Ziua Logo
  Nr. 4200 de joi, 3 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Mesa pentru Wojtyla
"Ioan Paul al II-lea avea calitati supranaturale", a afirmat ieri Papa Benedict al XVI-lea, in timpul unei mese oficiate la Vatican in memoria predecesorului sau, decedat in urma cu trei ani, la 2 aprilie. La ceremonia de comemorare a trei ani de la moartea Papei Wojtyla, primul suveran pontif polonez din istoria Bisericii Catolice, pe care a condus-o timp de 26 de ani si care s-a stins din viata la varsta de 84 de ani, au luat parte peste 60.000 de credinciosi. (L.P.)
Demisie la Dublin
Premierul irlandez, Bertie Ahern, a anuntat ca va demisiona din functie la inceputul lunii viitoare, pe fondul unor acuzatii de coruptie, relateaza Reuters. "Intentionez sa ii inaintez demisia mea presedintelui (Mary) McAleese, marti, 6 mai", a declarat seful Executivului de la Dublin. Reales in iunie 2007, pentru cel de-al treilea mandat consecutiv, Bertie Ahern a precizat insa ca decizia sa de a renunta la sefia Guvernului nu este legata de ancheta referitoare la unele sponsorizari controversate primite in anii 1990. (A.M.L.)
Hillary castiga teren
Un nou sondaj de opinie dat publicitatii ieri, in SUA, o plaseaza pe fosta prima doamna, Hillary Clinton, in fruntea preferintelor electoratului democrat din Pennsylvania, asteptat sa voteze in cadrul primarelor din 22 aprilie. Credidata cu 50% din optiuni, Hillary Clinton dispune de o distanta considerabila in fata contracandidatului sau, Barack Obama, preferat de 41% din alegatorii democrati din Pennsylvania. Mai mult, fosta prima doamna il surclaseaza si pe aspirantul republican la Biroul Oval, John McCain, fiind preferata de majoritatea alegatorilor din Pennsylvania, Florida si Ohio. (A.M.L.)
Liber la investitii
Duma de stat (Camera inferioara a Parlamentului rus) a adoptat ieri un proiect de lege care reglementeaza accesul investitorilor straini in sectoarele strategice ale economiei. Potrivit actului normativ, orice companie straina privata ce vrea sa cumpere o participatie de peste 50% la un grup care face parte din unul din cele 42 de sectoare incluse pe lista domeniilor de interes strategic trebuie sa obtina o aprobare speciala. In cazul companiilor straine de stat, pragul de la care trebuie sa obtina o astfel de autorizatie este de 25%. (L.P.)
 Afisari: 193  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Hillary castica teren ?....   de alamar
A r h i v a
  Fuga de pe mosia lui Voronin    2 comentarii
  Moscova, in fata dilemei separatiste georgiene    2 comentarii
  Bush, silit sa boicoteze    7 comentarii
  Blair, nedorit    
 Top afisari / comentarii 
 Garcea in NATO (4572 afisari)
 Anarhia de la Marea Neagra (2387 afisari)
 Varianta a zvasticii in "Romania Mare" (1979 afisari)
 Copiii poltergeist (1956 afisari)
 Fuga de pe mosia lui Voronin (1708 afisari)
 Cum puteti obtine cazierul pe loc (5319 afisari)
 Cea mai frumoasa sotie de la Summit: Prima Doamna a Azerbaijanului (5267 afisari)
 Mitul celor doi litri de apa pe zi, demontat de cercetatori (4459 afisari)
 Ingerul adoptat s-a transformat intr-un diavol deghizat in copil (3469 afisari)
 Summitul NATO: Risipa de mancare si bautura pentru jurnalistii acreditati la summit (2048 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00814 sec.