Ziua Logo
  Nr. 4184 de sambata, 15 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Sandu: apel ratat!
-- Seful FRF a cerut rejudecarea cazului legat de suspendarile galatenilor Szekely si G. Paraschiv, dar presedintele comisiei federale, Mugur Filipescu, a refuzat si a demisionat
Presedintele FRF a solicitat Comisiei de Apel a FRF rejudecarea cazului legat de galatenii Gabriel Paraschiv si Janos Szekely, carora, in cadrul sedintei de joi, le-a redus suspendarile de la doua la o singura etapa. Mircea Sandu a trimis ieri dimineata o adresa presedintelui Comisiei de Apel a FRF, Mugur Filipescu, cerandu-i rejudecarea si respingerea memoriilor celor doi fotbalisti in regim de urgenta. Ieri, surse federale au sustinut ca Filipescu a demisionat, refuzand sa rejudece in regim de urgenta si sa respinga memoriul clubului Otelul Galati! Astfel, decizia de joi a Comisiei de Apel, de reducere a suspendarilor de la doua la o singura etapa ramane in vigoare, iar cei doi fotbalisti vor avea drept de joc in meciul cu FC Vaslui!
Sandu sustine ca membrii comisiei au incalcat articolul 93, punctul 2, litera C din Regulamentul Disciplinar, care prevede ca se poate introduce un apel "cu exceptia cazului in care sanctiunea pronuntata este o suspendare de pana la doua meciuri sau o luna inclusiv". Sandu s-a autosesizat in baza articolului 38 din statutul FRF, conform caruia presedintele are dreptul sa verifice aplicarea si respectarea legislatiei in vigoare. Astfel, Comisia de Apel a FRF urma sa se intruneasca ieri dupa-amiaza, la Casa Fotbalului, in regim de urgenta. Joi, alcatuirea comisiei a fost urmatoarea: Mugur Filipescu - presedinte, Daniela Fantu, Giulian Slav, Cristina Racovita, Nicolae Oaida - toti membri, Mircea Cezar Ionescu - secretar (fara drept de vot). Pe 5 martie, Comisia de Disciplina a FRF il sanctionase pe Szekely cu doua etape si 3.000 de lei penalitate financiara pentru injurii si comportament nesportiv la adresa arbitrilor la finalul partidei Otelul Galati - Rapid (scor 0-1), din etapa a 21-a a Ligii I. De asemenea, in urma acelui meci, Gabriel Paraschiv a fost suspendat doua etape si amendat cu 3.000 de lei pentru eliminarea de pe teren pentru doua cartonase galbene. Joi, Comisia de Apel a admis in parte memoriul Otelului, reducand suspendarile celor doi fotbalisti de la doua la o etapa.
Stan il acuza pe Porumboiu
Presedintele executiv al Otelului a ramas socat de gestul lui Sandu. "Este fara precedent implicarea presedintelui FRF intr-o decizie a unei comisii! Totusi, nu pot sa nu remarc faptul ca a doua etapa de suspendare a celor doi vine la meciul cu FC Vaslui, echipa cu care ne batem pentru Intertoto! De asemenea, seful Comisiei de Disciplina, care a dat cate doua etape de suspendare, este din Vaslui, iar arbitrul Ovidiu Hategan, de la meciul nostru cu Rapid, este foarte des laudat de Porumboiu! Oricum, n-ar fi exclus ca cei doi sa joace, poate iese un scandal mare!", a spus Stan. Finantatorul lui FC Vaslui a declarat ca nu-l intereseaza speculatiile lui M. Stan. "Poate sa spune ce vrea, dar regulamentul e clar! Nu am cerut nimic, doar respectarea acestuia. Cat despre Hategan, l-am laudat cand a meritat, la fel cum am facut si cu Draganescu, arbitrul cu care Otelul a castigat la Arad", a declarat Adrian Porumboiu.
Marius GHERGHE 
Alte articole
  Mircea Sandu la DNA    (Anchete, 2008-03-26)
  FRF neputincioasa    (Sport, 2008-03-20)
  Mircea Sandu a castigat la loto!    (Sport, 2008-02-15)
  Ion Craciunescu a refuzat sa primeasca din mainile lui Mircea Sandu distinctia oferita de FRF    (2009-05-11 15:15)
 Afisari: 242  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  LACATUS SE SIMTE TANAR    
  CADOUL LUI ANDONE    
  Un antrenor de cosmar    
  LIGA I - ETAPA A 23-A    
  Stiri pe scurt    
  Circul de dimineata    
 Top afisari / comentarii 
 Legea chiriilor (3412 afisari)
 Pamantul amenintat de-o stea (3225 afisari)
 Califatul mafiot Kosovo (2702 afisari)
 Hora maghiara (2701 afisari)
 Ceausescu si tratativele de pace din Orientul Mijlociu (2261 afisari)
 In premiera, imagini din "Razboiul Clonelor", continuarea "Razboiului Stelelor" (2579 afisari)
 Misterele celui mai vechi oras al lumii, Hamoukar (2510 afisari)
 Dupa Ford, alte doua firme puternice se pregatesc sa vina in Romania (2359 afisari)
  Oferta Hustler: 1 milion de dolari prostituatei care l-a dat jos pe guvernatorul New York-ului (2250 afisari)
 O "fabrica pentru sinucideri" s-a deschis in apropiere de Zurich  (1761 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02247 sec.