Ziua Logo
  Nr. 4166 de sambata, 23 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Iliescu l-a impus pe Nastase la butoane
-- "Patriarhul" PSD a spulberat miza Consiliului National, chiar inainte de alegeri, dupa ce a propus, in uralele salii, cooptarea perdantului in Biroul Permanent
"Patriarhul Iliescu", cum l-au numit unii pesedisti, a dezamorsat tensiunile din PSD, dupa ce a propus ieri, in cadrul Consiliului National, ca pierzatorul bataliei pentru sefia acestui for sa fie cooptat in Biroul Permanent.
Indiferent de rezultatul disputei pentru presedintia CN, Adrian Nastase se va reintoarce in prima linie a partidului. Mircea Geoana a acceptat resemnat propunerea fostului presedinte, neavand nimic de obiectat. Pana la urma, delegatii l-au ales pe Adrian Nastase in fruntea Consiliului National cu 418 voturi. Contracandidatul sau, Dan Mircea Popescu, a adunat 202 voturi.
"Am venit pana aici pentru a vota pentru presedintia CN. Asta e miza si nu oferta electorala", ne-a spus un delegat social-democrat. Ion Iliescu a venit cu solutia salvatoare pentru rezolvarea problemei care incinsese spiritele. "Vreau sa va propun sa completam Biroul Permanent. Astfel, indiferent de cine va pierde dintre Adrian Nastase si Dan Mircea Popescu sa fie cooptat in acest for de conducere. Mai mult, ar trebui ca si Alexandru Atanasiu sa fie cooptat", a spus fostul presedinte spre deliciul salii. Imediat delegatii s-au ridicat in picioare si au aplaudat propunerea lui Iliescu. Comentarii din sala: "Se vede cine merita sa conduca acest partid"; "Patriarhul Iliescu a adus linistea"; "Cine nu are batrani sa isi cumpere"; "Gata cu batalia pentru sefia CN, nu mai exista o miza reala acum".
Mircea Geoana a fost luat prin surprindere de discursul lui Iliescu, rezumandu-se sa spuna: "De ce sa mai facem atunci alegeri?". La finalul discursului, fostul presedinte a primit din partea unui delegat un buchet de trandafiri albi, fiind din nou aplaudat de sala. Cei prezenti au iesit automat pe holurile Parlamentului, pentru a discuta noua propunere a lui Iliescu, ignorand faptul ca Rovana Plumb incepuse sa citeasca oferta electorala a PSD. Dupa euforia initiala, multi delegati si-au dat seama ca Iliescu a facut doar o propunere, ea nefiind validata de delegati. "Probabil se va supune la vot, pentru ca acum toata lumea a acceptat-o", ne-au spus mai multi pesedisti. Liviu Dragnea s-a aratat surprins de faptul ca propunerea nu a fost votata, iar Ioan Munteanu ne-a declarat ferm ca "nu se poate face aceasta cooptare si ca oricum cei cooptati nu ar avea drept de vot"."Nu am avut noi Consiliul National intrunit care sa valideze Congresul din 2006. Acum daca stam mereu dupa statut nu ajungem nicaieri. Vor fi cooptati si vor avea drept de vot in Biroul Permanent", ne-a declarat un lider PSD.
Rezolutie fara motiune
Geoana, Mitrea si Corlatean le-au spus celor prezenti ca PSD trebuie sa introduca o motiune de cenzura pentru a se elimina blocajul politic existent si declansarea anticipatelor. "Sa nu ne pripim si sa iesim cu o pozitie pe care sa o regretam dupa aia", a fost mesajul lui Iliescu. Supusa la vot Rezolutia PSD privind iesirea din blocajul constitutional a avut doar 11 opozanti, Iliescu votand-o. Surpriza o reprezinta insa formularile prezente in aceasta. Expresia "motiune de cenzura" lipseste cu desavarsire, ea fiind inlocuita cu formularea "CN mandateaza conducerea si grupurile parlamentare PSD pentru utilizarea tuturor instrumentelor democratice in vederea iesirii din blocajul politic si organizarea unor alegeri anticipate".
Surse din anturajul lui Mircea Popescu ne-au declarat ca au fost socate sa vada cati bani a bagat Adrian Nastase in aceasta campanie, doar pentru a iesi presedinte al CN. "Nu va ascund ca relatia mea cu DNA este una dificila. Am o singura ambitie, aceea de a castiga alegerile pentru a treia oara la rand", a spus fostul premier, care nu a uitat sa il atace pe Traian Basescu in discursul sau.
"Aceasta este o moneda de un leu. In aceasta tara nu mai functioneaza nici o lege. Poate doar legea gravitatiei", a spus Mircea Geoana, dupa care a dat drumul bancnotei.
Atacul lui Popescu
Dan Mircea Popescu despre Adrian Nastase:
"Daca, pe de o parte, munca, seriozitatea, echilibrul, onestitatea, moralitatea, expertiza sunt conditii pentru a promova in partid, sau, dimpotriva, clientelismul, interesele de grup, banii, oportunismul, dosarele de urmarire ale colegilor, suspiciunea raman elemente ale arsenalului de lupta in partid." (C.A.)
PNL ar devansa alegerile
Premierul Tariceanu a declarat ieri, la Galati, ca Guvernul ia in calcul eventualitatea devansarii alegerilor parlamentare, o idee mai veche a PSD.
"Va trebui sa analizam foarte serios posibilitatea sa organizam alegerile parlamentare, sa le devansam, in asa fel incat eforturile nostre sa fie mai eficient utilizate, eforturi la nivelul implicarii resurselor umane, resurselor financiare pentru organizarea unei campanii", a declarat Tariceanu, citat de Mediafax. Tot ieri, premierul a precizat ca data la care se vor desfasura alegerile locale ar putea fi stabilita saptamana viitoare. Surse din conducerea PNL ne-au precizat ca, recent, presedintele Camerei Bogdan Olteanu s-a intalnit cu Adrian Nastase pentru a-l instiinta ca liberalii il prefera reintors in conducerea PSD. Potrivit acestora, Olteanu a insinuat ca PNL este gata sa negocieze cu pesedistii decalarea alegerilor locale, in schimbul eliminarii pericolului unei motiuni de cenzura.
"Noi suntem in pat cu PNL"
"Noi suntem in pat cu PNL orice am spune noi si sustinem un guvern in cadere libera. Trebuie sa introducem motiunea de cenzura pentru a arata ca nu suntem in pat nici cu PNL" nici cu PD-L", a spus ieri Miron Mitrea. El le-a atras atentia pesedistilor ca partidul intra cu sansa a doua in alegeri si ca nu trebuie sa fie siguri de victorie. "Ne-am cam imburghezit, nu mai avem foamea politica in noi, ne e frica pentru pozitiile noastre. Flamanziti un pic in campanie", a fost mesajul reprezentantului PSD. El a anuntat ca l-a sunat pe Octav Cozmanca pentru a-i cere ajutorul in campanie electorala, deoarece partidul are nevoie de toti oamenii utili. (R.G.)
Din cuvantul sefului de onoare
Ion Iliescu a fost in verva ieri, uimind audienta cu discursuri-fluviu impanate cu "perle". Reproducem cateva dintre acestea. * "Muncitorimea de la Timisoara si Bucuresti, ei sunt victimele restaurarii capitalismului in Romania." * "Privatizarea este o dogma a capitalismului. De ce trebuie sa privatizam de dragul privatizarii?" * "Nu sunt un produs expirat. Mintea nu mi-e inca tulbure. Natura m-a inzestrat cu niste virtuti care ma tin inca treaz. Nu prea tineau pasul cu mine cei mai tineri la campaniile pe care le-am facut, desi trecusem de 60 de ani. Doctorii imi spun sa fiu mai prudent pentru ca varsta conteaza." * "De ce sa introducem discordie intre doi oameni care sunt din garda veche a partidului? Trebuie sa folosim calitatile tuturor militantilor." * "Nu se formeaza usor un militant politic." * "Oamenii de afaceri din partid sa nu vina in PSD cu mentalitatile lor de patroni, de afaceristi. Sa stie ca ei se ataseaza unor valori de stanga, sa lupte pentru valorile promovate de partid, nu doar sa vorbeasca frumos despre ele." * "Sunt anumite elemente cu mentalitate de slugoi, care vor sa slujeasca seful si sefii." * "La sedintele Biroului Permanent apar tot felul de stiri parazite." * "PSD are nevoie de unitate intrinseca intre generatii." (Razvan GHEORGHE)
Cristian ANDREI 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
TRAIASCA RESTAURATIA IN PSD !   de Alex.Pandrea
Si unii luati cu graba ii si facusera de 40 de zile ...   de gili
Cu partidul nost' in frunte   de spaiu'
Patriarhul...   de Alcor
A r h i v a
  Vila din padure    7 comentarii
  IPJ Iasi a atacat CNN cu minciuni    1 comentariu
  Rusia ameninta cu forta militara    24 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Cariera de exceptie ruinata de un set de poze porno (4682 afisari)
 Romania sub presiunea Kosovo (2797 afisari)
 Rusia ameninta cu forta militara (2644 afisari)
 Regina-mama Elena, "Dreapta a popoarelor" (2213 afisari)
 Retelele musulmane de informatii din Kosovo (2209 afisari)
 Guvernul Ungariei sprijina pretentiile autonomiste ale secuilor (2647 afisari)
 Pantofi cu toc fara toc la numai 4.000 de euro (2443 afisari)
 Cu plagiatul la Eurovision (2125 afisari)
 Nastase: Boc, un papagal cu cravata portocalie, ce repeta ce spunea Basescu acum patru ani (1792 afisari)
 Hitler picta tablouri cu Alba ca Zapada si cei sapte pitici (1708 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01427 sec.