Ziua Logo
  Nr. 4194 de joi, 27 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Metroul intre Primarie si Guvern
-- Videanu vrea metroul in subordine * Orban cere in administrare RATB-ul, Strazile si semaforizarea
Adriean Videanu, primarul Capitalei, a ridiculizat, ieri, intr-o conferinta de presa, propunerea ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, privind extinderea retelei de metrou spre aeroportul Otopeni, catalogand-o "mocanita pentru Bucuresti".
"Mocanita va pleca din Gara de Nord spre Chitila, pe traseul caii ferate, apoi spre Mogosoaia, pentru a ajunge la aeroport, astfel incat calatorii vor putea admira liniile de cale ferata". De fapt, edilul sef este nemultumit ca ministrul ignora proiectul elaborat de municipalitate, in colaborare cu specialisti romani si reprezentanti ai Misiunii SAPROF a Guvernului japonez, prin care "nu se doreste legarea centrului Capitalei de Aeroportul "Henri Coanda" Otopeni, ci rezolvarea problemei de transport in zona de nord" a Bucurestiului. "Aceasta este unica solutie care anticipeaza blocarea traficului in zona de nord a Bucurestiului, tinand cont de faptul ca Aviatiei, Baneasa sunt lipsite total de acest mijloc de transport", a spus edilul municipal.
Potrivit lui Videanu, specialistii romani si cei japonezi au analizat toate variantele de extindere a metroului pentru zona de nord a Capitalei si ca singurele relatii fezabile sunt cele pe care le-a propus municipalitatea. Primarul Capitalei a mai aratat ca in 24 ianuarie a.c., Guvernul Japoniei a aprobat un credit de 300 de milioane de euro pentru proiectul municipalitatii, si a explicat ca ar fi "o mare eroare" daca Guvernul Romaniei nu ar lua o decizie mai repede in privinta utilizarii acestor bani de catre Metrorex.
Orban, hot de proiecte
O alta nemultumire a primarului general este generata de intentia declarata a ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, de trecere sub autoritatea Guvernului a RATB, Administratiei Strazilor si a sistemului de semaforizare din Bucuresti. "Pe vremea cat era viceprimar al Capitalei, dl. Orban dorea ca metroul sa treaca la municipalitate. Acum, el vrea sa infiinteze Autoritatea Metropolitana de Transport, care sa contina toate serviciile publice de interes local ale Bucurestiului". "Creierul" acestui proiect, Gheorghe Udriste, seful Direciei Infrastructura Transporturi din cadrul Primariei Capitalei, chiar il acuza pe Orban ca i-a furat munca depusa pentru infiintarea AMT - autoritate care nu era prevazuta sa fie subordonata Guvernului: "Dl. Orban nu face decat ce a facut si pana acum: taie panglici si isi insuseste proiecte pe care le-au realizat altii, dorind sa puncteze cat mai mult in campania electorala pe care o face".
Ludovic Orban prezenta, la sfarsitul saptamanii trecute, un proiect al Ministerului Transporturilor privind estinderea liniei de metrou Bucuresti-Otopeni, anuntand ca "in maximum o luna, studiul de fezabilitate va fi pregatit pentru ca Guvernul sa aprobe indicatorii tehnico-economici ai liniei de metrou Bucuresti-Otopeni". In acest fel, studiul deja platit de CGMB este aruncat la cos.
Directorul Udriste ne-a mai declarat ca proiectul propus de ministrul Orban anuleaza, practic, munca de ani buni a specialistilor municipalitatii, dar si banii cheltuiti pentru studiul de fezabilitate. In plus, nu poate fi comparat "nici ca valoare, nici ca importanta" cu cel realizat de municipalitate. "Mocanita este o alternativa pe care ministrul Orban vrea s-o puna la dispozitia calatorilor, pentru a admira intreg complexul de linii de cale ferata din Gara de Nord-CFR Chitila-Mogosoaia - Urziceni, spre Snagov", ne-a precizat Udriste.
Magda SEVERIN 
 Afisari: 374  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Propun sa-l dea la Patriarhie.. ca tot se plictisesc popii..si's bolnavi de diabet si guta de atatea   de Omul cu Picioare foarte Paroase
Gheorghe Udriste -se ocupa de nesemaforizarea Bucurestiului   de horiageo
A r h i v a
  "After school" in Capitala    1 comentariu
  Targul de Turism 2008    
  Olteanu, tot cu Biserica    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Secretul lui Voronin (7526 afisari)
 Euro-manipulare contra Romaniei (2193 afisari)
 Calea scurta (2152 afisari)
 1918: despre popor si conducatori (1780 afisari)
 Basescu - mesaj catre Basarabia (1772 afisari)
 A murit George Pruteanu (5455 afisari)
 Katie Holmes, chinuita de casnicia cu Tom Cruise (2732 afisari)
 Summit-ul NATO: filaj la prostituate (2433 afisari)
 Sarkozy, eclipsat total de sotia sa Carla Bruni (2336 afisari)
 Fobia de dentist a dus la moartea unei fetite de opt ani (2124 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01339 sec.