Ziua Logo
  Nr. 4170 de joi, 28 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Ucraina, pace cu Gazprom
Ucraina a varsat peste un miliard de dolari pentru reglarea datoriei fata de gigantul energetic rusesc Gazprom pentru gazul natural consumat in 2007, a declarat, ieri, vicepremierul ucrainean, Alexandr Turchinov, citat de Rompres. "Problema legata de platile pentru 2007 a fost eliminata", a confirmat, la randul sau, presedintele Viktor Iuscenko, la doar o zi dupa ce Gazprom a amenintat din nou ca va reduce livrarile de gaze naturale catre fostul satelit sovietic, in cazul neachitarii restantelor. (A.M.L.)
MAE, din nou restructurat
La mai putin de un an de la reconfigurarea MAE in vederea "eficientizarii activitatii", institutia din Aleea Alexandru este pe cale sa suporte noi schimbari. Astfel, in perioada imediat urmatoare, directiile de Comunicare, Diplomatie Publica, Arhive si Relatii Educationale, Culturale si Stiintifice vor fi comasate, conducerea directiei generale rezultate urmand sa revina fostului purtator de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu, a anuntat ieri ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, de la Skopje. (A.M.L.)
Trianonul in presa canadiana
Publicatia canadiana Toronto Sun sustine intr-un articol referitor la problema Kosovo ca prin tratatul de la Trianon Romania a preluat cea mai mare parte din "66% din poporul maghiar". Toronto Sun afirma ca "Trebuie notat faptul ca Romania a refuzat sa se alature Marii Britanii, Frantei, Germaniei si Italiei in recunoasterea Republicii Kosovo. Aceasta deoarece Romania are un secret murdar. Tratatul de la Trianon a fost la fel de rau si imoral ca Pactul de la M�nchen din 1938. Maghiarii vor eliberarea de Romania". (G.D.)
Balcanii in discutii
Dupa declararea unilaterala a independentei provinciei sarbe Kosovo, scoala doctorala a Facultatii de Sociologie si Centrul de Geopolitica, Universittea Bucuresti, organizeaza astazi, intre orele 16 si 19, la sediul din strada Schitu Magureanu nr 9, o noua dezbatere pe marginea conflictelor din Balcani si zona extinsa a Marii Negre. Invitatul organizatorilor va fi, incepand cu ora 18, analistul de politica internationala Razvan Voncu, lector universitar dr. la Universitate. (V.R.)
 Afisari: 136  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Separatistii URSS coc independenta    11 comentarii
  Summit NATO si cu dezbatere publica    
  Obama ar putea lua si Texasul    5 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 STS intra la apa (2586 afisari)
 Abuz de Nastase (2445 afisari)
 Kosovo ii vine manusa lui Basescu (1915 afisari)
 Lefuri romanesti, preturi europene (1666 afisari)
 Cenzura in armata (1519 afisari)
 Rusii testeaza masina timpului (8339 afisari)
 Noi fotografii socante cu atrocitatile de la Abu Ghraib (6951 afisari)
 Suveranitatea Moldovei "amenintata" de o melodie populara (3420 afisari)
 Pensionarul care si-a pastrat muschii din tinerete  (2971 afisari)
 PREMIERA MONDIALA: Un barbat si-a tatuat ochiul (1921 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01640 sec.