Ziua Logo
  Nr. 4186 de marti, 18 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Celebri
Tobosarul ABBA gasit cu gatul taiat
-- Autoritatile au precizat ca artistul a alunecat in bucatarie, ranindu-se mortal intr-o usa de sticla sparta
Ola Brunkert, fostul tobosar al grupului suedez ABBA, a fost descoperit mort in casa sa din Majorca, cu gatul taiat. Desi la prima vedere parea ca acesta a fost ucis, autoritatile au declarat ca artistul a cazut in bucatarie, printr-o usa de sticla.
Trupul barbatului a fost descoperit prabusit intr-o balta de sange in gradina sa din Arta, care este situata in nord-estul insulei Majorca in jurul orei opt seara, de catre un vecin care ii era si prieten. In prezent, autoritatile investigheaza cazul. Un purtator de cuvant al politiei din Madrid a declarat ieri ca "pana acum pare ca este vorba despre un accident tragic. Usa de sticla a bucatariei era sparta, se pare ca victima a cazut prin usa. A reusit cumva sa ajunga in gradina, unde a murit". Purtatoarea de cuvant a mai adaugat ca Brunkert, care avea 62 de ani, era singur atunci cand s-a petrecut accidentul si ca nu exista nici un semn ca in casa ar fi fost si alte persoane. "Ancheta continua, iar rezultatele autopsiei vor aparea curand si vom afla atunci clar daca victima a murit din cauza taieturii".
Ola Brunkert a fost tobosar de jazz si membru al formatiei Slim's Blues Gang, inainte sa se alature grupului pop Science Poption pe la mijlocul anilor '60. Atunci, desi mai lucra cu chitaristul Janne Schaffer din grupul de jazz Opus III, Brunkert s-a lansat si pe cont propriu.
Prima colaborare a lui Ola cu ABBA a fost atunci cand formatia suedeza si-a lansat primul single, "People Need Love". Potrivit biografiei sale, Ola este probabil singurul muzician care apare pe toate albumele ABBA. In anii '70, Brunkert a fost unul dintre cei mai cunoscuti muzicieni. A participat alaturi de ABBA in turneele din 1977, 1979 si 1980. Ola Brunkert locuia in Majorca de mai multi ani, unde canta cu propria sa formatie de jazz. (B.M.)
Legenda ABBA
Grupul ABBA, din care faceau parte Agnetha Faltskog, Anni-Frid Lyngstad, Bjorn Ulvaeus si Benny Andersson - a fost una dintre cele mai de succes formatii din istoria muzicii, acestia vanzand de-a lungul anilor mai mult de 370 de milioane de albume. In 1976, ABBA a fost declarata una dintre cele mai populare formatii din lume, iar de-a lungul anilor se spune ca succesul financiar al grupului a adus economiei suedeze venituri mai mari decat cele ale concernului Volvo. De fapt, succesul extraordinar a fost si cauza destramarii grupului. Dupa ce au fost impreuna mai multi ani, Benny si Frida s-au casatorit in 1978, divortand trei ani mai tarziu. Si Bjorn si Agnetha, care s-au casatorit in 1971, au divortat in 1979. Unul dintre motivele destramarii ambelor casnicii a fost dorinta fetelor de a se lansa pe cont propriu in muzica. In ciuda faptului ca grupul s-a destramat de mai bine de 20 de ani, numele ABBA inca mai vinde intre doua si trei milioane de albume anual.
 Afisari: 1481  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Vinul distruge creierul (2983 afisari)
 Santaj la Curte (2209 afisari)
 Iisus crucificat in pozitie fetala (1962 afisari)
 Basescu, replica si riposta (1924 afisari)
 O coliva purtata de militieni (1789 afisari)
 Viata bate chiar si filmul "Totul despre sex": Kristin Davis, intr-o secventa porno (4632 afisari)
 Fostul guvernator din New Jersey, sex in trei cu nevasta si soferul (4582 afisari)
 Cabine pentru sex in parcurile din Bucuresti (4360 afisari)
 Concert Bon Jovi, la Bucuresti, pe 22 iulie (3237 afisari)
 Ghetari misteriosi, in apropierea Antarcticii (2729 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00954 sec.