Ziua Logo
  Nr. 4168 de marti, 26 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Modelul Putin la Erevan
-- Alegerea unui om de paie al fostului presedinte a scos in strada, de sapte zile, zeci de mii de manifestanti care contesta scrutinul prezidential
Peste 25.000 de persoane au protestat si ieri, pentru a sasea zi consecutiv,
in Piata Libertatii din centrul Erevanului, solicitand anularea rezultatelor scrutinului prezidential din 19 februarie, castigat de premierul Serge Sarkisian, considerat omul de paie al fostului presedinte Robert Kocearian, care nu mai putea candida a treia oara. Situatia se tensioneaza de la o zi la alta la Erevan, agentiile de presa ruse informand ieri ca liderul partidului de opozitie "Timpuri Noi", Aram Karapetian, a fost declarat "rapit" duminica, in vreme ce un fost procuror general a fost arestat dupa ce a participat la demonstratii.
Premierul Sarkasian a castigat primul tur al alegerilor prezidentiale cu 52,82 la suta dintre voturile exprimate, iar Levon Ter-Petrosian, primul presedinte al Armeniei postsovietice, s-a clasat pe locul secund cu 21,5 procente, rezultatele determinand sustinatorii lui Petrosian sa iasa in strada pentru a cere anularea scrutinului. Petrosian a reclama ca alegerile au fost "rusinoase" si a criticat observatorii OSCE pentru ca au afirmat ca "in general" scrutinul a fost in conformitate cu normele internationale. Denuntand fraudarea alegerilor, el a avertizat ca va contesta rezultatele in fata Curtii Constitutionale. Duminica, Petrosian a condamnat arestarea mai multor opozanti, calificand-o drept o "demonstratie de forta" a unui regim amenintat. Pe de alta parte, Robert Kocearian, care a adoptat modelul Putin pentru a-si desemna succesorul, a acuzat opozitia ca organizeaza o lovitura de stat in fosta republica sovietica din Caucaz.
Rapiri si arestari in randul opozantilor
Liderul partidului armean de opozitie "Timpuri Noi", Aram Karapetian, a fost declarat "rapit" duminica, in Erevan, potrivit echipei de campanie a lui Levon Ter-Petrosian, in timp ce un fost procuror general adjunct a fost arestat. Potrivit martorilor citati de Interfax, mai multe persoane cu cagule pe fata i-au fortat pe Karapetian si pe insotitorii sai sa intre in masini inmatriculate cu numere ale Serviciului National armean de Securitate, transportandu-i intr-o directie necunoscuta, a anuntat duminica secretarul de presa al echipei de campanie a lui Petrosian. Acesta a mai sustinut si ca rapitorii le-au batut cu bate pe garzile de corp ale lui Karapetian. Partidul "Timpuri Noi" l-a sprijinit pe Levon Ter-Petrosian in cadrul alegerilor prezidentiale de la 19 februarie. Karapetian a facut apeluri in mai multe randuri la cetateni sa inlature regimul actual, in cadrul manifestatiilor opozitiei. In acelasi timp, fostul procuror general adjunct Gagik Dzhangirian a fost arestat dupa ce s-a alaturat protestelor opozitiei din Armenia fata de alegerile prezidentiale, informeaza AFP, citand surse ale politiei locale. Fostul procuror adjunct a fost retinut dupa un schimb de focuri cu ofiterii fortelor de ordine care blocau un drum in cautarea masinii lui Dzhangirian; potrivit purtatorului de cuvant al politiei, in masina fostului procuror s-ar fi gasit arme.
Luciana POP 
Alte articole
  Vladimir Putin si-a subjugat Rusia    (Eveniment, 2007-12-04)
  Legislative contestate in Rusia    (Externe, 2007-12-03)
  Rusia voteaza doua saptamani    (Eveniment, 2007-11-27)
  Putin este dorit pentru URSS    (Externe, 2007-11-02)
  Dmitri Medvedev este candidatul Rusiei Unite la prezidentiale    (2007-12-10 14:34)
  Rusia: Partidul lui Putin se indreapta spre o victorie zdrobitoare    (2007-12-03 13:53)
  Vladimir Putin, premier    (2007-10-01 18:41)
 Afisari: 335  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
omul de paie si marioneta mupetzz   de BeDeii vechi si NOI
pace iubire si adevar-e singurul D-ZEU(ALH,BUDA<ETC)   de Cipi
Si in SUA nu se va alege pe 4 oct. 2008 un om de paie?   de Mario
"Subminand integritatea teritoriala a unui stat suveran"...   de Zenn
A r h i v a
  Omri Sharon merge la inchisoare de ziua tatalui    2 comentarii
  Opozantul lui Lukasenko acuza de dupa gratii    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Scenariul post-Kosovo: episodul doi (2725 afisari)
 Se rupe Kosovo (2455 afisari)
 Viitor de aur tara noastra are! (2402 afisari)
 Marele fals chinezesc (1851 afisari)
 Garda moarta (1821 afisari)
 Marturiile cutremuratoare ale victimelor sefului Politiei Harghita: Ne punea sa lingem WC-urile si ne batea pana faceam pe noi (3469 afisari)
 Americanii, ingrijorati de modul in care isi duc romanii mortii la groapa (2601 afisari)
 Fiul vitreg al Elenei Udrea: Mai bine muream eu in accident (2502 afisari)
 Trabantul se intoarce sub forma unei "limuzine" de familie (2057 afisari)
 Piesa romaneasca de la Eurovision risca sa fie eliminata la Belgrad (1857 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01260 sec.