Ziua Logo
  Nr. 4165 de vineri, 22 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Liga I a transferat ieftin si prost
-- In aceasta iarna au sosit in Romania 63 de jucatori straini, dintre care doar patru sau cinci spun ceva in lumea fotbalului, cluburile platind aproape 20 de milioane de euro
Astazi se incheie perioada de transferari in Liga I, una care a adus schimbari masive de jucatori la multe dintre combatante, cu un numar record de straini sositi din afara tarii, 63. Ramane de vazut calitatea acestora, pentru ca, probabil, putini dintre ei vor face saltul din Romania catre un campionat mai puternic. In total, cluburile de Liga I au platit sub 20 de milioane de euro pentru aducerea acestora, ceea ce inseamna cam cat plateste Real Madrid sau Manchetsre United pentru un jucator bunicel. Practic, in ciuda pretentiilor la cupele europene si la performante, gruparile din liga lui Mitica se zbat, majoritatea, in saracie.
Steaua a fost campioana cheltuielilor, fiindca a scos 3,75 milioane de euro din visterie pentru "legiunea sud-americana", formata din Pepe Moreno, Dayro Moreno si Mendoza, plus Habibou, incasand doar 500.000 de euro pentru Victoras Iacob, fiindca pe Croitoru si Cristocea nu a reusit "sa-i plaseze" pe nicaieri. Ca valoare, acestia par printre cei mai rasariti dintre strainii sositi in Romania. Dinamo nu s-a zgarcit, cheltuind peste trei milioane de euro pe jucatori absolut necunoscuti, argentinianul Miranda si sarbii Pekaric si Todorovski, plus "autohtonul" Torje, care a costat doua milioane. "Cainii" au avut de unde, pentru ca au incasat peste sase milioane, pe Stefan Radu la Lazio si pe Niculescu la Duisburg. Rapid a venit pe locul trei la plati, dupa aducerea pe ultima suta de metri a portughezilor Matos si J. Paulo, pentru care a achitat 1,3 milioane de euro. Adaugandu-l pe Despotovic, pentru care giulestenii au platit 1,2 milioane de euro, se ajunge la un total de 2,5 milioane cheltuite, asta in conditiile in care Mazilu a plecat in Ucraina pe 3,75 milioane. CFR Cluj a adus inca o legiune de straini, noua la numar, pentru care a platit doua milioane de euro, trei dintre ei fiind, macar ca nume, achizitii importante: Hirschfeld si Dorsin, titulari la Rosenborg in Liga Campionilor, si Sixto Peralta, care nu a rupt gura targului, dar in CV-ul lui scrie ca a trecut pe la Inter Milano sau River Plate. Si "Poli" Timisoara a scos un milion din cele doua luate pe Torje pentru fotbalisti fara nume, slovacii Borbely si Brezonsky. Dintre echipele cu pretentii la cupele europene, Unirea Urziceni si FC Vaslui au punctat putin si ieftin, aducand jucatori absolut necunoscuti in Romania, ialomitenii pe fratii lituanieni Arlauskis, iar moldovenii pe senegalezul N'Doye si pe portughezul Da Luz. Urmeaza apoi echipele de mijlocul clasamentului, care au pus accentul pe cantitate. Gloria Bistrita a cedat opt jucatori si a adus noua, Otelul a adus cinci si a disponibilizat sapte. Schimbari cu adevarat dramatice in lot au facut trei trupe aflate in lupta pentru evitarea retrogradarii. Ceahlaul a facut curatenie generala, aducand 15 jucatori pentru a-i inlocui pe cei 10 dati afara, iar "U" Cluj a semnat contracte cu 12 fotbalisti, renuntand la 17 dintre cei aflati in lot in tur. In fine, Pandurii au facut "revolutie latino", odata cu venirea antrenorului portughez Joaquim Teixeira sosind patru conationali de-ai sai, cinci brazilieni, un spaniol si un chilian, in conditiile in care au plecat 10 fotbalisti.
CRAIOVA PE USCAT
Singura echipa care a privit impasibila valtoarea transferurilor a fost Universitatea, care are interdictie de la FIFA sa achizitioneze jucatori dupa o datorie neplatita de Dinel Staicu acum trei ani. Chiar si in aceste conditii, echipa lui Mititelu (foto) si-a permis sa cedeze patru fotbalisti, Velcovici, pus pe lista de transferuri, Stoianof si Gargalie la Caracal si Ciuca in China. (B.G.)
PELE LA "U"
Universitatea Cluj a dat marea lovitura a iernii, aducandu-l la Cluj pe Edson do Nascimento. Mijlocasului brazilian ii lipseste doar prenumele Arantes pentru ca numele sau sa fie exact ca al legendarului Pele. Antrenorul Alpar Meszaros nu a fost impresionat de pasaportul fotbalistului, tinandu-l in probe doua saptamani inainte de a-l face coleg cu Claudiu Raducanu. (B.G.)
SALOU EXPRES
Ghanezul a ajuns miercuri la Bucuresti pentru a semna un contract cu Rapid, insa dupa doar trei ore a luat avionul inapoi spre Belgia, pentru ca nu a ajuns la un acord cu giulestenii. Ajuns la Bruges, Salou (foto) a sustinut in presa ca rapidistii i-au promis ceva la telefon si altceva fata in fata, in timp ce oamenii lui Copos pretind ca ghanezul a fost cel care a ridicat potul. (B.G.)
Bogdan GHEORGHE 
A r h i v a
  Aur olimpic - 100.000 de euro    
  Copos, teparul tepuit    
  Stiri pe scurt    
  Armistitiul de la Bucuresti    1 comentariu
  LIGA I - ETAPA A 20-A    
  Spilul zilei    
 Top afisari / comentarii 
 La Piovra inhata Romania (2487 afisari)
 Operatii estetice extreme (1682 afisari)
 Razboi intre greii modei (1593 afisari)
 Moartea baroniadei. Baronii se intorc (1511 afisari)
 Kosovo si interesul national (1453 afisari)
 Ricky Martin de nerecunoscut (2408 afisari)
 Semne obscene marca Ceausescu (1960 afisari)
 Surprins cand abuza sexual... o vaca gestanta (1897 afisari)
 Adrian Nastase, "cantecul de lebada" al "papagalului" Geoana (1658 afisari)
 ULTIMA ORA: Fiul vitreg al Elenei Udrea, implicat intr-un grav accident rutier (1633 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01060 sec.