Ziua Logo
  Nr. 4163 de miercuri, 20 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Conu' da umbra
Tudor ameninta Europa
-- Na, ca gasiram un nou motiv de mandrie nationala in faptul ca, in sfarsit, un romanas de-al nostru a fost acceptat in elita arbitrajului mondial.
Ce "Pavarotti din Banat", Alexandru Tudor e vedeta noastra, daca e sa ne luam dupa sinistrul cuplu Sandu - Lupescu. Vom sta acum chirciti de frica in fata televizoarelor sa n-o ghiortaiasca desurubatul asta la vreun meci de liga si sa ajunga noul Mailat al continentului, de le va fi iarasi teama unora dintre compatriotii nostri sa jefuiasca si sa violeze in limba romana. Tudor nu e el om rau, nici arbitru chiar tantalau, insa e ingramadit nasol de tot la devla si are apucaturi de pacient la Sapoca.
Pe cuvant! In boala lui, acesta crede ca arbitrul e cel mai important om de pe planeta si cum el e convins ca o ursitoare zbanghie l-a predestinat acestei marete misiuni si-a confectionat un intreg arsenal de mimica si gestica prin care, zice el, degaja autoritate.
Cand dicteaza un penalty se transfigureaza total: alearga capiu catre locul faradelegii, capata o privire salbatica, ia pozitia unui gardian din lagarele naziste si fluiera ca un ceferist carmolit. Credeti ca in afara terenului e altfel, ca e baiat amabil si cumpanit la minte? Deloc! De exemplu, se stie ca inainte cu trei zile de cine stie ce meci el isi alunga sotia din dormitor, ca sa nu-l tenteze cica si sa nu-si consume energiile pe chestii frivole, pastrandu-si-le exclusiv pentru arbitraj.
Mai rau de atata, acum vreo doi ani, in timpul unui stagiu de pregatire parca prin Cipru, el s-a suparat asa de rau pe trei dintre colegii sai - nume cunoscute - care voiau sa aduca niste curve in camere, incat a parasit indignat hotelul si s-a cazat in altul alaturat pe propria-i cheltuiala.
Poate ca astea n-ar avea legatura cu arbitrajul si cu viitoarea sa cariera internationala la care a visat inca de cand era pe olita, dar in spatele acestor apucaturi de dilimandros se ascunde un caracter de frustrat, de individ umilit in copilarie de ceilalti gorobeti, genul de pusti mocofan pe care colegii il baga cu capul in closet si care jura ca se va razbuna cand se va face mare. Acum are fluierul la indemana si adesa il foloseste ca pe butonul nuclear. Apropo, ati vazut cu cata ura acorda cartonasele? Priviti-l atent si va veti cruci!
Constantin DINU 
A r h i v a
  Lupescu in razboi cu Iancu    
  Rath da in judecata FINA    2 comentarii
  Spilul zilei    
  Stiri pe scurt    
  Capitala anti-CFR    
  Securitate sau afara din Liga I!    
 Top afisari / comentarii 
 Butelia ruseasca (2583 afisari)
 Kosovo, sau dictatul de la Washington (2462 afisari)
 Gazul si santajul (1725 afisari)
 Fila pierduta a istoriei (1711 afisari)
 Tatal regasit intr-o carte de bucate (1278 afisari)
 A cheltuit milioane de dolari ca sa arate ca mireasa lui Frankenstein (4494 afisari)
 Meduzele otravitoare sufoca Mediterana (2705 afisari)
 Jonathan Eyal, expert in securitate internationala: Politica UE in cazul Kosovo este o "prostie"  (2562 afisari)
 Dacia pregateste un Logan de teren (2438 afisari)
 Cum sa traiti 100 de ani (2338 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00891 sec.