Ziua Logo
  Nr. 4183 de vineri, 14 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
Hotararea de Guvern privind functionarea serviciului 112 va fi semnata saptamana viitoare
-- Ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Karoly Borbely, a declarat joi ca saptamana viitoare Guvernul va aproba Ordonanta de Urgenta privind functionarea serviciului national unic de urgenta 112.
Prin aceasta, urmeaza sa fie rezolvata problema localizarii apelurilor catre 112.
"In discutiile cu Viviane Reding, Comisarul European pentru Societatea Informationala si Media, am vorbit si despre subiectul numarului de urgenta 112. Saptamana viitoare vom opera si aproba ultimele modificari in privinta Serviciului National Unic al Apelurilor de Urgenta. In Romania, 112 functioneaza bine. Au fost insa intampinate mici probleme privind localizarea, dar acestea pot fi rezolvate. Am depasit putin termenul impus de Uniunea Europeana, adica luna februarie", a declarat joi Karoly Borbely.
Totodata, oficialul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI ) a precizat ca in Uniunea Europeana serviciul 112 nu functioneaza perfect in fiecare stat si ca nici acolo nu pot localiza in toate cazurile apelantul.
De asemenea, joi, s-a semnat Memorandumul in vederea asigurarii serviciului de localizare intre toti operatorii care folosesc 112, adica intre Serviciul de Telecomunicatii Speciale-STS (care este administratorul serviciului 112), Vodafone, Orange si Cosmote.
Ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei a avut joi o intrevedere cu Viviane Reding, cu care a discutat si despre problema radiatiilor antenelor GSM. "Inca de acum o luna am initiat o campanie de informare a populatiei in aceasta privinta. Campania a fost initiata de MCTI impreuna cu Ministerul Sanatatii si Asociatia Operatorilor de Telefonie Mobilla", a spus Borbely.
Borbely Karoly a explicat in luna februarie 2008 ca Ordonanta de Urgenta se refera in special la partea bugetara (financiara), dar si la partea functionala a sistemului de apel unic in caz de urgenta. La randul sau, directorul adjunct al Serviciului de Telecomunicatii Speciale, Corneliu Grigore, a spus ca Romania si-a luat angajamentul ca in maxim noua luni sa se solutioneze problemele legate de localizarea apelantului. Pe de alta parte, directorul adjunct al STS a mai afirmat ca serviciul de apel unic 112 din Romania este unul din putinele sisteme existente in UE, atat de extins pe plan national.
Comisia Europeana recomanda ca pentru fiecare apel de urgenta efectuat la numarul european 112 operatorii de retele de telefonie publica sa transmita centrelor de preluare a apelurilor de urgenta cele mai bune informatii de care dispun privind localizarea apelantului, in masura posibilitatilor tehnice.
A r h i v a
  Toshiba ar putea suferi pierderi de 986 milioane dolari in urma retragerii formatului HD DVD    
 Top afisari / comentarii 
 Partidul Penal Maghiar (3030 afisari)
 Culisele afacerii Kosovo (2788 afisari)
 Ati pierdut ce n-ati avut! (2369 afisari)
 Facultatea de Stramb (1799 afisari)
 Hillary lovita de sex si rasism (1779 afisari)
 Dovezi matematice ale existentei lui Dumnezeu (4557 afisari)
 Poveste de dragoste intre o eleva si directorul scolii la Colegiul Tehnic Traian din Capitala (3104 afisari)
 Fetita cu doua fete venerata ca un zeu (2717 afisari)
 Cel mai gras om din lume, dus cu platforma la o intalnire romantica (2581 afisari)
 Meteoriti dintr-un alt sistem solar descoperiti in Antarctica (2113 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00816 sec.