Ziua Logo
  Nr. 4209 de luni, 14 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Arme sarbesti pentru Irak
Statul irakian a negociat in secret cu Serbia un contract de armament in valoare de 833 de milioane de dolari, ceea ce demonstreaza problemele cu care se confrunta Bagdadul in incercarea de a-si echipa fortele armate, un proces afectat de coruptie si ineficienta, relateaza New York Times. Documentul a fost negociat de o delegatie irakiana, fara cunostinta comandamentului american, majoritatea echipamentelor comandate dovedindu-se a fi de calitate inferioara. (M.I.)
Interzis la Beijing
Parlamentul European a votat cu o larga majoritate in favoarea unei rezolutii care face apel la conducatorii europeni sa boicoteze ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2008, daca statul chinez nu acceta sa inceapa discutii cu liderul spiritual al Tibetului, Dalai Lama, informeaza EurActiv. Europarlamentarii au condamnat represiunea brutala a manifestatiilor tibetanilor si-au cerut o ancheta a ONU. (M.I.)
FYROM iese la urne
Deputatii macedoneni au votat la finalul saptamanii trecute in favoarea dizolvarii Parlamentului, deschizand calea catre convocarea de alegeri anticipate, dupa mai multe luni de blocaj politic si dupa ce NATO a decis sa nu invite Macedonia sa adere la Alianta, relateaza Reuters. Coalitia de guvernamant a premierului Nikola Gruevski a sustinut motiunea, alegerile urmand sa se desfasoare in termen de doua luni. (M.I.)
Vizita papala
Serviciile de securitate americane au adoptat masuri exceptionale pentru prima vizita a unui Suveran Pontif in SUA dupa atentatele din 2001, Benedict al XVI-lea fiind asteptat maine in capitala americana, relateaza Reuters. Discutiile dintre Papa, aflat pentru un turneu de 5 zile in SUA, si oficialitatile americane vor fi marcate de controverse privind politica americana, considera NYTimes. Aproximativ 70 de milioane de americani sunt de religie catolica, reprezentand un sfert din populatia SUA. (M.I.)
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Exceptzional....   de alex dalaion
Makedonija   de Tzarul Putin
F117...   de Tzarul Putin
A r h i v a
  Externele dupa Cioroianu    4 comentarii
  Italia, intre Berlusconi si Veltroni    4 comentarii
  Saakasvili refuzat    
 Top afisari / comentarii 
 Sosia lui Stalin rupe tacerea (4543 afisari)
 Criza mondiala sperie G7 (3302 afisari)
 E-uri pe paine (2754 afisari)
 Boieri in roba (2207 afisari)
 Buldogul politic si oaia (2017 afisari)
 Sex oral cu Marilyn Monroe pentru suma de 1.5 milioane de dolari (6199 afisari)
 Presa rusa: Putin s-ar putea sa isi paraseasca sotia pentru o gimnasta (4129 afisari)
 Virginitatea unei copile de 13 ani este vanduta la targ cu 2.400 de lei  (3539 afisari)
 Decolteu in premier(a)  (2627 afisari)
 Madonna face gimnastica de-i ies venele din cap (1888 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00813 sec.