Ziua Logo
  Nr. 4208 de sambata, 12 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Extaz pentru Mutu, agonie pentru Contra
-- Cei doi internationali romani au marcat goluri senzationale in sferturile Cupei UEFA, dar doar Fiorentina merge in semifinale
Daca acum doi ani intreaga suflare fotbalistica din Romania privea cu sufletul la gura sferturile de finala ale Cupei UEFA, unde s-au infruntat Steaua si Rapid, joi seara toti ochii au fost atintiti spre doar doi fotbalisti "tricolori" ramasi in competitie. Iar ei nu au dezamagit, avand prestatii excelente, incununate cu goluri superbe, care au facut inconjurul Europei. Ceea ce "da bine" cu mai putin de doua luni inainte de Euro 2008.
Crema serii a luat-o Mutu, care a marcat de doua ori la Eindhoven, prima reusita fiind una de exceptie, sut de la 30 de metri direct in vinclu. Fiorentina s-a impus cu 2-0 si merge mai departe cu stil, dupa ce in prima mansa remizase pe teren propriu, 1-1, tot cu o reusita a "Briliantului". Inutil de precizat ca intreaga presa din Italia a fost ieri la picioarele lui Mutu, mai ales ca "viola" este singura reprezentanta a "Il Calcio" ramasa in aceasta editie a cupelor europene. Prin aceasta "dopietta", internationalul roman a ajuns la sase reusite in acest sezon de Cupa UEFA, fiind cel mai bun marcator al Fiorentinei in aceasta competitie in toate timpurile. "Pentru mine conta mai mult echipa, rezultatul, decat golurile mele. Desigur, primul a fost foarte frumos, dar repet, acel gol era important mai ales pentru ca in acel mod reuseam sa redeschidem rezultatul din tur. Am eliminat o formatie foarte puternica, venita din Liga Campionilor, ca si viitoarea noastra adversara, Glasgow Rangers. Noi avem mai putina experienta fata de aceste echipe, dar cu suflet putem sa obtinem satisfactii mari si importante. Sunt mandru ca fac parte din unica echipa italiana aflata inca in cupele europene. Asta spune mult despre ceea ce Fiorentina continua sa faca in acest sezon. A fost o seara perfecta, din acelea care isi lasa amprenta", a declarat Mutu dupa meci.
"Thriller" pe "Colloseum"
Partida Getafe-Bayern, cu Cosmin Contra titular pe postul de mijlocas dreapta la gazde, a fost una absolut nebuna. Internationalul roman a deschis scorul dupa o cursa fabuloasa de 50 de metri, invingandu-l pe Kahn dupa ce i-a driblat pe De Michelis si pe Lucio, chiar daca echipa lui ramasese in 10 oameni inca din minutul 6, cand De La Red a vazut destul de usor cartonasul rosu. Nu trebuie uitat nici cum Contra a marcat si in turul confruntarii cu Bayern, executandu-l pe Kahn cu o scarita superba. Contra a iesit in minutul 77, la 1-0 pentru Getafe, iar ce a urmat a fost de infarct! Bayern a egalat in minutul 89, imediat dupa ce au inceput prelungirile admirabila echipa gazda a facut un socant 3-1, insa doua gafe ale portarului Abondanzierri l-au ajutat pe Toni sa faca "dubla" si sa califice pe Bayern la ultima faza a meciului. "Nu credeam ca mai putem rata calificarea. Nici acum nu-mi vine sa cred, dar asta e fotbalul, se joaca pana in ultima secunda. Trebuie sa uitam repede acest meci. Daca exista un Dumnezeu drept, Getafe ar trebui sa castige Cupa Spaniei. Dupa acest parcurs in Cupa UEFA am ramas cu un gust amar", a spus Contra ieri, referindu-se la finala Cupei Spaniei de miercurea viitoare, cu Valencia.
Bogdan GHEORGHE 
Alte articole
  Mutu a marcat in UEFA    (Sport, 2007-12-22)
  Mutu a calificat-o pe Fiorentina    (Sport, 2007-10-06)
  Mutu, UEFAntastic!    (2008-04-11 17:20)
 Afisari: 469  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
mutu nu ma mai surprinde, contra in schimb   de simiondan
A r h i v a
  Ruptura Paszkany-Muresan!    1 comentariu
  Argatul lui Arpad    1 comentariu
  ANDONE: "OBIECTIVUL E LIGA"    
  MURESAN: "CFR E IN CRIZA!"    
  LIGA I    
  Stiri pe scurt    
  Derby-uri pe puncte si pe orgolii    
  Spilul zilei    
 Top afisari / comentarii 
 Subiecte finale pentru Bac (4594 afisari)
 Alimente otravite (2029 afisari)
 Misterul manuscrisului Voynich (1929 afisari)
 Ministerul Asasinatelor Externe (1906 afisari)
 Armata Rusiei ameninta NATO (1723 afisari)
 O femeie obeza a pozat nud pentru nepotul celebrului Sigmund Freud (3782 afisari)
 Dezvaluiri socante in cazul bunicii care s-a aruncat cu nepotelul in brate de la etajul noua (2976 afisari)
 "Omul copac" isi cauta mireasa  (2444 afisari)
 Legi americane inutile si absurde (2281 afisari)
 Socant: A fost fortata sa se marite cu un barbat de 50 de ani, care mai avea sase neveste (1929 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02272 sec.