Ziua Logo
  Nr. 4161 de luni, 18 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Salvat de la moarte de o strangere de mana
-- Un simplu salut, o strangere de mana. A fost gestul care i-a salvat viata unui barbat din Marea Britanie.
Mark Gurrieri s-a intalnit intr-o zi, printr-o intamplare, cu medicul Chris Britt si, dupa ce s-au salutat, dandu-si mana, cel din urma a sesizat ca este ceva in neregula cu mana lui Gurrieri care era "prea carnoasa si buretoasa". O privire asupra chipului barbatului i-a confirmat suspiciunile: era vorba despre o afectiune care putea ucide.
Doctorul Britt si-a dat seama doar privindu-l pe Mark Gurrieri ca acesta are simptomele unei afectiuni denumite acromegalie, care este cauzata de o tumora cerebrala benigna care afecteaza trei oameni la un milion.
Sansa de a-l intalni pe medicul Britt l-a determinat pe Gurrieri sa isi faca investigatii mai amanuntite, el fiind operat in ultimul moment.
Gurrieri si Britt s-au intalnit la inceputul lunii decembrie, cand un prieten comun l-a adus pe medic la restaurantul italian detinut de Mark Gurrieri.
"Am venit la usa sa-mi intampin oaspetii. Era prima data cand Chris Britt venea la mine la restaurant. Ne-am strans mainile in semn de salut si m-am asezat la ei la masa. Chris nu mi-a spus nimic, dar, imediat ce m-am ridicat, s-a intors spre prietenul meu si i-a spus: <<Amicul tau are acromegalie. Pun pariu pe meseria mea ca asa este>>. Nici prietenul meu nu mi-a spus imediat despre ce e vorba. A venit dupa doua zile la mine, foarte incurcat, ne-am asezat la o masa si a inceput sa vorbeasca. Cuvantul <<tumora>> m-a ingrozit. Mai ales ca era vorba de creier. M-am dus la medic, dupa ce am cautat pe Internet tot ce am putut gasi in legatura aceasta boala. Doctorul meu a zis ca nu e sigur, mi-a facut analize, iar rezultatul a iesit pozitiv pentru acromegalie".
Gurrieri, care are 36 de ani, crede ca are aceasta afectiune de cinci ani, insa, desi a observat niste usoare modificari ale extremitatilor, nu s-a gandit sa mearga la medic.
Barbatul a fost operat in luna ianuarie, chirurgul reusind sa-i indeparteze 92% din tumora.
Dr. Britt a declarat ca "imediat ce l-am vazut mi-am dat seama ca arata ca cineva bolnav de acromegalie. Cand i-am strans mana, suspiciunile mi s-au confirmat. Cand am fost student la medicina am avut ocazia sa vad pacienti care aveau aceasta afectiune, insa este vorba despre o boala foarte rara".
Acum, Gurrieri a povestit ca "mama crede ca dr. Britt este ingerul meu pazitor. Cred ca-i datorez viata si cateva mese la mine in restaurant". (B.M.)
A r h i v a
  Placuta de inmatriculare de 14 milioane de dolari    
  Se marita Angelina Jolie    4 comentarii
  Februarie prea rece    
 Top afisari / comentarii 
 S-a nascut Kosovo, a murit ONU (3750 afisari)
 Salvat de la moarte de o strangere de mana (3586 afisari)
 Efectul de domino (2819 afisari)
 Seismul nuclear (2031 afisari)
 Adrian Nastase - marca inregistrata PSD (1725 afisari)
 Note despre asasinarea lui John F. Kennedy si complotul impotriva fratelui acestuia, gasite intr-un seif din Dallas (4476 afisari)
 Jirinovski avertizeaza: Va urma linsarea Romaniei, Moldovei si Ucrainei (3390 afisari)
 Pret record la platina (2269 afisari)
 La sapte ani e mai puternic decat Schwarzenegger (2211 afisari)
 Al Fayed: "Tony Blair a ordonat asasinarea Printesei Diana" (2027 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01389 sec.