Ziua Logo
  Nr. 4172 de sambata, 1 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Soti otraviti cu antigel
-- Crima ar fi fost perfecta daca victima nu ar fi scris cu putin timp inainte sa moara o scrisoare in care isi acuza sotul ca vrea sa o ucida
Un barbat acuzat ca si-au ucis sotia a fost condamnat dupa zece ani, timp in care procurorii si avocatii au incercat sa descopere adevarul. O scrisoare "premonitorie" scrisa de victima a inclinat balanta in favoarea procurorilor.
Pentru prieteni si vecini, Julie Jensen parea a avea o familie model: Mark, sotul cu care era casatorita de 14 ani, era un broker de succes, iar cei doi aveau doi baieti minunati. Toti patru locuiau intr-o casa frumoasa, din Pleasant Prairie, Wisconsin.
"Toata lumea o admira pe Julie ca fiind mama perfecta. Ea si sotul ei petreceau foarte mult timp impreuna, ii vedeam mereu cum se distreaza in curte, lucrand la diverse nimicuri" a povestit Margaret Wojt, vecina familiei Jensen.
Insa, treptat, lucrurile au inceput sa se degradeze. Sotul Margaretei Wojt, Ted a povestit ca Mark i se plangea ca sotia sa nu este foarte experimentata sexual si ca nu e precum colegele lui care stiu sa se distreze, sa mearga prin cluburi si sa petreaca pana dimineata.
Prietenii de familie au mai povestit de asemenea ca Julie chiar ar fi vrut sa divorteze dar ca s-ar fi plans ca "Mark mai degraba m-ar ucide decat sa divorteze".
Apoi, la data de 3 decembrie 1998, Julie Jensen, care avea la acea vreme 40 de ani, a fost descoperita moarta in patul sau de catre sotul ei Mark. Initial, anchetatorii au decis ca femeia s-ar fi sinucis, insa suspiciunile pluteau in aer. "Ceva nu era in regula... La inmormantare Mark statea la cativa pasi de cosciug, radea si socializa ca la un cocktail. Nu avea nici o treaba" a povestit o vecina. Autopsia nu a fost relevanta si nu a incriminat pe nimeni.
Scrisoarea misterioasa
Ceea ce nici Mark si nici anchetatorii nu au stiut a fost ca, Jensen a lasat cu limba de moarte o marturie a ceea ce se intampla de fapt in familia sa. Ea a scris o scrisoare pe care a dat-o vecinilor ei, Ted si Margaret Wojt. Le-a spus ca "daca mi se intampla ceva sa dati plicul politiei".
Familia Wojt a dat intr-adevar plicul politiei, in care se afla o scrisoare si o fotografie a unei liste de cumparaturi. Cuvintele ei erau simple si in acelasi timp socante: "Comportamentul lui Mark mi se pare ciudat si ma tem ca voi muri cu zile. Daca mi se va intampla ceva, el trebuie acuzat. Nu m-as sinucide niciodata, si asta din cauza copiilor mei care sunt totul pentru mine!". In aceeasi scrisoare femeia a scris si motivul pentru care sotul ei ar ucide-o. Ea a pomenit de o aventura pe care ar fi avut-o cu ani in urma si pentru care sotul ei nu ar fi iertat-o niciodata.
Lista de cumparaturi apartinuse lui Mark Jensen si includea o serie de substante toxice si seringi. Anchetatorii au vazut scrisoarea ca pe o dovada-cheie.
Procesul
Si Mark Jensen avea o aventura, nu numai sotia sa. El se incurcase cu Kelly LaBonte, o colega de serviciu, casatorita si ea. Procurorii au considerat ca scrisoarea victimei era suficienta pentru a dovedi vinovatia lui Mark, insa dupa procese care au durat pana in 2000, scrisoarea nu a fost acceptata ca proba. Potrivit legilor americane, acuzatul are dreptul sa fie confruntat cu acuzatorul, ceea ce, in acest caz, era imposibil. Cu toate acestea, avocatii nu au renuntat si dupa cinci ani de dispute legale, scrisoarea Juliei Jensen a fost luata in considerare.
Mark Jensen a fost acuzat de crima cu premeditare, si la noua ani de la moartea sotiei sale, s-a vazut in centrul unui proces intens mediatizat atat pe Internet cat si la TV.
Procurorul general a declarat ca barbatul si-a otravit sotia treptat cu antigel si apoi a sufocat-o, ca sa poata trai linistit cu amanta sa,Kelly LaBonte, care de altfel s-a si mutat - suspect de repede - in casa familiei Jensen. Cei doi s-au casatorit in 2002.
Declaratia procurorului general a fost intarita de declaratia colegului de celula al lui Mark Jensen, Aaron Dillard, care a afirmat ca Mark i-ar fi povestit ca si-a otravit sotia cu antigel si ca apoi a sufocat-o speriat ca aceasta ar ajunge la spital. Desi apararea l-a discreditat pe martorul care era un mitoman de fel, intr-un final juratii au deliberat, si au stabilit fara nici un dubiu, ca Mark Jensen este criminalul.
Miercuri, Mark Jensen, de 48 de ani, a fost condamnat la inchisoare pe viata pe viata. Cei doi copii ai Juliei, de 18 si 13 ani, au ramas in grija sotiei acestuia, cea care i-a fost initial amanta, Kelly LaBronte. (B.M.)
 Afisari: 1535  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Un vin de coma    
  METEO    
 Top afisari / comentarii 
 Kosovo: Baza "Bondsteel", petrolul caspic si resursele (3224 afisari)
 Teorii antiromanesti: vlahismul si moldovenismul (2758 afisari)
 Litera "s" agita Biserica (2445 afisari)
 Capcana Bucuresti (1743 afisari)
 Soti otraviti cu antigel (1535 afisari)
 Petre si Mioara Roman s-ar putea impaca  (4342 afisari)
 I-a pus otrava sotiei in mancare pentru a-si ucide copilul nenascut (3701 afisari)
 Monstrul din Atlantic (2588 afisari)
 Radu Berceanu: Mihai Voicu ar putea fi confundat cu un cersetor (1459 afisari)
 David Beckham, in bratele unei blonde misterioase (1365 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00982 sec.