Ziua Logo
  Nr. 4179 de luni, 10 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Noaptea negocierilor
-- Tariceanu a discutat cu Iliescu si Nastase despre viitoarea colaborarea dintre PNL si PSD * Tratativele au avut loc in absenta lui Geoana, vineri, dupa lasarea intunericului
Premierul Tariceanu s-a intalnit vineri noaptea cu Ion Iliescu si Adrian Nastase, in absenta lui Mircea Geoana, pentru a pune la cale un viitor politic comun. PSD l-a asigurat pe primul-ministru ca Guvernul nu se va prabusi in urma unei motiuni de cenzura, ne-au declarat surse parlamentare. Din tabara liberala, la intalnire au fost convocati Ludovic Orban si Dan Motreanu.
"Alegerile anticipate reprezinta un simplu balon de sapun", ar fi comentat Iliescu, potrivit surselor. Acestea ne-au explicat ca fostii presedinti ai PSD nu au avut un mandat de la Geoana pentru a purta negocieri cu liderii PNL. Liberalii au fost incantati sa poarte discutiile in mod direct cu Nastase si Iliescu, contestatari ai presedintelui PSD, inamici declarati ai lui Traian Basescu si sustinatori ai unei apropieri politice de PNL. Fostul premier a explicat ca o "strategie comuna" PSD-PNL este singura solutie de contracarare a Cotrocenilor si a PD-L. Potrivit surselor, Nastase a insinuat ca eventuala colaborare strategica nu trebuie lasata sub perdeaua anonimatului. Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a sustinut, ca si la intalnirile precedente cu social-democratii, ca o oficializare a colaborarii PNL-PSD i-ar aduce considerabile bonusuri electorale presedintelui Traian Basescu. Liderii PNL sunt mai mult decat multumiti de revenirea lui Nastase in structurile de conducere ale PSD deoarece nu pot conta pe Geoana, suspectat ca joaca la doua capete. "Nastase este mult mai serios decat Geoana in privinta negocierilor. Mircea Geoana una spune si alta face. Tot visand sa devina premier era sa bata palma cu Cotrocenii cand PSD a depus motiune de cenzura, in sesiunea trecuta", a sustinut un vicepresedinte liberal. Pe de alta parte, Nastase a preluat fraiele negocierii cu PNL, urmarind si o miza personala: suprimarea sforarului Viorel Hrebenciuc, considerat pana de curand drept prim-negociator al pesedistilor in relatiile cu PNL.
"Ne mai intalnim"
"Nu dorim sa facem nici o alianta preelectorala, excludem din start aceasta posibilitate. Colaborarea parlamentara si una guvernamentala nu este exclusa. Va trebui sa ne mai intalnim pentru a pune la punct anumite detalii ale colaborarii noastre. Nu am semnat nici un pact deocamdata", ne-au declarat surse apropiate pesedistilor prezenti la discutii. Negociatorii social-democrati s-au aratat si ei neincrezatori in liberali, deoarece nu este prima intalnire de acest gen intre reprezentantii celor doua formatiuni. "Sa vedem cum evolueaza lucrurile in plan parlamentar. Daca ne intelegem pentru data alegerilor locale si daca respectam ce discutam, vom vedea cum actionam mai departe", au sustinut sursele citate. Recent, Nastase a prezentat o strategie a partidului, in care una din variante era intrarea PSD la guvernare alaturi de liberali. Vicepresedintii PSD considera ca o intelegere cu liberalii este de preferat uneia cu PD-L.
Nastase, gura de oxigen
"Dupa venirea lui Iliescu si Nastase in fruntea partidului, PSD va deveni adversarul PD-L. Asta este mesajul principal pe care dorim sa-l transmitem prin aceste intalniri. Ce va iesi pana la urma vom vedea. Ca va fi pact de guvernare sau doar colaborare parlamentara, depinde si ce scor luam fiecare la alegeri", a afirmat un vicepresedinte PSD. Evenimentul de vineri seara nu a fost bine primit de toti pesedistii. "Sunt nebuni daca au reluat discutiile cu liberalii. Nu s-au fript de atatea ori, ce mai vor?", ne-a declarat un alt lider social-democrat. Subiectul urmeaza sa fie prezentat astazi in cadrul Biroului Permanent.
Vanghelie confirma
Marian Vanghelie, presedintele PSD Bucuresti, a recunoscut existenta intalnirii dintre Iliescu, Nastase si Tariceanu, precizand ca primii doi au primit mandatul Biroului Permanent National al partidului pentru aceasta convorbire. "Am luat hotararea impreuna. Se stia de intalnirea respectiva", a spus Vanghelie adaugand ca va fi si o intalnire a liderilor PSD cu cei de la PD-L. Continutul discutiei de vineri va fi prezentat si analizat in BPN de astazi al PSD, a mai spus Vanghelie.
Pagina realizata de Cristian ANDREI si Razvan GHEORGHE 
Alte articole
  Mapa profesionala a Primului Ministru    (Analize si comentarii, 2009-02-20)
  UPDATE 15:11 Gheorghe Flutur despre huiduielile la adresa politicienilor: "Incepe febra pentru toamna" prezidentiala    (2009-07-20 15:10)
 Afisari: 2043  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 28 Afiseaza toate comentariile  
Pentru Arogantu! Pentru Ratacitul!   de LENIO
UITAREA   de LENIO
Disperare mare....metode imprumutate   de Ratacitul
Tatucul Ilici isi salveaza bastarzii PeNaLi    de Onesti
--ROMANIA -- o tzara de prada !!   de jan dinu
O curiozitate. Pentru Ratacitul.   de alwis46
Mass$onul Nastase cu Mass$onul TariqKeanu ...    de jan dinu
Despre "solutiile Basescu" - in viziunea lui Pandrea-Davidescu-Tautu   de Ratacitul
O chestie de minima informare.   de alwis46
Lui Sobru   de Rollo
Ce a facut Basescu in peste 3 ani?   de Ratacitul
15000-20000 de moluste?   de Ratacitul
Gunoiul la gunoi trage   de Rollo
PNL s-a autodemascat   de Giuseppe Cocos
Daca Vanghelie confirma...   de Adrian v.D.
Pina nu desfiintati generatia septogenara , nimic nu va merge bine in tara asta!   de cuculete1901
Capcana ziaristilor pupincuristi pentru electoratul PNL   de johnson
Alarma in Modrogan   de johnson
Se pare ca PSD joaca la doua capete, negociaza si cu PD-L si cu PNL!   de giculuca
Un inceput bun.   de Socrate
Se opun si ei cum pot   de mediator
O alianta, cumva, contra naturii...   de alwis46
discutii   de costel
noaptea negocierilor in limba romana??!!??    de silviana
Principalul   de FB
Sarmana, biata dna Cornea.   de costy
Nene Vasile , esti dator , nu mi-ai raspuns ... Dupa ai vii cu lectii ...   de gili
Profesorul Basescu alta lectie politica:Solutiile Basescu    de Alex.Pandrea
A r h i v a
  Tarii, cat mai multi alesi    1 comentariu
  Moartea Civilizatiei Gumelnita    3 comentarii
  Felix Cinema    1 comentariu
  Blatter: "Victima insultelor rasiste va fi declarata invingatoare"    9 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Cui foloseste rastignirea Serbiei (4248 afisari)
 Camera de luat vederi care vede pe sub haine (2463 afisari)
 Aplauze pentru balbe (2152 afisari)
 Noaptea negocierilor (2043 afisari)
 Serbia in deriva (1285 afisari)
 Michael Douglas trebuie sa-si mai faca urgent o operatie estetica  (3239 afisari)
 Actrita Goldie Hawn "intinereste" alaturi de un print musulman de 25 de ani (3177 afisari)
 In direct la TV: Prezentator luat pe sus de vijelia despre care relata (2548 afisari)
 CIA, asasinarea lui Aldo Moro si teoria conspiratiei (2392 afisari)
 Blugii stramti impiedica violul (2109 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01492 sec.