Ziua Logo
  Nr. 4163 de miercuri, 20 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Mafiot prins la Constanta
-- Vicenzo Spoto (foto), un important membru al organizatiei criminale Cosa Nostra, cautat pentru trafic de droguri, de arme si atacuri la comanda a fost capturat de politisti romani, fiind predat autoritatilor italiene
Autoritatile romane au capturat un important membru al Cosa Nostra, dat in urmarire internationala din 2007, pentru apartenenta la o organizatie criminala de tip mafiot, trafic de droguri, trafic cu arme si atacuri la comanda.
Vicenzo Spoto, in varsta de 50 de ani, a fost capturat la Constanta, fiind predat ieri autoritatilor judiciare italiene. Interpol Roma a comunicat ca italianul este un membru important al organizatiei criminale Cosa Nostra. Biroul National Interpol Bucuresti a solicitat autoritatilor italiene confirmarea identitatii urmaritului in baza semnalmentelor si a fotografiei puse la dispozitie, rezultatul pozitiv al verificarilor cat si mandatul european de arestare emis pe numele sau de catre autoritatile din Italia fiind transmise Curtii de Apel Constanta, care a recunoscut mandatul de arestare european si a dispus predarea acestuia.
"Supremul" arestat in Italia
Paulo Sartori, reprezentantul ministerului italian de Interne in Romania, a declarat, contactat de ZIUA, ca Vicenzo Spoto locuia la Constanta de peste zece ani, acolo unde se casatorise, iar in urma cu opt ani, Curtea de Apel Constanta a refuzat cererea autoritatilor italiene de extradare a acestuia. Potrivit unor surse judiciare, atunci s-ar fi invocat anumite chestiuni de ordin procedural si lipsa unor documente de identitate. Mafiotul a venit in Romania in 1997, iar pe perioada sederii la Constanta a avut contacte cu lumea interlopa, fiind vizat si intr-un caz de frauda cu carduri bancare. Un lider al mafiei "Ndrangheta" din Calabria, Pasquale Condello, poreclit "Supremul", in varsta de 57 de ani, a fost arestat ieri de politia italiana. Acesta este considerat seful "Ndranghetei". "Clanul Condello este una dintre cele mai feroce familii din mafia <<Ndrangheta>>, a spus procurorul care se ocupa de cazurile cu mafioti. In urma cu patru ani, un alt mafiot italian care se stabilise in Romania a fost capturat in Polonia, in urma informatiilor oferite de autoritatile noastre care l-au supravegheat in permanenta. Francesco Schiavone se ascundea in tara noastra folosind acte de identitate autentice ale unor apropiati ai sai. Paolo Sartori declara la acea vreme ca Schiavone - zis Cicciariello, unul dintre liderii clanului "Casalesi" - era printre primii 30 de lideri mafioti italieni considerati "de maxima periculozitate" si unul dintre capii mafiei napolitane.
Bogdan GALCA 
A r h i v a
  Teapa MIG AIR    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Butelia ruseasca (2583 afisari)
 Kosovo, sau dictatul de la Washington (2462 afisari)
 Gazul si santajul (1725 afisari)
 Fila pierduta a istoriei (1711 afisari)
 Tatal regasit intr-o carte de bucate (1278 afisari)
 A cheltuit milioane de dolari ca sa arate ca mireasa lui Frankenstein (4494 afisari)
 Meduzele otravitoare sufoca Mediterana (2705 afisari)
 Jonathan Eyal, expert in securitate internationala: Politica UE in cazul Kosovo este o "prostie"  (2562 afisari)
 Dacia pregateste un Logan de teren (2438 afisari)
 Cum sa traiti 100 de ani (2338 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00986 sec.