Ziua Logo
  Nr. 4194 de joi, 27 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
"N-am vazut surubul lui Bozovic!"
-- Deaconu, "centralul" din Giulesti, laudat de Sandu si decorat de Basescu, a avut orbul gainilor in Ghencea
Arbitrul care a oprit meciul Rapid - Steaua a facut ieri o afirmatie-soc, legata de meciul tur dintre cele doua echipe, condus tot de el in Ghencea si in care giulesteanul Bozovic a fost lovit in cap de un surub aruncat din tribuna. "N-am vazut nici un surub! Bozovic s-a accidentat in urma unui duel cu un jucator stelist, nicidecum din cauza unui obiect venit din tribuna!", a spus Alexandru Deaconu in cadrul sedintei de analiza a CCA, la care au participat sefii comisiei, arbitrii din Liga I, Mircea Sandu si Ionut Lupescu.
Marturisirea, venita la cateva luni de la meciul respectiv, este cu atat mai ciudata cu cat surubul cu pricina chiar exista. De altfel, pe marginea surubului a aparut chiar un conflict intre gruparea din Giulesti si comisiile federale. Alexandru Boc, observatorul FRF la meciul Steaua - Rapid, si-a notat incidentul in raport si a declarat de mai multe ori ca a pus surubul intr-un plic pe care l-a predat Comisiei de Disciplina! In mod curios, atunci cand a luat decizia (arena din Ghencea suspendata o etapa, cea din Giulesti pentru doua etape!), comisia a uitat de surub, unii dintre membrii ei sustinand ca "s-a pierdut surubul!". Un caz asemanator s-a intamplat acum doua etape, la meciul Univ. Craiova - Rapid, din etapa a 23-a a Ligii I, in care rapidistul Pancu a fost lovit cu o piatra aruncata din tribuna! "Augustus Constantin, arbitrul meciului, ar fi putut opri jocul dupa acest incident", a spus seful Federatiei. "N-am vazut nici o piatra, nici eu, nici asistentul de pe acea parte", s-a scuzat arbitrul in cauza.
Sandu: "Faceti ca Deaconu!"
In cadrul sedintei, presedintele FRF le-a transmis arbitrilor sa urmeze exemplul lui Alexandru Deaconu la meciul Rapid - Steaua din etapa a 24-a a Ligii I, in cazul in care incidentele petrecute in Giulesti se vor repeta si la alte partide. "Nu pot accepta aruncarea cu obiecte in teren si, din acest punct de vedere, decizia luata de Deaconu deschide noi orizonturi. Cine nu va face la fel ca el va fi exclus din arbitraj! Aveti regulamentul care va acopera. Aveti posibilitatea sa intrerupeti meciul trei minute, dar daca cineva e lovit in teren procedati ca Deaconu! Daca nu opriti jocul, atunci dati de banuit!", a spus Sandu.
Atac la "fluierasi"
Dupa ce a rezolvat "cazul Deaconu", seful FRF a trecut si la problemele din arbitraj. Sandu a spus ca arbitrii din Liga I nu pot fi acuzati pentru greseli, ci doar pentru ca nu aplica regulamentul la fel in toate cazurile. "Nu e grav ca Tudor nu a dat penalty la Steaua - CFR sau ca Ivan nu a dat penalty la Golanski, e grav, si pentru asta va acuz, ca nu aplicati uniform regulamentul. E grav, si ma refer in special la arbitrii FIFA, ca nu alergati la fel ca la un meci international si asta poate arata ca nu aveti consideratie pentru campionatul intern", si-a inceput Sandu discursul in fata arbitrilor. "O alta problema grava este plasamentul, controlul disciplinar e la pamant, va e frica sa luati deciziile, atitudinea fata de jucatori e si ea o problema", a adaugat Sandu. (MIG)
LUPESCU ALEGE EXPERIENTA
Directorul general al FRF, cel care se ocupa de delegarea arbitrilor la meciurile din Liga I, a anuntat ieri ca la ultimele etape din acest sezon va incerca sa foloseasca doar arbitri cu experienta. "Vor fi niste saptamani foarte incinse si, de exemplu, imi va fi foarte greu sa le arunc pe fete la meciuri pentru ca ati vazut ce s-a intamplat si in Liga a II-a. Probabil o sa merg pe mana arbitrilor cu mai multa experienta, care sunt in cea mai buna forma. Trebuie sa lase presiunea deoparte, sa se concentreze si sunt sigur ca o sa duca toate meciurile la capat", a spus Ionut Lupescu. (MIG)
Alte articole
  Arbitrul care a suspendat meciul Rapid-Steaua a fost decorat de Presedinte pentru curaj    (2008-03-25 18:41)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Sa se dea meci pierdut de ambele echipe   de FB
A r h i v a
  Taher face ordine in Giulesti    1 comentariu
  Spilul zilei    
  Stiri pe scurt    1 comentariu
  Spre depunctarea Rapidului    
  Ultima sansa    3 comentarii
  Decorarea unui bicisnic    5 comentarii
  Rapidul vrea despagubiri!    
 Top afisari / comentarii 
 Secretul lui Voronin (7526 afisari)
 Euro-manipulare contra Romaniei (2193 afisari)
 Calea scurta (2152 afisari)
 1918: despre popor si conducatori (1780 afisari)
 Basescu - mesaj catre Basarabia (1772 afisari)
 A murit George Pruteanu (5455 afisari)
 Katie Holmes, chinuita de casnicia cu Tom Cruise (2732 afisari)
 Summit-ul NATO: filaj la prostituate (2433 afisari)
 Sarkozy, eclipsat total de sotia sa Carla Bruni (2336 afisari)
 Fobia de dentist a dus la moartea unei fetite de opt ani (2124 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01412 sec.