Ziua Logo
  Nr. 4163 de miercuri, 20 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Interzis iar peste Prut
Curtea Suprema de Justitie din Republica Moldova a anulat dreptul SRTv de a retransmite programele TVR 1 pe frecventa de stat nr. 2 pe perioada procesului de fond cu Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA), dupa ce, cu numai patru zile in urma, Curtea de Apel acorda aceasta posibilitate. Intr-un comunicat remis Mediafax, SRTv si-a exprimat "ingrijorarea fata de modul in care functioneaza actul de justitie in Republica
Moldova". (A.M.L.)
Ambasadorul Jinga decorat
Fostul ambasador al Romaniei in Belgia, Ion Jinga, proaspat numit la Londra, a fost primit ieri in audienta de catre M.S. Albert II, Regele belgienilor, la Palatul Laeken din Bruxelles. Cu acest prilej, suveranul i-a conferit ambasadorului Romaniei, la incheierea misiunii sale in Belgia, <<Marea Cruce a Ordinului Coroanei>>, gradul maxim al uneia dintre cele mai importante decoratii ale statului belgian, pentru contributia adusa la dezvoltarea relatiilor bilaterale dintre Romania si Belgia. (G.D.)
Cioroianu in Israel
Ministrului roman de Externe, Adrian Cioroianu, a aterizat, ieri, la Tel Aviv, din directia Bruxelles. Seful diplomatiei romane era asteptat, aseara, la Biserica Romaneasca din Ierusalim, fiind invitat la dineu de Arhimandritul Ieronim Cretu. Cioroianu a sosit in Israel la invitatia omologului sau, ministrul israelian de Externe, Tzipi Livni, pe agenda vizitei oficialului roman fiind programate, intre altele, intrevederi cu presedintele Shimon Peres si premierul Ehud Olmert. (T.S.)
Obama, preferatul europenilor
In cursa prezidentiala din SUA, democratul Barack Obama spera ieri sa-si devanseze rivala, Hillary Clinton, prin castigarea alegerilor primare din Wisconsin si Hawaii, acesta din urma fiind statul in care s-a nascut senatorul de culoare. Pe de alta parte, francezii, italienii, spaniolii si germanii ar "vota" in favoarea lui Obama, in timp ce britanicii ar prefera-o pe Hillary Clinton, releva un sondaj citat de cotidianul Financial Times. Cei doi democrati sunt cei mai populari, Obama fiind preferat de 35% dintre spanioli si de 45% dintre italieni. (L.P.)
A r h i v a
  Castro renunta dar nu se preda    6 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Butelia ruseasca (2583 afisari)
 Kosovo, sau dictatul de la Washington (2462 afisari)
 Gazul si santajul (1725 afisari)
 Fila pierduta a istoriei (1711 afisari)
 Tatal regasit intr-o carte de bucate (1278 afisari)
 A cheltuit milioane de dolari ca sa arate ca mireasa lui Frankenstein (4494 afisari)
 Meduzele otravitoare sufoca Mediterana (2705 afisari)
 Jonathan Eyal, expert in securitate internationala: Politica UE in cazul Kosovo este o "prostie"  (2562 afisari)
 Dacia pregateste un Logan de teren (2438 afisari)
 Cum sa traiti 100 de ani (2338 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00791 sec.