Ziua Logo
  Nr. 4166 de sambata, 23 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Dosare ultrasecrete
Retelele musulmane de informatii din Kosovo
Legaturi primejdioase: serviciile clandestine de informatii din Kosov au cultivat relatiile cu Osama ben Laden, Samil Basaev si Abu Musab al Zarqawi
Un raport al "Defense & Foreign Affairs", publicatie a Asociatiei de Studii Strategice Internationale, dezvaluie ca organizatii secrete musulmane, aflate in relatii cu terorismul islamic international, au organizat in Balcani servicii clandestine de informatii. Misiunea acestora: desprinderea provinciei Kosovo de Serbia si alipirea ei ulterioara la Albania. Obiectivul final: crearea primului stat islamic care ar urma sa intre in NATO. Va prezentam, in continuare, analiza intocmita de specialistii de la "Defense and Foreign Affairs".
Misteriosul Gazidede
Unul dintre cei mai radicali suporteri din Albania ai terorismului jihadist, fostul director al Agentiei Albaneze de Informatii, SHIK, Bashkim Gazidede, s-a intors cu familia sa in Albania, la 10 decembrie 2005, din Turcia, cu compania aeriana turca, THY. Gazidede a lucrat pentru Agentia Albaneza de Informatii din 1992 pana in 1997 cu sustinerea deplina a presedintelui de la acea vreme, Sali Berisha. In 1997, el s-a aflat centrul operatiunilor din sudul Albaniei. Gazidede a parasit Albania la doua zile dupa alegerile din iunie 1997 si, pana in 2001, a fost urmarit international, acuzat pentru crime de razboi si crime impotriva umanitatii in timpul evenimentelor din 1997. Dupa revenirea lui Berisha la putere, a fost exonerat de aceste acuzatii. Gazidede este considerat drept un fundamentalist extremist. Sunt bine documentate legaturile sale foarte stranse cu islamistii extremisti si cu membri ai organizatiei teroriste Al-Queda. Gazidede sprijina islamistii din Balcani si este principalul organizator pentru transportul catre Cecenia al voluntarilor albanezi islamisti.
Gazidede este cel care, in doua randuri, l-a adus pe Osama ben Laden in Albania si Kosovo, in cursul anului 1996. El a propus, de asemenea, aderarea Albaniei la Conferinta Islamica. Conform informatiilor obtinute de la serviciile de informatii ale KFOR si de la Misiunea Natiunilor Unite in Kosovo (UNMIK) in timpul anului 2006, politicienii albanezi au declansat "alerte" semnificative din punct de vedere strategic. Aceste alerte nu privesc doar strangerea de informatii despre KFOR si Fortele de Securitate Sarbe, ci si insarcinarea serviciilor albaneze ilegale cu intimidarea populatiei sarbe din Kosovo si posibilitatea expulzarii ei din partea de nord a Kosovska Mitrovica.
Serviciul secret clandestin kosovar
Hashim Thaci si miscarea care urmareste crearea "Albaniei Mari" au infiintat un serviciu secret clandestin in Kosovo, intitulat tot SHIK - acelasi nume cu cel al Agentiei Albaneze de Informatii. Separat de Thaci, Xhavit Haliti si Kadri Veseli au luat parte la crearea SHIK-Kosovo si sunt membri ai principalei Agentii nationale Albaneze de Informatii. Xhavit Haliti este creierul noi agentii SHIK din Kosovo si controleaza evenimentele din spatele scenei.
Hashim Thaci este presedinte al Partidului Democrat din Kosovo (PDK) si a fost comandant al UCK (Armata de Eliberare din Kosovo). Acum este premier al Kosovo "independent". SHIK din Kosovo este sprijinit de partidele politice care controleaza de fapt crima organizata. Acestea sunt: Partidul Democrat din Kosovo (PDK) al lui Thaci, Alianta pentru Viitorul Kosovo a lui Haradinaj, Miscarea Poporului pentru Kosovo si Miscarea pentru Liberalizarea Kosovo.
"Comandamentul Central" al Agentiei de Informatii Guvernamentale a Kosovo se afla la Pristina si are "sucursale regionale" in toata provincia. Directorul Comandamentului Central este Kadri Veseli, alias "Ljulji", care a venit din Kosovska Mitrovica. In absenta lui, Hiljmi Recica actioneaza in calitate de adjunct si este cunoscut drept "Petriti".
Comandamentul Central al SIKH este compus din urmatoarele departamente: Departamentul Tehnic si de Interceptare, care se ocupa de interceptarea telefoanelor celulare; Departamentul de Informatii si Departamentul Securitatii Interne, care controleaza agentii. Conform informatiilor primite de la UNMIK, principalii membri ai SHIK din Kosovo sunt Xhavit Haliti, Rexhep Selimi, Sabit Geci si Ljatif Gasi.
O perioada, SHIK a folosit drept acoperire pentru activitatile sale compania privata KOBRA. Aceasta a fost insa obligata sa se inchida, in urma deciziei luate de delegatia ONU in Kosovo. Prin urmare, SHIK a creat alte doua noi companii private, BESA SECURITY si BODI GARD. BESA SECURITY are 50 de angajati, iar BODI GARD 90 de oameni, in vreme ce aceasta din urma asigura si servicii de protectie fizica. Membrii BODI GARD detin arme usoare, iar misiunea lor reala este sa devina o unitate speciala, de interventie, a SHIK. O unitate specializata in presiuni asupra sarbilor. Cartierul general al SHIK din Pristina este Grand Hotel, in vreme ce sucursalele regionale folosesc birourile PDK, partidul lui Hashim Thaci.
Serviciile albaneze si terorismul islamic
Una dintre misiunile serviciilor secrete clandestine albaneze este sa controleze zona de nord a Kosovska Mitrovita. Potrivit agentiei de informatii a MINUK, divizia careia i-a revenit aceasta sarcina se numeste "CELAT", fiind o grupare terorista speciala a Armatei Nationale Albaneze (AKSH sau ANA). Persoanele desemnate pentru a pune in aplicare acest plan sunt Bekim Uti, seful "CELAT", Ismet Haxha, un membru al AKSH si seful SHIK din Kosovska Mitrovita si Nexhat Cubreli, un asociat al SHIK. "CELAT" are toate caracteristicile unei grupari extremist-islamiste.
Bashkim Gazidede actioneaza si ca intermediar intre serviciile secrete turce (MIT) si SHIK-ul din Kosovo si intretinea relatii foarte apropiate cu seful SHIK, Xhavit Haliti. Gazidede il folosea pe Haliti in vreme ce era director al serviciilor secrete albaneze, SHIK (1992-1997), acesta din urma fiind persoana de legatura intre SHIK-ul albanez si Kosovo. Haliti era apropiat, de asemenea, si de liderul Al-Queda din Europa, Abu Rabia. Acesta a reusit chiar sa isi introduca propria grupare terorista formata din mujahedini albanezi in reteaua lui Abu Rabia din Europa. Seful acesteia foloseste numele de "Abu Abdallah" si prescurtarea AK, provenind din nordul Albaniei.
Dupa ianuarie 2003, AK s-a aflat in Caucaz, la teroristii ceceni, si a facilitat aducerea mujahedinilor marocani in sprijinul lui Samil Basaev. In iulie 2003, acesta a intrat in Iran, insotit de o grupare terorista cecena, pentru a-i ajuta pe teroristii lui Abu Musab al Zarqawi, gruparea fiind afiliata "Leilor lui Allah" condusi de al Zarqawi. La 19 august 2003, AK si gruparea cecena au executat atentatul terorist asupra birourilor ONU de la Bagdad; 21 de persoane au fost ucise, printre acestea numarandu-se si seful misiunii ONU in Iran, Sergio Vieira de Mello.
Surse si documente publice din Balcani, in special din Albania, relateaza pe larg despre sprijinul activ si dinamic acordat de acestia terorismului international. La 12 decembrie 2005, Guvernul albanez a inghetat conturile si bunurile lui Abdul Latif Saleh, un membru important al terorismului islamist international si un apropiat al lui Osama Ben Laden.
Abdul Latif Saleh are dubla cetatenie - albaneza si iordaniana. Odinioara, acesta a actionat ca o interfata intre extremistii iordanieni si teroristii ceceni. Din cate se stie, Saleh se afla in Kosovo si conduce o noua organizatiei terorista, "Diavolii albi", avand in componenta voluntari musulmani bosniaci si albanezi kosovari.
In trecut, Bashkim Gazidede a cooperat indeaproape cu Saleh. In 1996, Saleh l-a insotit pe Osama Ben Laden in cadrul vizitelor sale in Albania si Kosovo, via Turcia, ducandu-l si aducandu-l de la aeroportul din Adana si apoi de la cel din Istanbul. Timp de aproape sapte ani, Gazidede a locuit in Turcia, unde a fost protejat de MIT, serviciul secret turc. Acesta a pastrat relatii apropiate cu organizatiile teroriste cecene din Istanbul. Se stia ca el a vizitat Georgia de cel putin patru ori, ducandu-se in defileul Pankisi, unde se ascund gruparile teroriste cecene. De asemenea, el a pastrat si inca mai pastreaza relatii cu retelele teroriste islamiste internationale din lume.
Revenirea lui Bashkim Gazidede in Albania ridica multe semne de intrebare, in special din moment ce Sali Berisha a revenit in forta la putere, in calitate de sef al Executivului de la Tirana. Cu doar cateva zile inainte de inceperea, la Viena, a negocierilor oficiale pe tema statutului Kosovo, Gazidede a reunit fostii asociati si noii membri au SHIK din regiune si s-a intalnit cu principalii lideri politici ai ceea ce avea sa devina "Republica Kosovo", ca parte a viitoarei "Albanii Mari".
Extras din cartea aflata in curs de aparitie "Kosovo si razboiul sfarsitului Iugoslaviei", realizata de George Roncea sub egida Centrului de Studii Strategice IntelMedia
 Comentarii: 16 Afiseaza toate comentariile  
Pentru dl XL5   de Mario
Mario from Dubai , I presume ?   de XL5
" Thermit " sau " thermat " d-le Valjean ?    de XL5
Lamuriri pentru Zenn   de Mario
ZIUA a clocit o noua diversiune   de antigone
O singura explicatie   de FB
Iar l-ati trezit pe unchiu Laden?   de Zenn
Frunza verde si-o aluna !   de Tractoristu
Incurcata treaba.....   de cehow
The Criminalization of the State: "Independent Kosovo", a Territory under US-NATO Military Rule   de Viorel
Arcturus...   de alwis46
Osama Ben Laden este omul CIA-platit cu multi $$$ pentru a destabiliza intreaga lume   de Mario
Ce surpriza!   de Crusader
Cand am spus....   de Alcor
intesant, insa   de Arcturus
BUN DAR BUSH? DECE ESTE DEACORD?   de texanu
A r h i v a
  Culisele razboiului din Ciad    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Cariera de exceptie ruinata de un set de poze porno (4682 afisari)
 Romania sub presiunea Kosovo (2797 afisari)
 Rusia ameninta cu forta militara (2644 afisari)
 Regina-mama Elena, "Dreapta a popoarelor" (2213 afisari)
 Retelele musulmane de informatii din Kosovo (2209 afisari)
 Guvernul Ungariei sprijina pretentiile autonomiste ale secuilor (2647 afisari)
 Pantofi cu toc fara toc la numai 4.000 de euro (2443 afisari)
 Cu plagiatul la Eurovision (2125 afisari)
 Nastase: Boc, un papagal cu cravata portocalie, ce repeta ce spunea Basescu acum patru ani (1792 afisari)
 Hitler picta tablouri cu Alba ca Zapada si cei sapte pitici (1708 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01534 sec.