Ziua Logo
  Nr. 4183 de vineri, 14 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Institutul de Geriatrie va fi privatizat pe modelul Nastase * Ingineria - transformarea in clinica de lux
"Ana Aslan", pe duca
Zeci de mii de pacienti care sunt tratati anual la policlinica Institutului National de Geriatrie Si Gerontologie "Ana Aslan" vor lipsiti de consultatiile asigurate de medicii specialisti din ambulatoriul din strada Spatarului nr. 15.
Actualul manager al Institutului "Ana Aslan", Viorel Ochiana, intentioneaza sa desfiinteze policlinica Institutului pentru a o transforma, in clinica de geriatrie de lux cu 25 de paturi absolut impotriva cursului normal al evolutiei asistentei medicale. Cei 40.000 de pacienti care sunt consultati anual in cabinetele policlinicii vor fi nevoiti sa se ingroase randurile celor care asteapta consultatii la Sanatoriul din Oropeni sau la spitalul din str. Manastirea Caldarusani. Mai mult, structura arhitectonica a policlinicii este complet inadecvata pentru sectie cu paturi, camerele fiind nepotrivit pentru saloane, iar grupurile sanitare fiind doar unul la fiecare etaj. "Mentionez ca este singura policlinica din zona care presteaza servicii medicale gratuite, fiind in contract cu CASMB. De asemenea, este un punct de acces la sanatate pentru toti varstnicii din Bucuresti, cat si un centru in care se face preventie pentur persoanele tinere. In aceste conditii este, de neconceput ca o institutie care dispune de doua spitale cu 600 de paturi sa transforme un ambulatoriu in sectie cu paturi. Mai mult, medicina efectuata in ambulatoriu este mult mai ieftina si mai eficienta pentru sistemul sanitar decat serviciile medicale din spitale", ne-a declarat dr. Florentina Matei, medic specialist in policlinica.
Doctorii din policlinica ne-au spus ca Ochiana nu a venit niciodata in ambulatoriu si nu i-a chemat pentru a le aduce la cunostinta intentiile lui in ceea ce priveste soarta lor. "Doar ne-a amenintat telefonic ca ne da afara din Cladire si ne muta la Otopeni", au mai spus medicii. Ei ne-a mai dezvaluit si ca in ultimii cinci ani nu s-a investit nici un ban pentru intretinerea cladirii, nefiind zugravit sau reparat nici un cabinet sau spatiu comun. Astfel, unii medici au zugravit si mobilat cabinetele si spatiile comune din banii proprii. "Acum Ochiana a gasit bani sa transforme o cladire aflata in stare insalubra (grupurile sanitare, subsolul si exteriorul) intr-o sectie de geriatrie de lux", au mai spus medicii. Ei au explicat ca un astfel de spital de lux poate fi amenajat foarte usor in incinta Sanatoriului de la Otopeni unde sunt saloane care pot fi transformate in camere de lux.
Abuzurile lui Ochiana
Dr. Dan Peretianu, presedinte al Camerei Federative a Medicilor din Romania, a precizat ca Ochianu pregateste de fapt "privatizarea" Sanatoriului Otopeni in sensul ca se contiuna opera initiata de Adrian Nastase sub "privirile" binevoitoare ale PNL-ului. Doctorii impreuna cu Peretianu il acuza pe Ochiana ca medicii din Institut sunt inlocuiti pentru a nu avea opozitia (corecta) la procesul de vanzare a Sanatoriului Otopeni. Insasi dr. Maria Georgescu, fosta directoare a Sanatoriului si sef de sectie de peste 10 ani, a fost abuziv destituita in 2007. Dupa ce Maria Georgescu a castigat procesul impotriva deciziei lui Ochiana si a fost repusa in functie directorul Institutului a dat-o din nou afara, in martie, pe motiv ca nu a facut fata celor 90 de zile de "proba". Pe langa Maria Georgescu, Ochiana a mai demis si alti sefi de sectie: dr. Maria Barscan, Tudora Suloc, Georgeta Popescu, care se aflau pe post in urma concursului legal. Potrivit medicilor din ambulatoriul Institutului, Ochiana a demis-o si pe dr. Liliana Nastase, fara un motiv real, doar pentru a-si putea duce la indeplinire planurile.
Corina SCARLAT 
 Afisari: 1647  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Zoo Baneasa ramane in padure    
  CFR Marfa, la licitatie deschisa    1 comentariu
  Primul Factory Outlet    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Partidul Penal Maghiar (3030 afisari)
 Culisele afacerii Kosovo (2788 afisari)
 Ati pierdut ce n-ati avut! (2369 afisari)
 Facultatea de Stramb (1799 afisari)
 Hillary lovita de sex si rasism (1779 afisari)
 Dovezi matematice ale existentei lui Dumnezeu (4557 afisari)
 Poveste de dragoste intre o eleva si directorul scolii la Colegiul Tehnic Traian din Capitala (3104 afisari)
 Fetita cu doua fete venerata ca un zeu (2717 afisari)
 Cel mai gras om din lume, dus cu platforma la o intalnire romantica (2581 afisari)
 Meteoriti dintr-un alt sistem solar descoperiti in Antarctica (2113 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01128 sec.