Ziua Logo
  Nr. 4188 de joi, 20 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
FRF neputincioasa
-- Mircea Sandu si Ionut Lupescu au dat vina pe presa pentru ca ii promoveaza pe scandalagiii din fotbal si s-au facut ca ameninta cu depunctarea echipele ai caror patroni fac declaratii calomnioase
Capii federatiei, Mircea Sandu si Ionut Lupescu au organizat ieri o conferinta de presa cu doua scopuri: sa pretinda ca iau atitudine fata de jignirile si amenintarile fara precedent din fotbalul romanesc si sa disculpe FRF de implicare in toate relele din Liga I. Nasu' a inceput in forta, amenintandu-l pe Gigi Becali cu depunctarea Stelei, dar a incheiat in stilul clasic. Presa e de vina, ca ii baga in seama prea mult pe investitorii cu gura mare, iar FRF nu e organ de ancheta si, prin urmare, nu poate verifica afirmatiile legate de mita, cumparare de arbitri si alte asemenea practici, despre care se scrie si se vorbeste tot timpul. Mai mult, Sandu si Lupescu s-au aparat atacandu-i pe cei care duc in mocirla fotbalul romanesc. In concluzie, federatia nu are nici capacitatea si nici vointa sa stapaneasca fenomenul, circul poate sa continue!
"Raul pleaca de la conducatorii din fotbal. Mai este un pas ca antrenorii sa se comporte la fel si, dupa ei, jucatorii. Ii inteleg pe suporteri cand vad comportamentul conducatorilor. Cei care fac astfel de lucruri trebuie sa-si schimbe punctul de vedere sau sa ne lase in pace!", si-a inceput discursul Mircea Sandu. Apoi la trecut la cazul concret al lui Gigi Becali, care a marturisit ca a dat, acum sapte ani, 10.000 de dolari unui arbitru si 5000 de dolari unui jucator advers. "Am sesizat comisiile si domnul Gigi Becali va fi convocat. Daca va fi nevoie, vom anunta si DNA-ul. Trebuie sa terminam odata cu toate magariile. Ce putem face noi, sa-i impuscam?", a continuat in stil amenintator Sandu, desi ultima fraza arata clar neputinta FRF in aceste cazuri. Seful federatiei a explicat ca le-a cerut sefilor comisiilor care judeca astfel de cazuri sa nu mai aiba mila si sa aplice pedepse maxime, mergand chiar pana la depunctarea echipelor pentru declaratiile calomnioase ale patronilor si ale altor oficiali. Asta la doar cateva zile dupa ce una dintre aceste comisii, cea de apel, a incalcat grosolan regulamentul, iar apoi a refuzat sa-si corecteze eroarea, preferand sa sa-si dea demisia in grup!
Prietenosi cu Steaua
Capii federatiei, for care a fost acuzat ca este pro-Steaua in acest an, au incercat sa explice ca nu sustin in nici un fel gruparea din Ghencea, dar din ce au spus a parut o mustrare parinteasca pentru Becali si apararea arbitrilor care au favorizat echipa lui Lacatus in aceste etape. "Daca domnul Gigi Becali va spune la comisii ca a glumit, eu ii recomand sa nu mai glumeasca cu astfel de lucruri, ca strica imaginea fotbalului", l-a mustrat parinteste Nasu' pe patronul Stelei. Lupescu si-a aparat ograda, adica pe arbitri. Si presedintele FRF, si directorul general, au mers pe ideea ca arbitrii tineri trebuie creditati in continuare, ca sunt acuzati prea mult si prea des. "Ivan a arbitrat bine meciul Steaua - Urziceni, cu exceptia greselii impardonabile cand nu a vazut un penalty clar in favoarea oaspetilor. La golul Stelei, 99% dintre arbitrii internationali nu dadeau fault in atac, pentru ca Stelea nu avea nici o sansa sa ajunga la minge, Habibou lovea deja mingea si o trimitea in poarta", a spus Sandu, in timp ce Lupescu a afirmat ca cei care sustin ca Nesu a comis hent in careu mint cu nerusinare.
"Copos a legalizat spaga in fotbal"
Dupa ce au condamnat acuzatiile dure ale conducatorilor, Sandu si Lupescu au folosit si ei acelasi sistem pentru a comenta discutiile pe marginea arbtrajului. "Perioada neagra din arbitrajul romanesc a fost cand George Copos a legalizat spaga in fotbal si acum vorbeste de arbitrii tineri. Oameni de genul lui Copos vorbesc de retragerea echipei de pe teren, iar ei sunt cei care au facut mari nenorociri in fotbalul romanesc", a spus Lupescu, completat cu detalii de Sandu: "Copos poate sa ma dea in judecata, dar eu pot sa demonstrez ca le-a deschis magazine Samsung in '91-'92 lui Huzu, Costica Suceava si Craciunescu". Ultimul a replicat imediat, anuntand ca il va actiona in instanta pe seful FRF.
Bogan GHEORGHE 
Alte articole
  Mircea Sandu la DNA    (Anchete, 2008-03-26)
  Sandu: apel ratat!    (Sport, 2008-03-15)
  Mircea Sandu a castigat la loto!    (Sport, 2008-02-15)
  Ion Craciunescu a refuzat sa primeasca din mainile lui Mircea Sandu distinctia oferita de FRF    (2009-05-11 15:15)
 Afisari: 169  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Meciul de adio al lui Copos    
  Iovan a anuntat "lotul B"    
  Taher vine la meci    
  Apucaturi de gangster    1 comentariu
  LIGA I - ETAPA A 24-A    
  Stiri pe scurt    
  Becali spasit, Iancu agresiv    
  Spilul zilei    
 Top afisari / comentarii 
 Afaceristul jucator (2268 afisari)
 Demisie strategica la Chisinau (1958 afisari)
 Autonomia de la Budapesta (1891 afisari)
 PD-L - cotat bine, dar izolat (1867 afisari)
 Londonezi speriati (1723 afisari)
 Gimnasta olimpica Rodica Dunca, nevoita sa danseze la bara intr-un cabaret (2983 afisari)
 I-a rupt mana si i-a salvat viata (2910 afisari)
 Miraculos: Declarata moarta de medici, readusa la viata de rugaciunile unui pastor (2663 afisari)
 Renee Zellweger de nerecunoscut (2561 afisari)
 Frantuzoaica mutilata de o tumoare faciala a fost gasita moarta in casa  (2480 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01660 sec.