Ziua Logo
  Nr. 4202 de sambata, 5 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
CFR cumpara vagoane noi
Operatorul de transport feroviar CFR Calatori va achizitiona 90 de vagoane noi de viteza si va moderniza alte 113 unitati, etajate, cu o vechime de peste 20 de ani, contracte estimate la o valoare totala de circa 536 milioane de lei (144 milioane de euro). Dintre cele 90 de vagoane, 40 de unitati - pentru ambele clase de confort, respectiv clasa I si clasa a II-a -, vor trebui sa aiba carcasa din inox. Contractul este estimat la 223,72 milioane de lei, inclusiv TVA, termenul limita pentru depunerea ofertelor fiind 29 mai 2008. (C.P.)
Piata Domenii inchisa
Administratia Pietelor Sector 1 a decis inchiderea Pietei Domenii pana in data de 20 aprilie, pentru a o moderniza si reamenaja inainte de Sarbatorile de Paste. Cu aceasta ocazie va fi asfaltat platoul pietei si vor fi realizate lucrari de igienizare. De asemenea, tarabele vechi vor fi inlocuite cu unele noi si moderne, iar numarul lor va ajunge la 200, fata de 150 in prezent. Pana la finalizarea lucrarilor de reamenajare, comerciantii de produse agricole au fost mutati la Piata 1 Mai si Piata Matache. (M.S.)
Scoala de iluzionism
Maestrul iluzionist Serafini inaugureaza astazi, in comuna sa natala Uileacu de Beius, (jud. Bihor), prima scoala de prestidigitatie si iluzionism din tara. Dupa 35 de ani de activitate in domeniu, Octavian Herman, de 51 de ani, cunoscut ca Serafini, a decis sa-i invete pe viitorii "magicieni" tot ceea ce a acumulat el in experienta sa, incepand de la micile trucuri bazate pe rapiditatea degetelor, la scamatorii cu carti de joc, monede sau joben, informeaza Rompres. Cursurile sunt de trei luni, cate 12 ore zilnic. Numarul maxim de inscrieri este de zece, iar limita de varsta este de minim 17 ani. Pana la 21 ani, Serafini va cere si aprobarea
parintilor. (M.S.)
Investitii la Rovinari
Consortiul compus din firmele Energoconstructia, Romelectro si SAEM a castigat licitatia organizata de Complexul Energetic (CE) Rovinari pentru acordarea unui contract in valoare de 150 milioane lei (40,2 milioane euro) privind derularea unor lucrari de mediu. "Cele trei firme au cumparat separat caietul de sarcini, dar au depus oferta comuna", a declarat directorul de investitii al CE Rovinari, Ion Pisc, transmite Mediafax. (G.M.)
A r h i v a
  Elevii nimanui    6 comentarii
  Videanu schimba corcodusii cu platani si chiparosi    1 comentariu
  Medicii vor lua bani dupa note    8 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Imblanzirea ursului, de la Ceausescu la Basescu (2451 afisari)
 Putin mai bine (2252 afisari)
 Certuri in NATO (2160 afisari)
 Kosovo secuiesc (1804 afisari)
 Amendat pentru degetul ridicat (1789 afisari)
 In subteranele Moscovei au fost gasiti viermi mutanti (4074 afisari)
 Cea mai sigura limuzina: transportorul blindat rusesc! (2908 afisari)
 Palatul Parlamentului a doborat trei recorduri mondiale in Guiness Book (2198 afisari)
 Autorul ''Imnului golanilor'', Cristian Paturca, internat in stare grava la spital (2075 afisari)
 Rex Harrison, un actor stralucit, un om josnic (2023 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01959 sec.