Ziua Logo
  Nr. 4203 de luni, 7 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
Microsoft, obligata de instanta la plata a 367 milioane dolari catre Alcatel-Lucent
-- O instanta din SUA a cerut ca Microsoft sa vireze companiei Alcatel-Lucent suma de 367,4 milioane dolari, in urma unei victorii partiale inregistrate de compania franco-americana in litigiul privind incalcarea a patru patente, transmite AFP.
Instanta americana a concluzionat ca gigantul Microsoft nu a incalcat toate cele patru patente (brevete) aflate in discutie si a refuzat companiei Lucent plata unei despagubiri de 1,75 miliarde dolari. "Apreciem munca depusa de juriu in timpul acestui proces complex", a declarat consilierul general al Microsoft, Tom Burt.
Procesul s-a concentrat pe ultimele patru patente, din cele 15, pentru care Lucent a dat in judecata, in 2003, companiile Dell si Gateway pentru presupusa vanzare a unor computere dotate cu soft apartinand Microsoft, care a folosit tehnologie Lucent fara acceptul companiei.
Microsoft s-a implicat in acest proces in incercarea de a-si proteja parteneriatul cu producatorii de computere si pentru a impiedica litigiul sa se rasfranga asupra altor companii ce folosesc tehnologie Microsoft.
Procesul incheiat, vineri, vizeaza tehnologie folosita pentru rularea DVD-urilor in programul Windows, sau in cadrul aplicatiilor Outlook, Money si Windows Mobile, ale Microsoft.
Instanta din California a decis ca sistemul Microsoft de decodare video si tehnologia de display video, color, nu incalca patentele Lucent. Aceasta nu este singura data in care cele doua grupuri s-au confruntat, in justitie, din cauza unor litigii legate de brevete. La sfarsitul lunii noiembrie 2006, Alcatel a depus, la un tribunal din Texas, o plangere impotriva Microsoft, legata de incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala.
Lucent a depus, in aprilie 2006, o plangere impotriva Microsoft, acuzand grupul informatic de incalcarea unui alt brevet, prin comercializarea consolei sale Xbox 360. Respectiva consola utilizeaza o tehnologie MPEG2, care, potrivit Lucent, functioneaza, in totalitate sau in parte, prin utilizarea acestui brevet.
A r h i v a
  Frauda pe internet a atins un nivel record in Statele Unite ale Americii in 2007    
 Top afisari / comentarii 
 Fratia urechii (4857 afisari)
 Un tiran modern (Putin) si admiratorii sai (2316 afisari)
 Euroregiunea secuiasca (1770 afisari)
 "Rednic, esti o mizerie" (1587 afisari)
 Un nou caz Litvinenko (1333 afisari)
 A adormit langa femeia pe care a violat-o (3618 afisari)
 La 50 de ani, Sharon Stone foloseste aceleasi "arme" ca pe vremea cand juca in Basic Instinct (3571 afisari)
 Putin: "Ucraina are toate sansele sa nu mai existe ca stat in granitele actuale" (3516 afisari)
 Dragoste fara frontiere: Un lup se iubeste cu o capra (3377 afisari)
 Socant: Un australian are un copil cu propria fiica  (2663 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00755 sec.