Ziua Logo
  Nr. 4205 de miercuri, 9 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Mineriada ingrozeste PSD
-- Social-democratii sustin ca vor intra in turul doi la locale, pe 15 iunie, dar se tem ca adversarii vor cupla aceasta data cu implinirea a 18 ani de la mineriada
Presedintele PSD si Marian Vanghelie au cazut ieri la pace, la sediul de campanie al social-democratilor, si au decis ca partidul sa il sustina pe Miron Mitrea pentru Primaria Capitalei. Decizia a fost una pur formala, deoarece primarul Sectorului 5 se intelesese deja cu Mitrea. Comitetul Executiv a fost devansat la finele saptamanii cand va accepta noua candidatura venita din partea PSD Bucuresti.
Conducerea partidului da ca sigura intrarea lui Mitrea in turul doi, 15 iunie, insa considera ca una dintre vulnerabilitatile importante este chiar aceasta data, cand se vor implini 18 ani de la mineriada din 1990.
"Totul este clar. Miron Mitrea ne va reprezenta in campanie. Ramane de vazut daca Marian Vanghelie va dori sa devina viceprimar sau va avea o alta optiune", ne-au declarat surse din PSD.
Ne vor toca marunt
Conform acestora, Mircea Geoana a fost instiintat de Mitrea si Vanghelie ca s-au inteles si ca organizatia de Bucuresti nu se va opune candidaturii sefului de campanie al social-democratilor. Liderul PSD s-a ferit insa sa faca anuntul de la sediul din Cotroceni, pentru a nu repeta greseala comisa in urma cu cateva saptamani cand a declarat ca Vanghelie este candidatul PSD. El va lasa Comitetul Executiv, devansat pentru finalul saptamanii, sa valideze decizia pentru a nu isca noi tensiuni in partid. Noul sef de campanie al pesedistilor va fi Viorel Hrebenciuc.
Surse din PSD ne-au declarat ca Mitrea va ajunge sigur in turul al doilea, dar ca acolo se va confrunta cu o problema mai mare decat Vasile Blaga. "Se implinesc 18 ani de la mineriada din 1990. Ne vor toca marunt cand vor aparea zilnic pe televizor imagini cu Iliescu si cu minerii", ne-au declarat mai multi reprezentanti ai PSD. Conform acestora, PD-L va avea parte de "vant in panze" pentru ca vor beneficia practic de un ajutor din partea mass-media. "Campania electorala se inchide vineri, 13 iunie, dar nimeni nu va putea impiedica televiziunile sa dea trei zile incontinuu imagini din mineriade. Vor aparea si imagini cu victimele si atunci vom avea o problema", sustin pesedistii.
Multumiri pentru mineri
"Dragi mineri, ma adresez dumneavoastra de asta data, multumindu-va pentru raspunsul de solidaritate muncitoreasca pe care si acum l-ati dat la chemarea noastra. (...) Rugam pe ceilalti sa ramana aici in piata. Delegatia de mineri, in frunte cu domnul Cozma, se va deplasa spre Piata Universitatii, pe care vrem s-o reocupati dumneavoastra". (Ion Iliescu, 14 iunie 1990)
Cristian ANDREI 
 Afisari: 696  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 6 Afiseaza toate comentariile  
Deh,, pesedeilor !   de alwis46
PSD   de Mona G.
O problema mica   de John
PSD este iresponsabil.   de Socrate
CRIMELE MINERALIADEI SI presedintele onorific   de Radu Dragan
Acuma nu vaz ce motive sa avem sa "sarbatorim pe 15" furtunele luate pe spinare pe 13 ...   de gili
A r h i v a
  Negoita, propteaua lui Blaga    12 comentarii
  Sefii CJ intariti    1 comentariu
  Oculte la Culte    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Depopularea Romaniei (3421 afisari)
 Maraie generalii (3303 afisari)
 Generalii din Armata saboteaza CSAT (2106 afisari)
 Ucraina ataca la doua capete (1740 afisari)
 Minciuna naturala (1657 afisari)
 Agentia Spatiala Europeana a descoperit cea mai distructiva forta din univers (4328 afisari)
 Kylie Minogue rupe tacerea: Am fost victima unui medic care m-a diagnosticat gresit (3427 afisari)
 Declaratiile lui Putin prinvind statalitatea Ucrainei tulbura si mai mult apele la Kiev (3016 afisari)
 Tupeu: Voronin a venit la Bucuresti cu translator  (2279 afisari)
 Desfigurata de vopseaua de par (1662 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00949 sec.