Ziua Logo
  Nr. 4195 de vineri, 28 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Suveica Poteras-Mantale
-- Primarul PD-L de la Sectorul 6 si fostul prefect PD al Capitalei au pus umarul pentru improprietarirea unor falsi mostenitori care au vandut mafiei imobiliare parcul de joaca de la Favorit
Mafia terenurilor a ajuns sa vaneze chiar si suprafetele de joaca pentru copii. Prin intermediul unor necunoscuti, anumite personaje, printre care si politicieni de marca, au preluat terenuri cu acte false. Adevaratii proprietari nu isi primesc mostenirile tocmai din cauza unor astfel de indivizi. In plus, insemnate terenuri aflate in domeniul public au ajuns sa rotunjeasca conturile caracatitei terenurilor.
Un astfel de caz se petrece in Sectorul 6 din Bucuresti, vizat fiind imobilul aflat intre cinematograful Favorit si blocul OD2 - Str. Sibiu nr. 4A, in suprafata de 5044,86 mp. In afacere sunt implicati primarul Sectorului 6, Cristian Constantin Poteras, si fostul prefect al Capitalei, Mioara Mantale, care au avizat o scandaloasa punere in posesie. Datorita semnaturilor celor doi, Asociatia de Proprietari a blocului OD2 se lupta acum in instanta pentru terenul de peste 5000 mp "restitut" unor falsi mostenitori, pe baza unor acte fabricate. Suprafata de teren a fost reconstituita peste parcul si locul de joaca copii Favorit. La data de 04. 08. 2006, Nafornita Elena si Jianu Gheorghe au fost pusi in posesie cu terenul respectiv, desi in procesul verbal de punere in posesie nu se stabilesc vecinatatile suprafetei, conform realitatii. Mai mult, cei doi prezumtivi mostenitori nu au detinut niciodata vreun teren in acea zona. Cei peste 5.000 de mp s-au aflat in proprietatea Ministerului Apararii Nationale, blocurile din zona fiind construite in anii 1960 pe terenuri virane care au apartinut Armatei Romane, in timpul celor doua razboaie mondiale aici fiind amplasate tabere militare. Cu alte cuvinte, suprafetele s-au aflat in proprietatea publica a statului. Pentru a se pierde urma, Nafornita si Jianu i-au vandut terenul lui Marian Jean Capatana, membrul unui clan care se ocupa cu astfel de afaceri. Pe langa acest teren, Nafornita si Jianu au mai primit in Sectorul 6 alte doua terenuri, unul de 3053,68 in Strada Valea Oltului, celalalt de 1522,75 in Drumul Taberei, zona Aleea Viilor. In total, 9621,29 mp.
Apare si Argentina lui Prigoana
Cele trei suprafate de teren au ajuns in proprietatea lui Nafornita si Jianu gratie semnaturilor primarului Sectorului 6, Cristian Constantin Poteras, si a ex-prefectului Mioara Mantale. Asa-zisii mostenitori aveau acte pe un teren in judetul Ilfov. Prin interventia celor doi reprezentanti ai statului, acesta a fost mutat in cartierul Drumul Taberei, intr-o zona centrala, unde un metru patrat de teren sare de 2000 de euro. Practic, punerea in posesie s-a facut la "schimb" cu un teren de 10.000 mp pe care mostenitorii il detineau in Comuna Lupeasca, judetul Ilfov.
In ecuatie apare si Grosu Argentina, presupusa amanta a patronului ROSAL, Silviu Prigoana. Jianu si Nafornita l-au mandatat pe Astratini Sorin cu puteri depline dupa primirea terenurilor.
Prin actul incheiat la notariat, cei doi se obligau sa vanda catre Grosu Argentina "sau catre orice alta persoana fizica sau juridica desemnata de aceasta, oricare dintre acestea devenind astfel, in baza prezentului contract, titularul unui drept de preferinta". Mai mult, la latitudinea mandatarului se lasa si pretul terenului.
Proteste de strada
Trebuie spus ca la solicitarea mostenitorilor privind situatia urbanistica, la data de 11.07.2006, Serviciul Urbanism din Primaria Capitalei a raspuns ca "terenul se afla intr-o zona construita din punct de vedere urbanistic- spatiu verde amenajat". Chiar si Cadastrul prezenta planul zonei, la nivelul anului 1911, ca fiind fostul Poligon Cotroceni, aflat in proprietatea statului. In prezent, desi procesul continua, cetatenii din blocul OD2 sunt hotarati sa apere parculetul si locul de joaca pentru copii, prin orice forme, chiar si prin organizarea unor proteste de strada. Dan Darabont, fost primar al Sectorului 6 si fost prefect al Capitalei, ne-a declarat ca "o astfel de punere in posesie sfideaza legile in vigoare". "Nu este posibil asa ceva si va spuna asta cunoscand foarte bine legile administratiei publice", ne-a declarat Dan Darabont.
Alte "inginerii" pentru clanul Capatana
Marian Jean Capatana face parte dintr-un adevar clan, care
are ca principala activitate astfel
de afaceri imobiliare. Un alt caz in care acesta a fost implicat priveste un teren
situat tot in
Sectorul 6.
Marian Capatana si alti doi membri ai familiei sale - Cezar si Serban Alexandru Gheorghe - au vandut un teren de 39.955 mp primit tot in compensatie pentru o suprafata situata in comuna Domnesti, judetul Ilfov. In acesta afacere, in valoare de 30-40 milioane de euro, terenul vandut de familia Capatana se afla tot in Sectorul 6, pe Splaiul Independentei, in curtea Institutelor de Biologie si Biochimie si ICECHIM.
In combinatia imobiliara apare si cumnatul vedetei TV Mihaela Radulescu, Fabian Schwartzenberg. De asemenea, si aici sunt implicati primarul PDL-ist Cristian Constantin Poteras si ex-prefectul Capitalei Mioara Mantale.
Marian Jean Capatana a incercat sa obtina si 18 hectare de teren rezidential din Baneasa care apartinea Agentiei Domeniilor Statului.
Capatana cumpara dreptul de proprietate de la urmasii fostilor mari proprietari de terenuri din satele de prin jurul Bucurestiului. Pentru ca apoi sa solicite in compensatie terenuri in sectoarele Capitalei. Prin aceeasi reteta, Marian Jean Capatana a primit un alt teren, de 2536 mp. situat intre Str. Alexandru Obregia si Str. Straduintei, pentru care de la Primaria Capitalei a obtinut in septembrie 2007 avizele de urbanism.
Instanta a demontat manevra funciara
In cele din urma, cumparatorul "de buna credinta", pentru a se pierde urma improprietarii, a devenit Capatana Marian Jean. Asociatia de Proprietari bloc OD2 s-a adresat instantei, intrucat parcul si locul de joaca pentru copii au fost date unor persoane care nu aveau nici un drept.
Astfel, s-a solicitat nulitatea partiala a titlului de proprietate nr. 100392 eliberat de Prefectura Municipiului Bucuresti, eliberat la 20.09.2006, pentru cauza ilicita si frauda la lege. Mai mult, s-a cerut si nulitatea absoluta a contractului de vanzare-cumparare dintre Nafornita si Jianu in calitate de vanzatori si Capatana in calitate de cumparator, in baza titlului de proprietate lovit de nulitate. Instanta a retinut ca nu a existat o cerere formulata de Nafornita si Jianu de reconstituire a dreptului de proprietate, ce a format obiectul contractului de vanzare-cumparare in baza legii fondului funciar. Nu a fost dovedita nici calitatea de mostenitor a celor doi. In plus, terenul pentru care s-a formulat cererea de reconstituire, nu putea face obiectul legii 18/1991, astfel incat comisiile nu aveau competenta de solutionare a cererii. Nici in privinta terenului pe care mostenitorii il aveau in intravilanul comunei ilfovene Lupeasca nu exista nici o dovada ca acesta a fost preluat de stat, cu sau fara titlu. De aceea nu s-a identificat vechiul amplasament si nu s-a facut dovada ca acesta sau o parte din acesta este ocupat. Drept urmare, Judecatoria Sectorului 6 a pronuntat sentinta civila 7521 constatand nulitatea titlului de proprietate pe suprafata din Str. Sibiu 4A, cat si a contractului de vanzare-cumparare.
Primaria Sectorului 6, prin primarul Cristian Constantin Potenas, a atacat decizia Judecatoriei Sectorului 6 cu recurs la Tribunalul Bucuresti. La fel a procedat si Prefectura Municipiului Bucuresti. Institutiile care au avizat frauduloasa punere in posesie.
Pagina realizata de Mihnea TALAU 
 Afisari: 2012  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 30 Afiseaza toate comentariile  
Dom' Primar, 1 iunie iti spune ceva? Daca nu...   de Mama lu Stefan cel Mare
Primarul e din PD-L nu din PNL - nu mai dezimforma!   de Gabip
Cine si de ce l-a adus in PNL?   de Mircea Ursache
Unde se vor mai juca cei mici   de oana8
Au bagat mana pana la cot!   de Deea
DNA   de prapadie
Problema Basarabiei sunt basarabenii   de HERUT
De terenuri sa vorbim...altele.   de alwis46
De terenuri sa vorbim...   de alwis46
manarie   de popescu ion
UN POLITIST   de un politist
La cules de mandarine   de el_cioranus
DIN NOU   de GCP
Si uite asa se vede ce mari ''sfinti'' sint un partidul ''sfintilor'' PD-L al marelui ''luptator''    de Hu Ciu Tzi
Apa de gura - marca Poteras   de el_cioranus
Este imposibil ce se intampla   de valybancu
Poteras si Darabont, ultimii hoinari ai sectorului 6   de Cetateanu scandalos
Poteras - de la afacerile cu alcool la furtul terenurilor ...    de criss
dictatura militarai   de vasile constantin
Mihnea.... cenzurica....si Dan Darabont...   de Christiaan
Marii vinovati sunt altii   de george nemteanu
inca un parc    de raziel
Si noi credeam ca Miorita s-a imbogatit din reclama la sapun   de horiageo
Dormiti linistiti...   de Gasquet
dna-ul...   de dumitrul
DNA-ul mu vede,nu aude   de johnson
e cineva surprins?   de costina
Si asta nu-i nimic ...   de gili
Recomand domnului Mihnea TALAU sa prezinte frauda la Money Channel.   de Socrate
Vaz ca de la Bordei incoace ...   de gili
A r h i v a
  Gondola liberala    6 comentarii
  90 de ani de la Unirea cu Basarabia    4 comentarii
  Panica in Parchete    7 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Suveica Poteras-Mantale (2012 afisari)
 "Am fost bodyguardul lui ben Laden" (1927 afisari)
 Panica in Parchete (1890 afisari)
 Gondola liberala (1610 afisari)
 Escorta Air Force One a aterizat la Cluj (1519 afisari)
 Imagini socante! Mutilat de o tumoare gigant de 70 de kilograme (2744 afisari)
 La 83 de ani, Lauren Bacall indrazneste sa arate un decolteu foarte indraznet (2322 afisari)
 Un georgian vrea sa se insoare cu femeia robot creata de el (1739 afisari)
 Abramovich vrea sa uneasca Rusia si SUA printr-un tunel (1676 afisari)
 Presedintia, despre zvonul legat de un posibil divort al lui Basescu: "Nu are nici o legatura cu realitatea" (1657 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01418 sec.