Ziua Logo
  Nr. 4165 de vineri, 22 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Editorial
Taxatoarea PNL
Rene PARSAN 
-- Guvernul gandeste cu mintea PSD si executa cu mana PNL. Altfel nu poate fi explicata harababura politicii sale fiscale. Pe de o parte imprastie cu darnicie pensii, lefuri si ajutoare de trecut iarna, de cresc inflatia si cursul euro pana la cer, de cealalta parte ne taxeaza si banii de biscuiti. Ca sa aiba de unde le plati pe primele. Eu unul nu pricep ce vrea de fapt Tariceanu, sa ne ia sau sa ne dea?
RomAnia e raiul taxelor. Aici se simt ele cel mai bine. Si cum cateva sute nu erau de ajuns, acum, in preajma alegerilor, Guvernul inventeaza un nou pachet de impozite, pe darul lui Mos Craciun, pe ghetutele lui Mos Nicolae, pe minutele de telefon pe care ti le da patronul ca sa-l poti suna de ziua lui, pe orice, de ti-e si frica sa-i mai cumperi sotiei flori si bomboane copilului amantei. Daca pana mai deunazi Guvernul Tariceanu a facut cateva concesii PSD ca sa se poata baza pe sprijinul lui in fata atacului lui Basescu, de alaltaieri a devenit de buna voie cel mai social-democrat executiv de la Vacaroiu incoace. A marit cu orice risc pensii si lefuri care au pus bugetul pe butuci, iar acum cauta cu disperare resurse pentru a acoperi niste gauri pe care nu-si permitea sa le faca. Cresterea economica, iata, nu poate sustine toate cheltuielile angajate la ananghie politica. Nu conteaza ca unele dari si popriri sunt ilegale, neconforme cu legislatia europeana, orice leu e bun chiar daca e furat.
Este uluitoare aceasta haiducie liberala, inventata de Tariceanu: sa jecmanesti saracii ca sa dai la saraci. Pentru ca asta face Guvernul, ce-ti da pe pensie, iti ia pe mancare. Preturile sar, euro o ia razna, chiriile se scumpesc etc. Toata politica actualului executiv este construita pe obstinatia de a guverna pana la ultima secunda indiferent de consecinte, sau de cate tururi de pesedist, ungur, conservator sau peremist trebuie sa pupe.
Pachetul de dAri inventat de Pacuraru, ministrul Muncii, este uluitor. Nici nu stii daca l-a visat cu mintea lui sau daca a citit o carte proasa cu haiduci si fanarioti. E grav nu atat ca a putut concepe atatea ineptii, ci faptul ca a iesit cu aceasta insailatura la televizor. Apoi a acuzat presa ca l-a inteles gresit, ca s-a facut prea multa tevatura pentru nimic si a dat inapoi.
La fel Si In cazul taxei auto, Guvernul are o singura grija, sa ne ia banii, legal, ilegal, cu acte in regula, cu forta, nu conteaza. Ca s-o numi taxa de mediu, de prima inmatriculare, de volan sau cric ramane de discutat. Se declara deschisi la dialog Tariceanu si Vosganian, ce ramane batut in cuie este ca nu vom vedea nici un leu inapoi din cei furati cu atata efort. Atata impertinenta a fost de inteles din partea Guvernului Nastase, dar este greu priceput din partea unor europeni subtiri "cu papion". Europa declara taxa ilegala, tribunalele romanesti o fac praf, ei se fac ca nu aud si continua s-o incaseze. Fara sa se gandeasca o secunda ca va veni o zi nu foarte indepartata, pentru ca statul va pierde razboiul taxei, cand un alt Guvern va trebui sa dea acesti bani inapoi. Evident, la fel ca in cazul proceselor pierdute la CEDO, statul va plati cu banii contribuabililor oalele sparte in aceste zile.
Si TAriceanu acuza media ca instiga poporul la nesupunere civica. Asa e poporul, nesimtit cand ii bagi mana in buzunar fara sa-i ceri voie.
Suntem in Uniunea Europeana, nu in Federatia Rusa sau in cea a depanatorilor de melci! In aceasta Uniune statul nu are voie nici sa fure cetateanul, nici sa ia pielea de pe el. Va cred pe cuvant domnule Vosganian ca sunteti lefter, dar asta nu va legitimeaza sa dati in cap la contribuabil si, in plus, credeti-ma, nici el nu are. Sau nu vrea sa va dea. Degeaba staruiti ca nu aveti bani sa dati paine la saraci, stiu prea bine ca de fapt vreti sa cumparati bautura la alegatori.
 Comentarii: 13 Afiseaza toate comentariile  
Ce ne mai miram....unde nu-i competenta...   de cehow
Creier are si musca.Doar ca,se baga in lapte.   de vida clara
v-ar prinde bine un curs de economie   de dan toader
Zilele guvernului Nesimteanu sunt numarate...   de Onesti
mi se sufla...una tare...   de BeDeii vechi si NOI
din pacate trebuie sa recunoasca guv ca base a castigat ca la sah...   de BeDeii vechi si NOI
sunt simpatizant declarat al politicii de dreapta !   de simpatizant dreapta
campania antitaxe   de DIK
prilej de canpanie electorala   de DIK
guvernul Tariceanu   de cosor ion
Claritate sublima care lipseste cu desavarsire.    de Razvratitul
Ce are cineva in cap,nu mai are nimeni altcineva.   de vida clara
Voi sunteti urmasii Romei ?   de Alex.Pandrea
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 La Piovra inhata Romania (2487 afisari)
 Operatii estetice extreme (1682 afisari)
 Razboi intre greii modei (1593 afisari)
 Moartea baroniadei. Baronii se intorc (1511 afisari)
 Kosovo si interesul national (1453 afisari)
 Ricky Martin de nerecunoscut (2408 afisari)
 Semne obscene marca Ceausescu (1960 afisari)
 Surprins cand abuza sexual... o vaca gestanta (1897 afisari)
 Adrian Nastase, "cantecul de lebada" al "papagalului" Geoana (1658 afisari)
 ULTIMA ORA: Fiul vitreg al Elenei Udrea, implicat intr-un grav accident rutier (1633 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.91555 sec.