Ziua Logo
  Nr. 4194 de joi, 27 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Dacia ramane in greva
Magistratii Tribunalului Arges au amanat judecarea solicitarii administratiei Dacia Pitesti de a declara ilegala greva muncitorilor, liderii sindicali invocand lipsa unui avocat, in timp ce greva muncitorilor a continuat si ieri. Viceliderul sindical Ion Iordache a cerut instantei amanarea judecarii cauzei pentru ca sindicatul sa-si poata angaja un avocat si pentru a putea studia temeinic plangerea administratiei. (C.P.)
Sidex la Curte
Magistratii Tribunalului Galati au trimis la Curtea Constitutionala dosarele in cazul conflictului de interese deschis de sindicatele de la ArcelorMittal Galati si contestat de administratie, dupa ce au fost invocate mai multe exceptii de neconstitutionalitate. "Instanta a decis sa aprobe exceptiile de neconstitutionalitate introduse, iar Curtea Constitutionala va trebui sa se pronunte. Verdictul poate fi dat si peste sase luni. Pana cand nu se va da o hotarare definitiva si irevocabila prin care conflictul de interese sa fie suspendat, putem declansa greva generala", a declarat, ieri, Gheorghe Tiber, liderul Sindicatului Solidaritatea de la ArcelorMittal Galati. (C.P.)
Bransare de urgenta
Primaria Sectorului 3 ii avertizeaza pe cetatenii care locuiesc in cartierul Olimpia sa urgenteze demersurile catre regiile edilitare (Apa Nova, Distrigaz etc.) pentru bransarea la utilitati, intrucat va incepe asfaltarea zonei. Acest cartier este, practic, ultimul ramas neasfaltat de autoritatile de sector, care au reusit sa reabiliteze pana in prezent 1400 de strazi. In prima etapa, lucrarile de asfaltare a sistemului rutier vor fi demarate pe 17 strazi. (M.S.)
Concerta - solutie pentru ADHD
ADHD - Tulburarea Hiperkinetica cu Deficit de Atentie, cea mai raspandita tulburare in randul copiilor, afectand pana la 7% din scolari, poate fi tinuta sub control cu un nou medicament. Concerta reprezinta o completare a psihoterapiei si a terapiei comportamentale, acest medicament fiind introdus din februarie pe lista medicamentelor gratuite. Potrivit specialistilor, medicamentul este administrat doar o data pe zi de catre parinti, iar substanta activa din Concerta amelioreaza rapid si in mod vizibil capacitatea de concentrare si atentie a copilului. (C.S.)
A r h i v a
  Metroul intre Primarie si Guvern    2 comentarii
  "After school" in Capitala    1 comentariu
  Targul de Turism 2008    
  Olteanu, tot cu Biserica    
 Top afisari / comentarii 
 Secretul lui Voronin (7526 afisari)
 Euro-manipulare contra Romaniei (2193 afisari)
 Calea scurta (2152 afisari)
 1918: despre popor si conducatori (1780 afisari)
 Basescu - mesaj catre Basarabia (1772 afisari)
 A murit George Pruteanu (5455 afisari)
 Katie Holmes, chinuita de casnicia cu Tom Cruise (2732 afisari)
 Summit-ul NATO: filaj la prostituate (2433 afisari)
 Sarkozy, eclipsat total de sotia sa Carla Bruni (2336 afisari)
 Fobia de dentist a dus la moartea unei fetite de opt ani (2124 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00803 sec.