Ziua Logo
  Nr. 4164 de joi, 21 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Replica Rompetrol
In urma articolului "Butelia ruseasca", publicat ieri de ZIUA, am primit din partea Departamentului de Comunicare si Relatii Publice al Grupului Rompetrol un drept la replica. Trecand peste ironiile ieftine la adresa ziarului, pe care nu le vom publica din respect fata de cititorii nostri, prezentam in continuare pozitia Rompetrol. Dreptul la replica, de fapt, contine declaratii ale lui Dinu Patriciu date in urma cu cateva zile, pe care ZIUA deja le-a publicat. Cu toate acestea, le vom prezenta din nou.
"Dl. Dinu Patriciu a afirmat inca din 14 februarie a.c. ca nu este in nici un fel interesat de Romgaz, iar declaratia referitoare la privatizarea licentelor companiei de gaze si cresterea pretului gazelor este doar o remarca de bun simt. Dl. Patriciu vorbea despre scoaterea la licitatie, in procese transparente, a acestor licente, in asa fel incat sa se creeze o piata competitiva, competitia ducand intotdeauna scaderea pretului. Mai trebuie precizat ca dl. Patriciu s-a referit la privatizarea licentelor, nu la privatizarea companiei Romgaz. Privatizarea Romgazului ca entitate ar fi, in opinia dansului, o greseala, deoarece s-ar pastra un monopol cumparand integral o companie care detine atat de multe licente.
Dl. Dinu Patriciu a precizat ca o mare parte din pretul mare al gazelor pe care romanii il platesc se datoreaza monopolului detinut de Romgaz si Transgaz si ca efectele in lant ale unei politici neinteligente, de pastrare a unui monopol prin nescoaterea la licitatie a licentelor detinute de Romgaz catre mai multi potentiali producatori, duc la preturi mari. Dupa ce a subliniat ca nu are nici un interes in a cumpara Romgaz, directorul general al Rompetrol a declarat ca a discutat, in urma cu aproximativ doi ani, cu reprezentantii Romgaz despre depozitul de gaze Roman-Margineni, dar ca acum acest obiectiv nu mai este de interes, o dovada in acest sens fiind faptul ca nu le-a fost dat nici un raspuns celor de la Romgaz. Chiar dl. Iakob declara in octombrie anul trecut agentiei Mediafax ca este posibil ca societatea din Medias sa selecteze un alt investitor pentru acest proiect, deoarece reprezentantii Rompetrol nu au anuntat Romgaz daca se vor implica la constructia depozitului. Dezvoltand subiectul dependentei energetice a Europei fata de Rusia, dl. Patriciu a mai spus ziaristilor ca pentru aceasta exista o singura solutie: evolutia tehnologica si trecerea catre terminalele de gaz natural lichefiat.
Departamentul de Comunicare si Relatii Publice Grupul Rompetrol"
Alte articole
  SRI recunoaste "localizarea serverului" Rompetrol    (Anchete, 2007-11-21)
  Rompetrol propune angajatilor reducerea voluntara a salariilor cu 20%    (2008-12-17 14:11)
  Dinu Patriciu: Apogeul crizei economice ar putea fi atins in urmatoarele 3-12 luni    (2008-12-08 13:48)
  Afacerile lui Patriciu in Georgia depasesc 100 de milioane de dolari    (2008-08-13 16:05)
  Standard&Poors a reevaluat in crestere calificativul Rompetrol    (2007-12-06 18:32)
  Dosarul Rompetrol, trimis la DIICOT    (2007-10-22 16:59)
 Afisari: 679  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Martor la uciderea Giovannei    
  Elev impuscat de profesor la ore    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Un iepuras scos din basca (3772 afisari)
 DNA la cimitir (3360 afisari)
 Serbia ridica poporul (1425 afisari)
 Apare rivalul lui Raul Castro (1398 afisari)
 Scandal Primaria Brasov -ANS (1351 afisari)
 Lui Demi Moore ii cade fata (3326 afisari)
 ULTIMA ORA: A luat foc Belgradul (2434 afisari)
 ULTIMA ORA: Rusia felicita Romania pentru ca nu a recunoscut independenta Kosovo (2177 afisari)
 Mutu acuzat in Italia! (2102 afisari)
 SUA: O femeie a fost batuta cu bestialitate de un politist (1926 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01098 sec.