Ziua Logo
  Nr. 4188 de joi, 20 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Romane noi
Romanele "Hristos rastignit din nou" de Nikos Kazantzakis, "Inca o zi" de Mitch Albom, "Scris pe trup" de Jeanette Winterson si "Un gest de iubire" de James Meek sunt ultimele aparitii din colectia "Raftul Denisei" a editurii Humanitas Fiction. Romanul lui Kazantzakis este o marturie a luptei dintre carne si spirit, dintre instinct si morala. Cel de-al treilea roman al lui Albom aparut la Humanitas este o poveste tulburatoare despre cat de fragila si de puternica, in acelasi timp, este iubirea care ii leaga pe membrii unei familii. "Scris pe trup" este un roman ca o scrisoare de dragoste, in care protagonistii se cauta, se gasesc intr-o noapte ploioasa, se iubesc nebuneste si in cele din urma ratacesc iremediabil drumul unul spre celalalt. Toate personajele lui Meek din "Un gest de iubire" par insufletite de iubire, dar fiecare o intelege altfel. (L.D.)
Recital pe Steinway
Pianul Steinway, achizitionat de Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) pentru Muzeul National "George Enescu", va fi inaugurat azi, la Palatul Cantacuzino, de catre ministrul Adrian Iorgulescu si pianistul Dan Grigore (foto). Evenimentul se va desfasura in Aula Palatului Cantacuzino din incinta Muzeului National "George Enescu". Pianul valoreaza circa 62.000 de euro si a fost adus luni, de la Hamburg, a declarat Laura Manolache, directorul Muzeului Enescu, citata de Mediafax. (D.C.)
Precizare
In textul "Animatie cu inima rece" (din editia de ieri) s-a strecurat o eroare. 20 martie este Ziua Internationala a Teatrului pentru Copii si Tineret (sarbatoare instituita din 2001, la initiativa ASSITEJ, o organizatie mondiala care reuneste sute de teatre din peste 70 de tari, al caror profil il reprezinta spectacolul de teatru pentru copii si tineret, fie el cu actori sau papusi), iar pe 21 martie este Ziua Teatrelor de Animatie. Prin urmare, spectacolul "Inima rece" programat azi la Teatrul "Ion Creanga" celebreaza Ziua Internationala a Teatrului pentru Copii si Tineret, iar "Jack si vrejul de fasole", de maine, de la Tandarica, pe cea a animatiei. (D.C.)
A r h i v a
  Pe banii prietenilor    
  "Trinitas" taxeaza parohiile    
  "Scoala zeilor"    1 comentariu
  Memoria inselatoare    
  Radio - Serviciul National (II)    
  O carte epocala    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Afaceristul jucator (2268 afisari)
 Demisie strategica la Chisinau (1958 afisari)
 Autonomia de la Budapesta (1891 afisari)
 PD-L - cotat bine, dar izolat (1867 afisari)
 Londonezi speriati (1723 afisari)
 Gimnasta olimpica Rodica Dunca, nevoita sa danseze la bara intr-un cabaret (2983 afisari)
 I-a rupt mana si i-a salvat viata (2910 afisari)
 Miraculos: Declarata moarta de medici, readusa la viata de rugaciunile unui pastor (2663 afisari)
 Renee Zellweger de nerecunoscut (2561 afisari)
 Frantuzoaica mutilata de o tumoare faciala a fost gasita moarta in casa  (2480 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00837 sec.