Ziua Logo
  Nr. 4182 de joi, 13 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Piata Obor in aer
-- Prefectul Capitalei blocheaza modernizarea Pietei * Ontanu: "Deaconescu s-a pus in solda speculantilor si mafiotilor"
"O investitie de 120 de milioane de euro, cat reprezinta proiectul de modernizare a Pietei Obor, este blocata nejustificat de Catalin Deaconescu, prefectul municipiului Bucuresti, care, din politicianism, a decis sa boicoteze masurile intreprinse de Primaria sectorului 2 pentru asigurarea unui comert civilizat in Capitala. (...)
Printr-o asemenea actiune, prefectul se alatura corului speculantilor, bisnitarilor si hotilor care se ocupau de comertul cu legume si fructe in Piata Obor", l-a acuzat primarul Neculai Ontanu pe prefectul Catalin Deaconescu, in conferinta de presa de ieri. Edilul a precizat ca l-a notificat pe prefect sa-si retraga actiunea declansata in instanta de contencios administrativ, pentru a nu se tergiversa executia lucrarilor.
Primarul sectorului 2 a demonstrat cu acte ca actiunea de anularea a hotararii Consiliului local a fost introdusa de prefect cu doua zile inainte de expirarea termenului de decadere, de un an. "Dupa 363 de zile de la adoptarea hotararii privind modernizarea Pietei Obor, cu doua zile inainte de implinirea termenului de decadere din dreptul de a se adresa instantei judecatoresti, Prefectul Municipiului Bucuresti a atacat in decembrie 2007 Hotararea Consiliului Local Sector 2 nr. 131/2006 privind aprobarea contractului de parteneriat public - privat pentru modernizarea Pietei Obor. Prefectul Catalin Ionut Deaconescu ar trebui sa stie ca functia pe care o detine este temporara si nu trebuie sa se puna in solda speculantilor si mafiotilor si ca poate sa plece din functie cu plata unor daune de zeci de mii de euro pentru blocarea politica a proiectului", a acuzat edilul.
Ontanu a aflat din presa despre actiunea in justitie
Ontanu sustine ca Deaconescu a depus actiunea in instanta fara sa incerce o rezolvare pe cale amiabila cu reprezentantii autoritatii locale, si ca a aflat din presa despre faptul ca proiectul a fost atacat. Pe de alta parte, edilul spune ca pana in prezent s-au cheltuit 992.564,46 lei si 345,949 lei pentru achizitionarea a 500 de tarabe noi si pentru mutarea Pietei Obor in noul sediu amenajat provizoriu pana la finalizarea lucrarilor de reconstructie. Edilul sectorului 2 a precizat ca 70.000 de euro au costat numai lucrarile de demolare a vechii piete. "In ceea ce priveste demolarea Pietei Obor, actiunea a fost intens mediatizata asa ca, daca Prefectura ar fi avut vreo obiectie legata de legalitatea actului normativ, avea obligatia de a informa autoritatea locala asupra acesteia si nu a manifesta o pasivitate intentionata", a mai spus Ontanu.
Magda SEVERIN 
 Afisari: 557  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
mie imi place de ontanu   de prapadie
A r h i v a
  Strada ursilor de padure din Brasov    3 comentarii
  Tariceanu moare cu taxa de gat    5 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Moartea lui Stalin, bucuria romanilor (4134 afisari)
 Cioroianu, din nou in ofsaid protocolar (2615 afisari)
 Cu tristete despre generatia mea (2491 afisari)
 Magyar Zoo (2015 afisari)
 Vita de ministru (1543 afisari)
 Nu s-a ridicat doi ani de pe WC (4744 afisari)
 Desfigurata de o tumoare cumplita, asteapta de la Sarkozy acceptul de a fi eutanasiata (4078 afisari)
 Ea e prostituata care l-a dat jos pe guvernatorul New York-ului (3898 afisari)
 Ce (nu) fac vedetele pentru a avea o silueta de invidiat (2715 afisari)
 Actorul Ovidiu Iuliu Moldovan a parasit scena vietii (2522 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00900 sec.