Ziua Logo
  Nr. 4166 de sambata, 23 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Zazanie intre bancheri
-- Banca centrala are un dialog precar cu bancile comerciale, mai ales in privinta elaborarii reglementarilor bancare si a modului de supraveghere, iar Asociatia Romana a Bancilor (ARB) nu reuseste sa formuleze o pozitie comuna, a declarat, ieri, directorul general al BRD, Patrick Gelin (foto).
"Sunt foarte critic in privinta modului in care se face supravegherea bancara si cum sunt elaborate reglementarile, fara ca nimeni sa ne intrebe. In privinta politicii monetare a BNR eu cred ca este si a fost justa", a spus Gelin, citat de Mediafax, in cadrul unui seminar economic. El a aratat ca intalnirile avute cu banca centrala reprezinta, de fapt, o punere in tema a bancilor cu noile reglementari si un monolog al oficialilor BNR. Directorul BRD a dat exemplu chiar ultima modificare elaborata de BNR privind provizioanele la creditele in valuta. In acelasi timp, el a criticat si eficienta ARB, afirmand ca nu functioneaza ca o adevarata asociatie care sa apere interesele bancilor. "ARB reactioneaza bine doar pentru probleme extrem de tehnice, cum este sistemul de plati, Transford", a explicat oficialul BRD. "In ultima perioada avem discutii si puncte de vedere comune cu BCR, Unicredit si Raiffeisen, iar aceasta pozitie comuna a inceput sa se resimta in ARB", a afirmat Gelin.
Pe de alta parte, consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, considera ca e normal ca bancile sa aiba nemultumiri si acestea pleaca de la faptul ca BNR continua sa pastreze ridicate ratele privind rezerva minima obligatorie. "Normal, bancile au nemultumiri si ele pleaca de la faptul ca Banca Nationala continua sa pastreze la ratele stiute rezerva minima obligatorie. Dar banca centrala nu are de ales pentru ca realitatile in acest inceput de an, inflatia care si-a aratat din nou "coltii" si situatia generala din economie impun toate acestea bancii centrale - sa pastreze in continuare ridicate cotele la rezervele minime obligatorii", ne-a declarat Vasilescu.
Florin BARBUTA 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Bine ca le-a ramas dreptul la monolog celor de la BNR   de antigone
A r h i v a
  Baneasa si Otopeni scapa de "carantina" NATO    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Cariera de exceptie ruinata de un set de poze porno (4682 afisari)
 Romania sub presiunea Kosovo (2797 afisari)
 Rusia ameninta cu forta militara (2644 afisari)
 Regina-mama Elena, "Dreapta a popoarelor" (2213 afisari)
 Retelele musulmane de informatii din Kosovo (2209 afisari)
 Guvernul Ungariei sprijina pretentiile autonomiste ale secuilor (2647 afisari)
 Pantofi cu toc fara toc la numai 4.000 de euro (2443 afisari)
 Cu plagiatul la Eurovision (2125 afisari)
 Nastase: Boc, un papagal cu cravata portocalie, ce repeta ce spunea Basescu acum patru ani (1792 afisari)
 Hitler picta tablouri cu Alba ca Zapada si cei sapte pitici (1708 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00835 sec.