inclusiv in regiunile separatiste Transnistria, Abhazia si Osetia de Sud.
Putin nu renuta
Finalul celui de al doilea mandat prezidential al lui Vladimir Putin este caracterizat de intensificarea contactelor bilaterale cu importanti lideri straini, presedintele rus avand intalniri succesive cu liderii statelor Asiei Centrale, cu dictatorul libian Muammar al-Gaddafi, urmand ca maine sa aiba o intrevedere cu Silvio Berlusconi, la resedinta privata a acestuia din Sardinia, iar vineri sa il primeasca la Moscova pe presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmud Abbas.
Mihai ISAC 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Sfarsit sau un nou inceput   de Mache
A r h i v a
  UCK si traficul de organe la Consiliul Europei    5 comentarii
  Berlusconi ritorna    
  Comanescu, pe linia NATO-UE    1 comentariu
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Un film XXX cu Marilyn - un milion de dolari (3249 afisari)
 Diplomatia romaneasca, pe urmele lui Stefan Andrei (3181 afisari)
 Incursiune in Secuime (2668 afisari)
 Alina cea frumoasa si desteapta (2621 afisari)
 Slugile lui Mittal (2053 afisari)
 Ce urmeaza dupa era dominatiei SUA (2478 afisari)
 Un artist al Operei Nationale din Bucuresti a murit pentru ca a rostit cuvantul "MacBeth" (2478 afisari)
 Vitaminele ucigase (1968 afisari)
 Scandal in Canada, dupa ce Crocs a anuntat ca isi muta fabrica in Romania (1961 afisari)
 "Printesa Diana a murit, depasiti momentul!" (1806 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01721 sec.