Ziua Logo
  Nr. 4194 de joi, 27 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Procesul Comunismului
Secretul lui Voronin
-- O parte a familiei actualului presedinte de la Chisinau s-a refugiat in Romania, unii dintre membrii familiei Voronin devenind luptatori cu arma in mana impotriva comunismului * Ramura familiei Voronin ramasa dincolo de Prut a fost supusa reeducarii comuniste si spalarii creierului
In Basarabia romana, sovieticii au intreprins un experiment de spalare a creierelor si sufletelor cu scopul de a sterge complet identitatea nationalilor romani. Exemplul cel mai elocvent este chiar presedintele de la Chisinau, comunistul Vladimir Voronin. Desi roman get-beget, el uraste azi Romania si considera tricolorul drept "un steag fascist". La randul ei, noul premier comunist de la Chisinau, Zinaida Grecianii, ales recent de Voronin, este o clona feminina a acestuia. Cu toate ca s-a nascut practic in Gulag, in regiunea Tomsk din Siberia, unde parintii ei fusesera deportati de sovietici, ea este acum fruntasa a Partidului Comunistilor si declara ca vorbeste limbile oficiale ale Republicii, rusa si "moldoveneasca". ZIUA a descoperit ca unchiul lui Voronin a fost luptator al rezistentei anticomuniste din munti. Drama familiei Voronin este drama Romaniei mutilate, si azi, de comunism.
Matusa lui Voronin din Brezoaiele
In 2004, in satul Camarasu, comuna Brezoaiele, judetul Dambovita, prin campia Vlasiei la aproximativ 35 de km de Bucuresti s-a prapadit sora mamei lui Voronin, Domnica Sarbu. Matusa presedintelui moldovean traia in conditii mai mult decat modeste. Domnica era vizitata din cand in cand de la Bucuresti de oameni de-ai lui Voronin, care ii aduceau medicamente sau bani de lemne. Locuia intr-o darapanatura, o bojdeuca cu prispe moldovenesti acoperita cu carton gudronat, asezata intre biserica si cimitir. Pe pereti covoare si stergare moldovenesti, multe icoane, fotografii si un calendar bisericesc. Sora mamei lui Voronin canta in strana si era foarte bisericoasa. "Tanti Domnica" este cea care l-a crescut pe Vova, nepotelul Vladimir. Vladimir Voronin.
Un produs al "reeducarii"
Voronin se trage dintr-un neam curat romanesc, o familie renumita de oameni bogati si respectati. Domnica si Isidor Sarbu, bunicul lui Voronin, faceau parte dintr-o familie numeroasa: zece frati. Cinci baieti si cinci fete. Bunicul sau a fost deportat de rusii bolsevici, i-a fost confiscata averea si familia i-a fost rupta si risipita. Isidor Sarbu, primar al regimului Antonescu in Transnistria, in perioada 1942-1944, i-a blestemat pe comunistii rusi si a fugit in Romania unde a ajuns luptator cu arma in mana in muntii Oasului. Nepotelul a intrat pe mana rusilor care i-au aplicat "reeducarea", i-au schimbat numele de familie cu unul rusesc - Voronin - cioroi pe romaneste, si l-au transformat intr-un mancurt - nume care exprima tipologia slugii resentimentare la adresa propriului neam. Fenomenul Stockholm se numeste complexul apropierii dintre victima si calau, observat si catalogat psihopatolog in cazurile de ostateci rapiti de teroristi care ajung sa se ataseze atat de mult de tortionarii lor incat sunt gata chiar sa-si dea viata de bunavoie pentru a-i salva pe teroristi.
Complexul Stockholm si experimentul Pitesti
Viata familiei Voronin este povestea unei drame teribile - este drama sfasierii neamului romanesc de catre invadatorii rusi. Cazul lui Voronin este cu atat mai tragic cu cat insusi presedintele Voronin este rezultatul unui experiment diabolic, pus in practica de rusi in Romania sub numele de "experimentul reeducarii". Reeducarea a fost initiata ca o actiune cu caracter "secret", chiar "strict secret de importanta deosebita" - dupa cum atesta documentele care se refera la acest fenomen chiar si mai tarziu in epoca. Fenomenul reeducarii s-a petrecut intr-un regim de control total efectuat de consilierii sovietici care dirijau, indrumau si supravegheau. Experimentul reeducarii avea drept mecanism central transformarea victimelor in tortionari, transformare pe care nu o puteau doar mima, ci trebuiau sa o probeze tortionandu-si proprii lor colegi de suferinta iar actiunea a fost de mare amploare si intensitate, procesul reeducational desfasurandu-se in Romania in numeroase puscarii politice, fiind vizati cu precadere legionarii, care trebuiau sa fie "franti" si "intorsi" prin metode sofisticate inventate si controlate de medici si generali special veniti de la Moscova pentru a supraveghea stiintific "cercetarea". Scopul experimentului, conform principiilor leniniste era schimbarea si lepadarea convingerilor si ideilor politice si religioase ale detinutilor, pentru a se obtine in cele din urma alterarea personalitatii pana la punctul obedientei absolute. Este considerat a fi cel mai mare si cel mai intensiv program de spalare a creierului prin tortura din blocul de Est. Partea extrema a reeducarii s-a numit experimentul Pitesti (reeducarea violenta fizic, mental si moral) care a avut loc in Romania intre 1949-1952, in cadrul caruia victimele erau silite sa devin" de la un punct incolo, calai.
Principiul "preschimbariii"
Principiul "reeducarii" functioneaza si el pe doua planuri - cel al aplicarii violente si bruste, prin teroare, si cel al desfasurarii sale in "lentoare", "istoric", ca o evolutie necesara prin care popoare intregi se schimba, se "reformeaza", isi schimba cadrele de vietuire traditionale. Eliminarea si distrugerea intimitatii umane a fost un mijloc de control care ajunsese sa fie exercitat in mod violent asupra constiintei in mod direct. Intoarcerea pe dos a sufletului uman urmarea pervertirea constiintei, detinutii fiind obligati prin tortura sa se identifice cu limita de jos a patimilor silnice. In Coreea si Vietnam s-a mai pus in aplicare acest program in formele sale extreme, care includeau torturi teribile, tot de catre psihologi si specialisti scoliti la Moscova. Supliciile ingrozitoare la care au fost supusi cei care au trecut prin acest "experiment" fac parte din mecanismele deformatoare ale unei ideologii a "preschimbarii", a intoarcerii pe dos - revolovo- adica revolutie, careia i-a cazut victima si romanul neaos Sarbu, devenit Voronin.
Bunicul, luptator in rezistenta din munti
Domnica s-a nascut la Corjova, Dubasari. Parintii i-au fost deportati de regimul comunist pentru ca nu vroiau sa dea pamantul in colhoz. Tatal sau, Isidor, un roman brav si puternic, a fost dus in Siberia. Isidor a reusit sa scape, fugind din lagarul de concentrare, traversand Rusia mii de kilometri pentru a se intoarce in Basarabia. Fratii sai, deportati de asemenea, au pierit. O parte a familiei Sarbu a fost evacuata in 1944 in Romania cand rusii navalesc si ocupa Basarabia. Domnica Sarbu va fi alaturi de tatal sau care ajunge sa lupte cu arma in mana impotriva invadatorului rus in cadrul rezistentei anticomuniste din muntii Oasului. Dupa moartea lui Dej, Isidor Sarbu se stabileste in comuna Brezoaiele impreuna cu ce mai ramasese din familie, si unde-i pot fi gasite si azi urmele.
Victor RONCEA 
Alte articole
  Secretul Transnistriei    (Eveniment, 2008-01-29)
 Afisari: 7526  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 27 Afiseaza toate comentariile  
Banii Manastirii Capriana varsati in buzunarele cuviosului VORONIN   de MariuStoica
Comunisti de circumstanta - afaceristi penali   de MariuStoica
Clanul comunist al lui Voronin – capitalisti de frunte   de MariuStoica
Reteaua penala din Romania a lui Oleg VORONIN   de MariuStoica
Familia VORONIN si tutunul moldovenesc   de MariuStoica
Familia VORONIN - latifundiari de Moldova   de MariuStoica
Bani romanesti pentru presedintele moldovean   de MariuStoica
Afacerile ispravnikului Oleg Voronin   de MariuStoica
Comunistul VORONIN capitalistul nr.1 al Moldovei   de MariuStoica
De faptul ca matusa lui Voronin traia ...   de szervudakis
Si mai spun , Cuvantari ale Dacului Rege din Sarmis !!!   de petruaros
Dl.Voronin sa nu uite !   de acvila
confiscarea luptei anticomuniste,luptei peutru libertate,de fapt!!!   de silviana
Cititi si ascultati , cu rabdare , Blestemul lui Decebal !!!   de petruaros
Dar sa analizam si de ce se intimpla asa ?   de Rhodos
Draga Victoras    de Ghita Bizonu'
tulburator, un articol f bun, felicitari   de ilie c
Asasinul Ion Iliescu de pe strada Molier a facut pe intermediarul in vanzarea de la UCK a    de ionion
Voican Voiculescu si cu Ion Iliescu traiesc in case cumparate pe banii primiti de la    de ionion
Voronin, de origiune romana este antiroman si asasinul Iliescu de origine rusa era normal    de ionion
Hahaha, mare spanac cu fam Voronin - dar fam Iliescu care a ucis in Romania si cu stanga si    de ionion
Drama lui Voronin   de FILIP
N-as fi crezut vreoadata, sa-mi fie mila de Voronin!   de Parsivu
Vladimire, Vladimire, uite iti spun pe moldoveneste VIN' ACASA MAI BAIETE!   de logofatul de taina
mancurti   de contras
Este clar ca unii moldoveni au creerul spalat..   de balota
Cumplit   de vlad_tzepesch
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Secretul lui Voronin (7526 afisari)
 Euro-manipulare contra Romaniei (2193 afisari)
 Calea scurta (2152 afisari)
 1918: despre popor si conducatori (1780 afisari)
 Basescu - mesaj catre Basarabia (1772 afisari)
 A murit George Pruteanu (5455 afisari)
 Katie Holmes, chinuita de casnicia cu Tom Cruise (2732 afisari)
 Summit-ul NATO: filaj la prostituate (2433 afisari)
 Sarkozy, eclipsat total de sotia sa Carla Bruni (2336 afisari)
 Fobia de dentist a dus la moartea unei fetite de opt ani (2124 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01418 sec.