Ziua Logo
  Nr. 4173 de luni, 3 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Mister KO
-- Lucian Bute si-a pastrat titlul mondial, dupa ce l-a invins sambata dimineata, prin knock-out, pe William Joppy
La doar doua zile dupa ce a implinit 28 de ani, pugilistul roman (22-0-0, 18 KO) si-a pus pentru prima data in joc centura mondiala cucerita pe 20 octombrie 2007, la Montreal, dupa ce l-a invins prin KO in repriza a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Bute a dominat meciul cu Joppy, l-a trimis la podea pe american pentru prima data la finalul reprizei a noua, printr-un upercut de stanga, si a incheiat conturile in repriza a zecea, cand Joppy a fost din nou trimis la podea si numarat de arbitru, romanul fiind declarat invingator prin KO tehnic.
"Am demonstrat lumii intregi ca merit sa fiu campion. Multumesc romanilor care au fost alaturi de mine. Dedic aceasta victorie tuturor femeilor, cu ocazia zilei de 1 martie", a declarat Bute dupa partida de la "Centre Bell" din Montreal, unde a fost aclamat de 14.000 de spectatori. "Mi-a lipsit doar o pereche de patine pentru a termina lupta mai repede. Joppy a uitat un lucru cand a facut acele declaratii: Montreal este un loc potrivit pentru patinaj, dar si pentru box", a spus Bute, care a raspuns astfel declaratiilor facute de Joppy in saptamana premergatoare meciului, cand americanul a spus ca in Canada se gasesc hocheisti, dar nu si pugilisti buni. Bute a mai spus ca dupa lupta cu Joppy a capatat mai multa incredere in fortele sale. "Antrenorul meu, Stephane Larouche, m-a pregatit pentru un debut rapid de lupta, acesta a fost planul. Imediat dupa prima runda am stiut ca voi controla lupta. Am capatat multa incredere in acest meci. Cred ca am devenit un boxer mai bun", a declarat Bute, laudat si de Joppy: "Bute este un pugilist bun. Merita sa fie comparat cu cei mai buni!".
Contract nou cu InterBox
Dupa meciul cu Joppy si binemeritata petrecere de dupa victorie, Bute a inceput negocierile cu clubul canadian InterBox pentru un nou contract, cel actual expirand in aceasta luna. "Negocierile sunt in curs, iar eu sunt optimist ca vom ajunge la un acord. Nu am dorit sa discutam acest subiect pana acum pentru ca am vrut ca Bute sa se concentreze doar asupra boxului", a spus Jean Bedard, presedintele "Sportscene", principalul actionar al InterBox. Bute nu va putea semna insa un contract mai lung de doi ani, deoarece regulamentul Regiei alcoolului, curselor si jocurilor din Quebec interzice acest lucru. Altfel, dupa o vacanta pe care o va petrece in Romania, Bute ar mai putea sustine o lupta, optionala, la jumatatea lunii mai, cu titlul in joc, inaintea meciului obligatoriu cu americanul de origine mexicana Librado Andrade, care va avea loc probabil in septembrie. (MIG)
VICTORII PENTRU JOJO SI LUPO
In gala de la "Centre Bell" din Montreal au mai luptat doi pugilisti de origine romana. Ion Ionut, supranumit JoJo Dan (20-0-0, 11 KO), l-a invins prin KO in runda a treia pe mexicanul Jose Leonardo Corona, intr-un meci prevazut sa se dispute pe durata a sase reprize, iar Victor Puiu, pe numele de ring Victor Lupo (17-1-1, 9 KO) si-a pastrat titlul de campion al Canadei la categoria semimijlocie, dupa ce s-a impus prin KO in runda a noua in fata peruanului Leonardo Rojas. (MIG)
A r h i v a
  Rednic mai sta o tura!    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
  CARTU A DEMISIONAT!    
  ARME SI BATAIE LA BUZAU!    1 comentariu
  Cornel Dinu, un "caine" plouat    1 comentariu
  LIGA I - ETAPA A 21-A    
  Dezastru pentru Oltchim    
  Spilul zilei    
  Steaua a invins CFR Cluj!    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Palma CEDO (2145 afisari)
 PSD si PD-L viseaza la guvernare (1581 afisari)
 PNL da in clocot (1299 afisari)
 Cea mai importanta dezbatere din societate (1187 afisari)
 Inalta Poarta vine la Basescu (1181 afisari)
 Daca vreti sa nu imbatraniti, mancati picioare de porc (2879 afisari)
 Intalnire de gradul trei intre Elena Udrea si Adriana Saftoiu (2749 afisari)
 Ambasadorul roman la Londra a demisionat la sfatul astrologului MI6 (2371 afisari)
 Medvedeva, femeia din umbra noului tar de la Kremlin (2299 afisari)
 Bataie cu jandarmii in Piata Charles de Gaulle (1877 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01026 sec.