Ziua Logo
  Nr. 4208 de sambata, 12 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Taraful PD-L
-- Floarea centrala si locala a democrati-liberalilor s-a reunit, in lipsa mentorului Basescu, pentru a-si prezenta candidatii, pe melodii neopopulare
Circa 5000 de pedelisti au ocupat ieri Sala Palatului pentru a participa la lansarea nationala a candidatilor PD-L in alegerile locale. "Mareea portocalie" s-a dovedit mai pestrita decat parea la prima vedere: alaturi de lideri scortosi, pusi la patru ace, au venit si membri de rand de prin sate uitate de lume, dar si tineri chemati pentru disponibilitatea de a ovationa orice, in schimbul plimbarii la Bucuresti.
Presedintele PD-L, Emil Boc, a incins de la inceput spiritele in sala vorbind de fiecare persoana pe care au tradat-o liberalii in frunte cu Tariceanu: Basescu, Stolojan, Alianta, PD-ul, valorile liberale etc., astfel ca discursul sau a fost marcat mai degraba de huiduieli decat de aplauze. Procedeul a fost folosit si de Theodor Stolojan cu rezultate la fel de bune. Mai putin eficient a fost Cristian Boureanu al carui discurs a fost presarat cu afirmatii usor licentioase: "Noi am refuzat sa lingem clanta lui Ion Iliescu" sau "Sa-i fie rusine lui Tariceanu ca sta la poala lui Iliescu". Comentariile publicului au fost pe masura: "adica sa s... p.. lui Iliescu?". Bomboana pe coliva a fost primarul penal din Arad, Gheorghe Falca, ce s-a trezit, in miezul zilei, salutand asistenta cu "Buna seara, prieteni!". Nici mai tarziu nu a reusit sa starneasca entuziasmul publicului din cauza unei parabole morbide si obscure in care Dumnezeu il ducea pe Iliescu si Nastase la "sicriul vinovatilor".
Marinarul calator, traieste numai cu dor
Prezentarea candidatilor pe regiuni istorice a fost ornata cu momente folclorice specifice. Constantenii au ovationat-o pe Aneta Stan, care a cantat pe un tempo elegiac viata marinarului: "Marinarul calator/ Traieste numai cu dor/ De tara se departeaza/ Mandra dupa el ofteaza". Reprezentanta Olteniei, Nineta Popa a cantat despre primari: "Cine e primar, cat tine/ Stie sa traiasca bine/ Primarul pe unde se duce/ Tot ca soarele straluce/ E falos si e glumet/ Dar si tare iubaret". Cantecul l-a iritat pe banateanul Sorin Frunzaverde: "E foarte greu sa vorbesti ca banatean dupa ce Nineta Popa, din Valcea, a cantat un cantec banatean imbracata intr-un costum din Silistea Sibiului si ne-a spus cum primarii Gutau si Solomon stralucesc ca soarele".
"De unde lovele, frate?"
Remarca a provocat tacere printre oltenii care pana atunci fusesera foarte expansivi.
Agitatia a fost la fel de mare si pe holurile Salii Palatului, multi preferand sa-si petreaca timpul la o cafea. Un ins ironizat pentru faptul ca sacoul si pantalonii nu prea se potriveau la culoare a raspuns oftand: "De unde lovele, frate? E greu cu cascavalul."
Un pusti din Vrancea profitase de invitatia venita din partea organizatiei de tineret pentru a-si vizita fratele student in Bucuresti. Venise inclusiv cu geanta cu mancare dupa el si intreba in dreapta si in stanga cum sa ajunga in Crangasi.
Remember "Draga Stolo"
La lansare a fost prezentat si un scurt film despre istoria partidului. Nu putea lipsi celebrul "Draga, Stolo!" cu Basescu inlacrimat la retragerea lui Stolojan din 2004. Daca cei mai in varsta priveau cu seriozitate scena, cativa tineri, mai iconoclasti, au inceput sa chicoteasca uitandu-se la Stolojan, aflat pe scena, bine sanatos. Unii pedelisti s-au uitat dezaprobator, dar tinerii nu prea s-au sinchisit. Doar o fata statea cu fruntea in palma, iar umerii ii tremurau spasmodic. Cand si-a ridicat capul, i s-a vazut fata schimonosita tot de ras.
Tensiune la Constanta
Candidatul PD-L la sefia CJ Constanta nu a fost inca prezentat oficial urmand ca o decizie sa se ia luni de catre conducerea centrala. Surse din partid indica faptul ca decizia initiala, de desemnare a lui Ion Popescu, va fi mentinuta, in defavoarea deputatului Stelian Dutu.
La Sala Palatului a fost prezentat doar candidatul pentru primaria Constanta, senatorul Dorel Onaca. Au fost tensiuni legate si de nominalizarea sa, tensiuni care insa nu au rabufnit in public. In timpul lansarii, o parte din delegatia constanteana a facut tot felul de comentarii malitioase la discursul lui Onaca, pe care unii il considera ca pe un intrus impus de conducerea centrala, in pofida trecutului sau politic agitat, cu treceri prin PSD, PRM si PC. Pe ansamblu, Onaca a reusit totusi sa se impuna in filiala, surse din PD-L sustinand ca inlaturarea lui Dutu a fost pregatita tot de el. Conform unor informatii neoficiale, Dutu incearca sa-si pregateasca trecerea in PSD, partid cu care ar mai fi negociat si in 2000.
Blaga: Il bat pe Diaconescu
Liderii PD-L cred ca Primaria Generala va ramane fieful lor, in pofida candidaturii surpriza a lui Cristian Diaconescu, din partea PSD. Desi il respecta, pedelistii nu se tem ca Blaga ar putea fi invins de Diaconescu.
"Vreau sa fiu primar si voi fi. Bat orice candidat pe care in pune PSD, chiar si pe cel anuntat acum o ora. Vom castiga Bucurestiul pentru noi, il vom castiga impreuna", a spus candidatul PD-L. Acesta a apreciat ca principalul sau atu fata de Diaconescu este experienta acumulata in administratie. "Am mai multa experienta administrativa decat domnul Cristian Diaconescu, pe care, de altfel, il respect", a precizat Blaga. Acelasi ton condescendent a fost adoptat si de presedintele PD-L, Emil Boc. "Avem Primaria Generala, vom avea Primaria Generala in continuare", a spus ritos Boc neomitand sa-si exprime respectul fata de Diaconescu. Pedelistii au avut cuvinte mult mai dure la PSD in ansamblul sau. Boc, dupa ce a facut apologia administratiei Videanu in Capitala, a acuzat PSD de intarzierea procesului de modernizare a Bucurestilor, in perioada 2000-2004. "Si mai au tupeul sa spuna ca e o alta administratie de vina", a spus Boc referindu-se la acuzele aduse lui Videanu de catre pesedisti. "Daca mergeti in sectorul 5, veti gasi inca un sector aflat in feudalism. Asta-i administratia pe care ne-o propune PSD", a adaugat si primarul in exercitiu, Adriean Videanu.
Decalog pentru primari
Emil Boc a prezentat Carta PD-L a administratiei locale, elaborata pe baza a zece principii, "decalog" pe care primarii partidului vor trebui sa-l respecte. Sloganul de campanie al PD-L este "Facem ce trebuie!".
Boc le-a dat sarcina primarilor sa duca pana la capat programul de descentralizare si reforma administrativa pe care l-a elaborat Vasile Blaga, in perioada cat a fost ministru de Interne. "Tandemul Vasile Blaga si Liviu Negoita va fi asul castigator in competitia de la Bucuresti", a declarat Boc.
Ideea de tandem a fost reluata si de Negoita, ce a promis ca ii va convinge personal pe bucuresteni sa-l voteze pe Blaga. "Sunt onorat sa reprezint cetatenii Sectorului 3 si ii asigur de onestitatea mea in continuare. Daca vor vota candidatii PDL, tot Bucurestiul va arata ca Sectorul 3", a spus edilul de la Sectorul 3.
Un alt subiect preferat de pedelisti a fost descentralizarea. Presedintele PD-L a reluat acuzele la adresa Guvernului privind blocarea descentralizarii. "Guvernul sa faca politica in domeniu, iar tara sa fie guvernata prin administratia locala", a spus la randul sau Videanu.
Pagina realizata de Adrian ILIE 
Alte articole
  Stolojan si Boc au nasit PD-L    (Politica, 2007-12-17)
  Stolojan a comparat standardele de cost ale Guvernului cu normativele lui Ceausescu    (2009-09-24 18:44)
  Crin Antonescu spune ca Stolojan ar trebui sa-si dea demisia din PE daca este implicat in campanie    (2008-10-22 14:53)
  PD-L iși validează luni candidații la alegerile parlamentare, Stolojan nu intră in competiție    (2008-10-18 17:44)
  Deputatii PD-L care vor lipsi de la votul in cazurile Mitrea si Nastase vor fi sanctionati    (2008-08-04 15:25)
 Comentarii: 13 Afiseaza toate comentariile  
Imbatatul cu apa rece,la unii..tot nu le trece.   de LENIO
Sunt din convingere liberal,dar tot nu ma bucur ca"pierde"social democratia!   de LENIO
IATA-L! Mesia politicii romanesti...dupa A.P.   de LENIO
Dar de unde stii cand e sustzinere oarba,si cand nu?   de vida clara
Jalnici suporteri   de FB
PDL-isti....   de Alcor
7.000 de partipanti.....   de cehow
Pentru alwis46   de LENIO
Cu putin timp in urma,   de LENIO
Au !   de alwis46
dinule,se vede ca ai cap tare.Iar aici ,este,chiar un loc de dat cu capul.   de vida clara
Boaloane cu sapun !   de Holospin
Freud-ismul in politica   de Alex.Pandrea
A r h i v a
  Vanghelie canta, PSD joaca    20 comentarii
  Barourile devalizate    3 comentarii
  Alimente otravite    9 comentarii
  Crulic ne-a scapat de Cioroianu    21 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Subiecte finale pentru Bac (4594 afisari)
 Alimente otravite (2029 afisari)
 Misterul manuscrisului Voynich (1929 afisari)
 Ministerul Asasinatelor Externe (1906 afisari)
 Armata Rusiei ameninta NATO (1723 afisari)
 O femeie obeza a pozat nud pentru nepotul celebrului Sigmund Freud (3782 afisari)
 Dezvaluiri socante in cazul bunicii care s-a aruncat cu nepotelul in brate de la etajul noua (2976 afisari)
 "Omul copac" isi cauta mireasa  (2444 afisari)
 Legi americane inutile si absurde (2281 afisari)
 Socant: A fost fortata sa se marite cu un barbat de 50 de ani, care mai avea sase neveste (1929 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01612 sec.