Ziua Logo
  Nr. 4188 de joi, 20 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Fortele Navale securizeaza Neptunul
-- Traficul maritim in perioada summitului NATO va fi monitorizat de 2000 de militari, iar in zona statiunii unde va avea loc intalnirea dintre Bush si Basescu vor fi dispuse importante forte, inclusiv scafandri de lupta
Traficul fluvial in perioada summitului NATO va fi monitorizat de aproximativ doua mii de cadre ale Fortelor Navale, iar la Neptun, locul unde va avea loc intalnirea dintre presedintele SUA, George W. Bush si Traian Basescu vor fi dispuse importante forte pentru asigurarea securitatii zonei, inclusiv scafandri.
Militarii vor supraveghea zona de litoral, fluviul Dunarea si Canalul Dunare - Marea Neagra pentru a preveni aparitia unor probleme deosebite in perioada summitului. Contraamiralul de flotila Aurel Popa, loctiitorul comandantului Flotei, a declarat ieri ca toate navele aflate in zona de responsabilitate vor fi verificate cu mare atentie, efectivele Fortelor Navale urmand sa intre in dispozitiv la sfarsitul acestei luni si sa ramana in stare de alerta pana la incheierea summitului. "Pe toata perioada desfasurarii evenimentului, traficul naval nu va fi limitat, se vor stabili raioane interzise navigatiei, dar care nu sunt pe traseele sau pe liniile de comunicatie principale de acces in porturile maritime", a afirmat Popa. "Un alt obiectiv al Fortelor Navale il reprezinta controlul anumitor zone punctuale de la litoral, cu scafandri specializati, aceasta insemnand poduri, cheiuri, suprafata de apa, pe zone limitate, in functie de elementele care pot aparea pe timpul desfasurarii summitului. Centrul de greutate il reprezinta cele trei fregate pentru ca au capabilitatile cele mai mari si cele mai specializate pentru supravegherea spatiului submarin, aerian si a celui de la suprafata apei", a spus contraamiralul de flotila Aurel Popa, citat de Mediafax.
In perioada summit-ului NATO, circulatia in Capitala va fi restrictionata pe arterele principale si in jurul cladirilor vizate de eveniment, de la Aeroportul International "Henri Coanda" si pana la Palatul Parlamentului fiind delimitat un culoar unic pentru deplasarea coloanelor oficiale. Astfel, pe Soseaua Bucuresti - Ploiesti, de la aeroport pana la Piata Presei Libere, culoarul unic va cuprinde benzile doi si trei de circulatie, pe ambele sensuri. Circulatia masinilor va fi permisa in exteriorul culoarului, pe prima banda de circulatie, in ambele sensuri. Pe Soseaua Kiseleff, intre Piata Presei Libere si Arcul de Triumf, va fi interzisa circulatia masinilor pe segmentul central, iar soferii vor putea circula pe arterele laterale. Circulatia va fi inchisa pe Soseaua Kiseleff, intre Arcul de Triumf si Piata Victoriei si in continuare pe Calea Victoriei, pana la Podul Natiunile Unite si pe Bulevardul Natiunile Unite. Soferii nu vor putea circula nici in perimetrul Palatului Parlamentului, respectiv strada Izvor, Calea 13 Septembrie, intre Soseaua Panduri si Bulevardul Libertatii, Bulevardul Unirii, intre Bulevardul I.C. Bratianu si Piata Constitutiei si pe Bulevardul Libertatii. Tot acest traseu, incepand de la Aeroportul "Henri Coanda" si pana la Palatul Parlamentului, va putea fi traversat doar in urmatoarele puncte: Soseaua Bucuresti Ploiesti - Bulevardul Aerogarii, Arcul de Triumf, Soseaua Kiseleff - strada Arhitect Ion Mincu, Calea Victoriei - Bulevardul Dacia, Calea Victoriei - Bulevardul Regina Elisabeta, Calea Victoriei - Pod Natiunile Unite. Potrivit MIRA, in una din zilele de desfasurare a summitului, autoritatile vor interzice circulatia rutiera pe Bulevardul Regina Elisabeta, Bulevardul Eroii Sanitari si in perimetrul Palatului Cotroceni, respectiv Soseaua Cotroceni, intre Pod Cotroceni si Piata Leu, strada Dr. Gheorghe Marinescu, Bulevardul Geniului, pe sensul dinspre Soseaua Panduri catre Piata Leu. (B.C.G.)
Alte articole
  Franta se reintegreaza in NATO    (Externe, 2009-03-19)
  Efectele Summitului NATO    (Externe, 2008-06-07)
  Summit NATO si cu dezbatere publica    (Externe, 2008-02-28)
  Temele Summitului NATO de la Bucuresti    (Eveniment, 2008-01-28)
  Decizii NATO la Bucuresti    (Externe, 2008-01-14)
  Culoarul unic, haina de duminica a Bucurestilor    (2008-03-31 13:14)
  Summitul NATO dauneaza alcoolului    (2008-03-26 21:46)
  Summitul NATO de la Bucuresti in pericol    (2008-01-10 12:29)
  Summit-ul NATO de la Bucuresti ar putea aduce extinderea Aliantei    (2007-12-08 12:43)
  Jaap de Hoop Scheffer este rezervat fata de extinderea NATO    (2007-10-29 14:46)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
scafandrii de lupta din operatiunea monstrul   de BeDeii vechi si NOI
A r h i v a
  25 de ani de inchisoare pentru asasinul din Giulesti    1 comentariu
  Berceanu si Boureanu la Parchet    1 comentariu
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Afaceristul jucator (2268 afisari)
 Demisie strategica la Chisinau (1958 afisari)
 Autonomia de la Budapesta (1891 afisari)
 PD-L - cotat bine, dar izolat (1867 afisari)
 Londonezi speriati (1723 afisari)
 Gimnasta olimpica Rodica Dunca, nevoita sa danseze la bara intr-un cabaret (2983 afisari)
 I-a rupt mana si i-a salvat viata (2910 afisari)
 Miraculos: Declarata moarta de medici, readusa la viata de rugaciunile unui pastor (2663 afisari)
 Renee Zellweger de nerecunoscut (2561 afisari)
 Frantuzoaica mutilata de o tumoare faciala a fost gasita moarta in casa  (2480 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01260 sec.