Ziua Logo
  Nr. 4175 de miercuri, 5 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
"Programat sa ucida..." la Salonul de Carte si Presa
-- Astazi, la ora 14.00, se deschide la Muzeul National de Istorie a Romaniei cea de-a XII-a editie a Salonului de Carte si Presa Bucuresti, care se va desfasura pana pe 9 martie.
Salonul de Carte si Presa este organizat de Muzeul National de Istorie a Romaniei, in parteneriat cu Departamentul de Relatii Interetnice (DRI) al Guvernului Romaniei, care face parte din Grupul de lucru pentru promovarea in Romania a programului "2008 - Anul European al Dialogului Intercultural" (AEDI). Astfel, Salonul gazduieste un stand colectiv al DRI si al organizatiilor minoritatilor nationale, care vor prezenta specificitatile etnice. Evenimentul reuneste peste 100 de participanti, intre care edituri, importatori si distribuitori de carte, fundatii, societati si institute culturale, institutii de invatamant superior, unitati muzeale si reprezentanti mass-media.
In cadrul Salonului, Editura Ziua va fi prezenta cu cea mai recenta lucrare a generalului Ion Mihai Pacepa "Programat sa ucida: Lee Harvey Oswald, KGB-ul si asasinarea lui Kennedy". Dupa ce primul tiraj din volumul lansat pe piata anul trecut a fost epuizat, la cererea cititorilor, Editura Ziua a publicat un al doilea tiraj. Cartea este o lectura obligatorie pentru toti cei fascinati de culisele celui mai misterios si controversat asasinat politic al secolului trecut. Chiar si celor care nu vor impartasi, poate, toate concluziile indraznete ale generalului Pacepa, aceasta carte le va aduce informatii inedite si, mai ales, o perspectiva avizata cu privire la legaturile dintre Lee Harvey Oswald si spionajul sovietic. La standul Editurii Ziua veti gasi, de asemenea, si alte lucrari de interes. La Salonul care se va deschide astazi vor avea loc diverse manifestari, lansari de carte, mese rotunde, dezbateri, recitaluri de poezie, muzica, actiuni omagiale, simpozioane, dar si intalniri cu importante personalitati din viata culturala, politica, cu vedete, prezentarea programelor educationale la distanta in format tiparit si electronic, tombole atractive, standuri de obiecte create de mesteri populari. Intrarea la Salonul de Carte si Presa este libera. (M.A.)
A r h i v a
  Noua trofee pentru Mungiu    
  Ce citeau romanii acum 68 de ani?    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Sperietura ruseasca (4821 afisari)
 Scandalul literei "s" in Sinod (2321 afisari)
 Iliescu conspirat (2081 afisari)
 Suntem pe cai-putere (1905 afisari)
 Sfidarea canoanelor (1771 afisari)
 Bolnav de cancer, Patrick Swayze mai are cinci saptamani de trait (8180 afisari)
 Tulibu dibu douchoo (7625 afisari)
 IPS Teofan este noul Mitropolit al Moldovei (2677 afisari)
 La doar 5,5 centimetri, cel mai mic pistol din lume poate ucide un om (2119 afisari)
 Adio, paradisuri fiscale! (1970 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00816 sec.