Ziua Logo
  Nr. 4186 de marti, 18 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Merkel la Yad Vashem
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a vizitat ieri memorialul Yad Vashem, dedicat celor sase milioane de evrei exterminati de nazisti, cu ocazia unei vizite in Israel. Insotita de premierul israelian Ehud Olmert si de ministri germani si israelieni, Merkel a reaprins flacara eterna din cadrul memorialului, unde a depus o coroana de flori si a pastrat un moment de reculegere. Vizita cancelarului german va culmina azi cu un discurs in Knesset, primul al unui lider german in Parlamentul israelian. (L.P.)
Lukasenko, made in UK
Liderul de la Minsk, Aleksandr Lukasenko, catalogat de SUA drept "ultimul dictator al Europei", a avut primele consultari cu firma britanica de relatii publice Bell Pottinger pentru a-si imbunatati imaginea, a anuntat biroul de presa al presedintiei, noteaza Mediafax, citand presa belarusa. Deocamdata, compania Bell Pottinger nu a confirmat informatiile. Anuntul intervine in contextul intensificarii crizei intre Occident si regimul de la Minsk, care i-a cerut saptamana trecuta ambasadorului american sa paraseasca tara. (I.C.)
Sarkozy a luat "o palma"
Infrangerea categorica suferita de dreapta franceza la alegerile municipale, confirmata de rezultatele celui de-al doilea tur de scrutin, din 16 martie, reprezinta o infrangere personala pentru presedintele Nicolas Sarkozy, aprecia ieri, presa din Franta, considerand ca electoratul i-a dat acestuia "un vot de sanctiune". Stanga a obtinut, in ansamblu, 49% din sufragii, depasind dreapta cu 1,5 procen-te. Le Parisien califica drept "o palma" amploarea pierderilor suferite de formatiunea prezidentiala, Uniunea pentru o Miscare Populara. (I.C.)
Cheney, la Bagdad
Vicepresedintele SUA, Richard Cheney, unul dintre principalii artizani ai razboiului din Irak, a sosit, ieri dimineata, intr-o vizita surpriza la Bagdad, pentru a evalua situatia irakiana, la cinci ani de la invazia militara americano-britanica. La putin timp dupa sosirea adjunctului lui Bush, capitala irakiana a fost zguduita de o puternica explozie, a carei cauza era inca nedeterminata ieri dupa-amiaza, noteaza Rompres. Irakul reprezinta prima etapa a unui turneu de 10 zile pe care vicepresedintele Cheney il intreprinde in Orientul Mijlociu. (I.C.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Cred ca istoria trebuie sa raman istorie   de Rollo
A r h i v a
  Antemergatorii lui Bush la Putin    1 comentariu
  Ahmadinejad castiga teren    9 comentarii
  Proteste anti-chineze in lant    4 comentarii
  Dreptate pe jumatate pentru decapitarea lui Gongadze    
 Top afisari / comentarii 
 Vinul distruge creierul (2983 afisari)
 Santaj la Curte (2209 afisari)
 Iisus crucificat in pozitie fetala (1962 afisari)
 Basescu, replica si riposta (1924 afisari)
 O coliva purtata de militieni (1789 afisari)
 Viata bate chiar si filmul "Totul despre sex": Kristin Davis, intr-o secventa porno (4632 afisari)
 Fostul guvernator din New Jersey, sex in trei cu nevasta si soferul (4582 afisari)
 Cabine pentru sex in parcurile din Bucuresti (4360 afisari)
 Concert Bon Jovi, la Bucuresti, pe 22 iulie (3237 afisari)
 Ghetari misteriosi, in apropierea Antarcticii (2729 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00865 sec.