Ziua Logo
  Nr. 4187 de miercuri, 19 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Saracii Europei
Beneficiile cresterii economice inregistrate de Romania sunt inegal si nedrept distribuite, ponderea salariilor in produsul intern brut (PIB) fiind de doar 32,5%, putin peste jumatate din media UE, a declarat, ieri, vicepresedintele CNS "Cartel Alfa", Petru Dandea. Conform statisticilor europene, romanii sunt in continuare printre cei mai saraci europeni, veniturile lor (corelate cu standardele puterii de cumparare) aflandu-se mult sub nivelul considerat ca fiind pragul saraciei, stabilit la 60% din media veniturilor celor 27 de state din UE. (C.P.)
FEN striga la UE
Reprezentantii Federatiei Educatiei Nationale i-au prezentat comisarului European pentru Educatie, Formare, Cultura si Tineret, Jan Figel, problemele urgente cu care se confrunta invatamantul romanesc. Este vorba despre nerespectarea de catre Guvern a legilor in vigoare, tratamentul discriminatoriu aplicat angajatilor din invatamant in cazul salariului minim la nivel national, incalcarea parteneriatului social, refuzul Executivului de a elabora o lege de salarizare pentru domeniul bugetar, precum si graba ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei, de a promova un pachet legistativ care nu are la baza o strategie nationala. (M.S.)
Cabane on-line
Romsilva va lansa, la 1 aprilie, un serviciu on-line de rezervare a cabanelor din administrare, destinat agentiilor de turism si directiilor silvice, pentru inceput fiind introduse in sistem 60 de cabane, a anuntat, ieri, RNP. Sistemul este de tip business to business, la care vor avea acces, pe baza de user si parola, doar agentiile de turism, in urma unui contract semnat cu Regia, si directiile silvice. (L.M.)
TNT Ucraina
TNT isi extinde reteaua rutiera printr-o noua conexiune cu Ucraina, TNT Express fiind primul integrator de servicii de curierat express care ofera o conexiune rutiera internationala cu aceasta tara. Inter-conectarea retelei ucrainene de transport, cu livrare in aceeasi zi, cu Reteaua Europeana Rutiera a TNT, va crea legaturi rapide cu unele dintre cele mai importante centre industriale din zona oraselor: Harkov, Dnepropetrovsk si Odessa. (C.S.)
A r h i v a
  Tezele unice, afacere de miliarde    3 comentarii
  Fly Taxi zboara din Otopeni    
  Videanu recuperatorul Bordeiului    
 Top afisari / comentarii 
 Elena Basescu si Arhiepiscopul Laurentiu (4214 afisari)
 Recesiune in America (3997 afisari)
 Liber de Rusalii (3160 afisari)
 Anarhistii anti-NATO (2319 afisari)
 Legea martiala in Kosovo (2033 afisari)
 Socant: A violat bebelusul de cinci luni al prietenei sale (2646 afisari)
 Dinu Patriciu: Piata imobiliara din Romania va cadea foarte abrupt in urmatoarele luni (2448 afisari)
  S-a internat pentru o operatie la picior si s-a trezit cu un nou anus (2282 afisari)
 Actorul Patrick Swayze ar putea fi salvat de medicii britanici (2219 afisari)
 Actrita Winona Ryder a fost prinsa, din nou, la furat (1847 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00786 sec.