Ziua Logo
  Nr. 4197 de luni, 31 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Explozie devastatoare la Iasi
-- 19 apartamente au fost afectate de o deflagratie urmata de un incendiu care s-a produs intr-un bloc de garsoniere, un batran fiind internat in stare critica
O explozie devastatoare, urmata de un incendiu, s-a produs la sfarsitul saptamanii trecute intr-un bloc de garsoniere din Iasi, doua persoane fiind ranite, iar 19 apartamente afectate. Deflagratia s-a produs la un bloc de garsoniere din apropierea Pietei Nicolina.
Intr-una din locuinte a explodat o butelie, locatarul garsonierei fiind ranit si transportat la spital. Doctorii au declarat ca pacientul in varsta de 76 de ani a ajuns in stare critica, fiind victima unei explozii in spatiu inchis. Barbatul are arsuri de gradul II, III si IV pe mai mult de 25 la suta din suprafata corpului, inclusiv pe fata, medicii incercand stabilizarea acestuia. Un vecin a fost de asemenea ranit, insa a refuzat internarea. Potrivit primelor evaluari, 19 garsoniere au fost afectate de explozie, fiind sparte geamurile locuintelor, tamplaria fiind avariata. Incendiul care a urmat exploziei a fost stins.
Compania E.ON Gaz Distributie a precizat ca garsoniera in care s-a produs explozia nu era conectata la sistemul de distributie a gazelor naturale. "Din primele cercetari efectuate s-a constatat ca explozia a fost cauzata de o butelie de gaz neetansa", se arata intr-un comunicat al companiei. Potrivit Mediafax, la parterul imobilului in care a avut loc deflagratia functioneaza un hotel conectat la reteaua de gaze si la care a fost intrerupta distributia gazelor, ca masura de siguranta. Potrivit pompierilor aflati la fata locului, furtunul care facea legatura intre butelie si aragaz era prins cu o sarma, nu cu un colier special. "Se pare ca, in timp ce aragazul functiona, furtunul a iesit din aragaz si in acel moment gazele s-au raspandit in camera si din cauza flacarii de la aragaz s-a produs explozia", au declarat pompierii, citati de Mediafax. Din primele evaluari a rezultat ca 19 garsoniere au fost afectate de explozie, fiind sparte geamurile locuintelor, insa structura de rezistenta a blocului nu a fost afectata, potrivit inspectorului sef al Inspectoratului Judetean pentru Constructii Iasi, inginerul Radu Lupasteanu. "Am verificat toate apartamentele afectate, dar si restul cladirii si se pare ca nu este vorba despre o afectare a structurii de rezistenta. Am spus oamenilor ca pot locui in continuare in garsoniere si urmeaza sa facem o expertiza atenta a imobilului", a declarat Lupasteanu. (B.C.G.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
profesia de asistent social specializat,de care sa beneficieze persoane singure   de silviana
A r h i v a
  Trupele speciale atacate de zeci de romi    5 comentarii
  Spulberati de Sageata Albastra    1 comentariu
  Cadavrul din balcon    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Vladimir Voronin studiaza Unirea (2528 afisari)
 Voiculescu rade tot (2261 afisari)
 Reforma ratata (1993 afisari)
 Tonomatele URSS dau in presa NATO (1613 afisari)
 Papagalii politici si mitocanimea (1416 afisari)
 O tablita sumeriana elucideaza misterul distrugerii Sodomei si Gomorei (4755 afisari)
 Cum a ajuns un geniu in Matematica sa se prostitueze (3432 afisari)
 Cand Fram-ursul-polar se joaca cu huski... (3362 afisari)
 Goldie Hawn are 62 de ani si nici ca-i pasa (2944 afisari)
 Casa lui Codrin Stefanescu sub asediul fenomenelor supranaturale (2536 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00695 sec.