Ziua Logo
  Nr. 4190 de sambata, 22 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Interzis anarhistilor
-- Sase membri ai unei organizatii din Germania care intentionau sa organizeze un protest in perioada summit-ului NATO de la Bucuresti au fost opriti sa intre in Romania
Autoritatile romane nu au permis intrarea in tara a sase activisti anti-NATO, de cetatenie germana, considerand ca acestia reprezinta o amenintare pentru Romania.
Sase tineri au fost opriti ieri in Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, dupa ce in masina acestora au fost gasite mai multe pancarte cu mesaje anti-globalizare. Acestia intentionau sa organizeze un protest in perioada summit-ului de la Bucuresti, care va avea loc la inceputul lunii aprilie. Tinerii, care au cetatenie germana, le-au declarat politistilor de frontiera ca veneau din Grecia si incercau sa ajunga in Germania. La punctul de trecere a frontierei au ajuns echipaje ale SRI, care impreuna cu politistii de frontiera au verificat documentele acestora. Potrivit Mediafax, cei sase fac parte dintr-o organizatie de factura anarhista din Germania. Doua ONG-uri au criticat dur retinerea tinerilor, motivata de faptul ca acestia aveau asupra lor materiale anti-NATO si anti-globalizare, apreciind ca, daca acesta este temeiul real al actiunii lor, autoritatile "incalca grav" drepturile omului. Cei sase activisti anti-NATO au fost predati autoritatilor din Bulgaria. "Au fost intorsi din drum de politisti catre statul vecin, Bulgaria. Nu s-a luat nicio masura impotriva lor, doar li s-a interzis intrarea in tara. S-a recurs la aceasta masuta pentru ca exista indicii clare ca reprezinta o amenintare pentru Romania si populatiei, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Frontierei Dol, citat de Newsin. (A.G.)
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Cele cateva....   de Alcor
FOARTE BINE   de avarfreson
A r h i v a
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Reteaua UCK de trafic de organe (2608 afisari)
 Garda Ungara iese la atac impotriva Romaniei (2200 afisari)
 Insulina, elixirul tineretii (2058 afisari)
 Deaconu - stop joc (1896 afisari)
 Vanghelie si bacsisul politic (1581 afisari)
 Jamie Lee Curtis, topless la 50 de ani (3278 afisari)
 Dimensiuni paralele: Oameni care dispar in conditii misterioase (3192 afisari)
 Britney Spears, convinsa de Mel Gibson sa se intoarca la credinta (2468 afisari)
 Un bebelus care rade in hohote a castigat la categoria Adorabil pe YouTube (1915 afisari)
 Brancusi, furat in topul Artistilor Secolului XX (1764 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00754 sec.