Ziua Logo
  Nr. 4180 de marti, 11 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Zbor direct la New York
Air France va opera, din 1 aprilie, un zbor direct pe ruta Bucuresti-New York, in parteneriat cu Delta Air Lines, cursa urmand sa aiba o frecventa de patru zboruri pe saptamana. Colaborarea Air France - Delta va fi implementata din aprilie 2008 si va acoperi, in prima faza, toate zborurile transatlantice intre aeroporturile acoperite de cele doua companii, precum si toate zborurile operate de oricare dintre cele doua intre aeroportul londonez Heathrow si SUA. (C.P.)
"Ana Aslan" de vanzare
Camera Federativa a Medicilor (CFM) a cerut, ieri, ministrului Sanatatii, sa il demita pe managerul Institutului "Ana Aslan", intrucat intentioneaza sa modifice "abuziv" structura unitatii sanitare, punand in pericol locul de munca al mai multor doctori. CFM sesizeaza faptul ca directorul Viorel Ochiana pregateste transformarea abuziva a ambulatoriului de specialitate (policlinica) din strada Spatarului, in clinica de Geriatrie de lux cu 25 de paturi, adica impotriva cursului normal al evolutiei: de la spital spre ambulatoriu. De asemenea, potrivit Camerei, se pregateste "privatizarea" Sanatoriului Otopeni, parte a Institutului, in sensul ca "se constinua opera initiata de primul-ministru Adrian Nastase sub privirile binevoitoare ale PNL-ului. (C.P.)
Zero cercetare
Cipru, Romania, Bulgaria si Slovacia au fost, in anul 2006, tarile care au alocat cele mai putine fonduri pentru cercetare-dezvoltare din randul statelor membre ale Uniunii Europene, potrivit datelor prezentate de Oficiul de Statistica al Comunitatii Europene (Eurostat), informeaza Rompres. In anul 2006, Uniunea Europeana (UE 27) a alocat 1,84% din Produsul Intern Brut (PIB) pentru cercetare si dezvoltare. Potrivit Eurostat, in 2006 cheltuielile pentru cercetare-dezvoltare in UE 2007 s-au ridicat la peste 210 miliarde euro, comparativ cu 170 miliarde euro in 2000. (M.S.)
Subiecte modificate
Ministerul Educatiei recunoaste ca elevii de clasa a XII-a au avut dreptate, atunci cand au sustinut ca subiectele propuse pentru proba de bacalaureat sunt mult prea dificile. Acestia se plangeau ca la toate materiile, dar mai ales la matematica, subiectele sunt prea dificile. Secretarul de stat Zvetlana Preoteasa a anuntat ca propunerile vor fi modificate, relateaza Rador.
 Afisari: 162  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Taranii umfla tara    1 comentariu
  Laptarii mulsi de iaurgii    2 comentarii
  Sindicatele rup Pactul lui Basescu    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Romania colcaie de teroristi (2980 afisari)
 Front maghiar pentru "Tinutul Secuiesc" (2552 afisari)
 Despre oportunism, intransigenta si ipocrizie (1712 afisari)
 Rusia ameninta asimetric (1510 afisari)
 Steaua rupta in doua! (1418 afisari)
 Celine Dion si-a "electrizat" fanii cu parul de pe picioare (3956 afisari)
 Kit-ul asasinului profesionist, gasit la Ambulanta Iasi (3666 afisari)
 Pedepsiti de parinti cu nume ciudate (3522 afisari)
 Elena Udrea, suparata pe desenele animate din emisiunea Animat Planet (3342 afisari)
  Inima Europei va fi islamizata in 15 ani (3107 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00813 sec.