Ziua Logo
  Nr. 4163 de miercuri, 20 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Directorul general al FRF este acuzat de implicare in mafia pariurilor
Lupescu in razboi cu Iancu
-- "Kaiserul" a anuntat ieri ca va inainta un memoriu la Comisia de Disciplina impotriva presedintelui "Poli" Timisoara, precizand ca probabil il va da si in judecata dupa ce acesta l-a acuzat de implicare in mafia pariurilor. "Iancu trebuie sa demonstreze in justitie ca sunt implicat in asa ceva. Pentru ca, probabil, o sa-l actionez in justitie", a spus oficialul federatiei.
Lupescu nu considera o greseala faptul ca face reclama la o casa de pariuri, chiar daca in acelasi timp este responsabil cu delegarea arbitrilor. "Ce treaba am eu cu casele de pariuri? Si nu numai LPF, si FRF e in proces cu casele de pariuri. Si ce greseala am facut? Este vorba de un contract comercial pe care il are revista mea, <<Sport Magazin>>", a explicat Lupescu. Intrebat daca o sa renunte la colaborarea cu respectiva casa de pariuri asa cum i-a recomandat Mircea Sandu, Lupescu a evitat raspunsul, precizand doar ca apare in reclama respectiva din postura de "persoana privata". "E reclama revistei, care e treaba mea? Apar in reclama, dar sunt persoana privata, n-are nici o treaba una cu alta", a adaugat Lupescu. "Este grav, foarte grav, daca nu intelege ca pozitia sa este gresita. Este foarte, foarte grav. E ca un profesor care face reclama la tutun, la bautura, la whisky! E acelasi lucru, daca nu mult mai grav", a replicat Iancu. Acesta mai afirma ca il va astepta pe Lupescu sa faca primul pas in justitie dupa care va fi nevoit sa pronunte si nume odata cu acuzele sale. "Daca el ma va chema intr-o instanta civila sau sportiva, eu am sa vin si am sa spun aceleasi cuvinte, pe care le voi repeta de altfel intotdeauna. Eu nu am folosit numele lui, dar faptul ca s-a simtit vizat poate fi o dovada impotriva lui.
La un moment dat, daca voi fi nevoit, voi da si nume", a mai spus Iancu, care a dat de inteles ca oficialul federal ca ar fi implicat in mafia pariurilor, dat fiind faptul ca face reclama pentru o casa de pariuri. "Eu stiu pe cineva mare din federatie care face reclama la pariuri sportive. Eu stiu ca exista o mafie a pariurilor sportive, eu stiu ca mafia pariurilor sportive are intotdeauna ca tinta un federal, un om mare din federatie, un om mare din arbitraj, care poate sa influenteze un rezultat sau doua. Acum, procurorii trebuie sa mearga pe aceasta pisa sa vada ca mafia pariurilor sportive a punctat in FRF. Pentru asta nu vor sa piarda delegarea arbitrilor! Daca nu este adevarat acest mecanism, atunci Lupescu ar trebui sa renunte", a declarat Iancu. Mircea Sandu, presedintele FRF, a spus ca i-a recomandat lui Lupescu sa renunte la relatia cu casele de pariuri. "E o greseala ca a facut reclama la acea casa de pariuri. I-am atras atentia si mi-a spus ca va renunta", a spus Sandu, in timp ce Dumitru Dragomir, seful LPF, a declarat: "Lupescu face reclama? Este o mare greseala! Doamne, Dumnezeule, incredibil!". (Marius GHERGHE)
"Kaiser" fara moralitate
Iancu l-a mai acuzat pe Lupescu si de lipsa de moralitate si a lasat sa se inteleaga ca favorizarea lui CFR de catre arbitri are legatura cu oficialul federal. "Despre ce moralitate vorbeste Lupescu? El, care la marele derby Otelul Galati - FC Farul trimite arbitri de first class? Sau ce moralitate are cand vedem ca un arbitru muta un penalty in careu desi faultul a fost la doi metri in afara (n.r. - la meciul CFR Cluj - Ceahlaul). Ce moralitate vedem la Lupescu? Vedem cum un arbitru da penalty cand cineva pune unghia pe Fabbiani (n.r. - la meciul Gloria Bistrita - CFR Cluj)!", a spus Iancu. (MIG)
Scrisoare cAtre arbitri!
Lupescu a transmis ieri un mesaj catre "fluierasi", solicitandu-le sa nu se amestece in lupta echipelor din Liga I, sa fie echidistanti si corecti. "Stimati arbitri, acum, cu putine zile inaintea reluarii editiei 2007-2008 a campionatului national Liga I, va rog, inainte de toate, sa nu acordati atentie intregului climat care se creeaza atat in jurul dumneavoastra, cat si in jurul nostru, al FRF. Stim prea bine ca otravirea atmosferei se poate transforma oricand in dusmanul tuturor celor implicati in fotbal, actionand aidoma unui bumerang. In acest sens, va rog sa va pastrati luciditatea si sa dati dovada, in cele 15 etape care au ramas de disputat pana la sfarsitul sezonului, de echidistanta, competenta, profesionalism si corectitudine. (...) Nu va amestecati in lupta lor, pentru ca interesul nostru nu este acela de a va sanctiona, ci de a asigura fotbalului nostru cel mai propice climat. Succes!", scrie Lupescu. (MIG)
A r h i v a
  Rath da in judecata FINA    2 comentarii
  Spilul zilei    
  Stiri pe scurt    
  Capitala anti-CFR    
  Tudor ameninta Europa    
  Securitate sau afara din Liga I!    
 Top afisari / comentarii 
 Butelia ruseasca (2583 afisari)
 Kosovo, sau dictatul de la Washington (2462 afisari)
 Gazul si santajul (1725 afisari)
 Fila pierduta a istoriei (1711 afisari)
 Tatal regasit intr-o carte de bucate (1278 afisari)
 A cheltuit milioane de dolari ca sa arate ca mireasa lui Frankenstein (4494 afisari)
 Meduzele otravitoare sufoca Mediterana (2705 afisari)
 Jonathan Eyal, expert in securitate internationala: Politica UE in cazul Kosovo este o "prostie"  (2562 afisari)
 Dacia pregateste un Logan de teren (2438 afisari)
 Cum sa traiti 100 de ani (2338 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01304 sec.