Ziua Logo
  Nr. 4207 de vineri, 11 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Neica si zapada
"E mereu aceeasi zapada si mereu acelasi neica" este tema conferintei de duminica (ora 11.00, Sala Atelier, Teatrul National Bucuresti) pe care o va sustine scriitoarea Herta Muller. Titlul metaforic porneste de la expresia germana "Zapada de ieri", care se refera la lucruri devenite inactuale, de care nu mai trebuie tinut seama. Numai ca, potrivit autoarei, experienta deportarii in Uniunea Sovietica, pe care a suferit-o mama ei, in 1945, este similara cu experienta emigrarii scriitoarei in Germania, in anii'80 - in ambele situatii zapada joaca un rol dramatic; cum tot la fel, in ambele cazuri, anchetatorii sovietici si examinatorii de la biroul de imigrari din Germania federala au acelasi comportament brutal si abuziv. (L.D.)
Dans pagan
Prima reprezentatie a spectacolului "Dansand pentru zeul pagan" de Brian Friel, regia Lynne Parker, cu Mircea Rusu (foto) il rolul lui Jack (detinut pana nu demult de Gheorghe Dinica) este programata in aceasta seara, la orele 19.00, in Sala Mare a Teatrului National. Alaturi de Mircea Rusu, vor juca Vivian Alivizache, Carmen Ionescu, Carmen Ungureanu, Tania Popa, Rodica Ionescu, Gavril Patru si Liviu Lucaci. Este povestea unui barbat depasit de realitatea pe care o gaseste la revenirea acasa, dupa o indelungata absenta. (L.D.)
Cracovia culturala
Azi va fi lansat la Cracovia cel mai mare proiect dedicat culturii romane organizat pana acum in Polonia: Festivalul Culturii Romane. Evenimentele se vor derula intre 11si 20 aprilie si se dezvolta pe toate domeniile culturii - cinematografie, literatura, teatru, cercetare, arta culinara si oenologie, traditie populara. (D.C.)
CartePremium
A fost lansat cel mai nou magazin online de carti si cadouri (www.CartePremium.ro). Acesta ofera in primul rand carti, 80-90% din totalul produselor, dar si cadouri, mici obiecte de birou sau pentru acasa, sticle de vin premium si bauturi fine. Site-ul isi propune sa promoveze si cele mai noi stiri din sfera culturala romaneasca, inclusiv lansari de carti. (D.C.)
A r h i v a
  Ultimul comisar    
  Vioara lui Enescu pe mana lui Croitoru    
  Tuse muzicale    
  Intelesul si folosul postului    
  Ce citeau romanii acum 68 de ani?    
 Top afisari / comentarii 
 Nu mi-am batut nevasta! (2618 afisari)
 Nabucco contra South Stream (2409 afisari)
 Cand s-a incheiat al Doilea Razboi Mondial? (2253 afisari)
 Hotii de cai (1810 afisari)
 Matiz de 1780 de euro (1437 afisari)
 Cand Britney Spears face plaja goala (3939 afisari)
 Baza secreta din Iran, fotografiata din satelit (2370 afisari)
 Sotia miliardarulului Tetra Pak: Ne-am apucat de droguri pentru ca ne-am plictisit de traiul perfect (2174 afisari)
 Fotografia nud a Carlei Bruni s-a vandut cu 91 de mii de dolari (2057 afisari)
 Nicoleta Luciu, fortata de iubit sa renunte la sarcina (1974 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00820 sec.