Ziua Logo
  Nr. 4187 de miercuri, 19 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
Moody's a plasat ratingul OTE sub monitorizare cu perspectiva negativa
Agentia de evaluare financiara Moody's a plasat luni sub monitorizare cu perspectiva negativa ratingul 'Baa1' al OTE, intrucat sustinerea de care beneficiaza compania s-ar putea diminua, ca urmare a anuntului Deutsche Telekom, care vrea sa cumpere un pachet de control la OTE, anunta Moody's.
Ratingul 'Prime-2' pentru credite pe termen scurt al Hellenic Telecommunications Organization (OTE) nu este influentat de procesul de revizuire si a fost confirmat, se mai precizeaza in comunicatul Moody's Investors Service.
Factorul "sustinere" este unul dintre cele patru elemente ce intra in metodologia de evaluare a Moody's pentru companii legate de autoritatile publice, iar anuntul Deutsche Telekom ca ar vrea sa cumpere un pachet de control la OTE ar putea duce la o scadere a sustinerii companiei grecesti de telecomunicatii, explica analistii de la agentia de rating.
In timpul revizuirii, Moody's va evalua daca posibila vanzare de catre guvernul grec a unei parti din detinerea sa de la OTE catre Deutsche Telekom, care ar prelua in acest mod controlul OTE, va avea impactul anticipat de Moody's asupra sustinerii companiei.
OTE, cu sediul la Atena, este principalul operator de telecomunicatii din Grecia si are o serie de investitii in regiunea sud-est europeana.
OTE furnizeaza servicii de telefonie mobila prin subsidiara Cosmote, la care detine 90% din actiuni, care este lider pe piata din Grecia si are afaceri si pe piata romaneasca. OTE este actionar majoritar la RomTelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa din Romania, la care detine 54% din actiuni.
In primele noua luni ale anului trecut, profitul net al Romtelecom a coborat cu 53,1% pana la 19,5 milioane euro, pe fondul scaderii veniturilor cu 2,4%, pana la 649 milioane euro.
Veniturile Cosmote Romania au crescut, insa, de patro ori in primele noua luni ale anului trecut, pana la 105,2 milioane euro, iar compania estima ca va trece pe profit in 2009.
OTE mai detine si alte afaceri de telefonie mobila in tarile din Balcani, printre care AMC din Albania, detinuta in proportie de 85% de Cosmote, compania bulgara Globul, unde Cosmote are pachetul integral de actiuni, si Cosmofon din Macedonia, la care detine 100% din actiuni.
A r h i v a
  Microsoft vrea sa cumpere producatorul de programe pentru publicitatea prin internet Rapt    
 Top afisari / comentarii 
 Elena Basescu si Arhiepiscopul Laurentiu (4214 afisari)
 Recesiune in America (3997 afisari)
 Liber de Rusalii (3160 afisari)
 Anarhistii anti-NATO (2319 afisari)
 Legea martiala in Kosovo (2033 afisari)
 Socant: A violat bebelusul de cinci luni al prietenei sale (2646 afisari)
 Dinu Patriciu: Piata imobiliara din Romania va cadea foarte abrupt in urmatoarele luni (2448 afisari)
  S-a internat pentru o operatie la picior si s-a trezit cu un nou anus (2282 afisari)
 Actorul Patrick Swayze ar putea fi salvat de medicii britanici (2219 afisari)
 Actrita Winona Ryder a fost prinsa, din nou, la furat (1847 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00809 sec.