Ziua Logo
  Nr. 4160 de sambata, 16 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Comunicare intre ambulante
Ministerul Sanatatii a lansat, ieri, sistemul de comunicare intre masinile de ambulanta si centrele regionale, unic in Europa, acesta devenind operational din 30 iunie 2008. Ministrul de resort, Eugen Nicolaescu a declarat ca este vorba despre 700 de ambulante de tip B (care nu au obligatoriu medic) ce vor fi echipate special pentru a putea transmite parametri pacientului de la locul interventiei la centrele regionale. "Ma refer la cele opt centre regionale organizate in Unitatile de Primiri Urgente (UPU) din Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi, Spitalul Judetean Mures, Spitalul Judetean Cluj, Spitalul Judetean Timis, Spitalul Judetean Craiova, Spitalul Judetean Constanta, Spitalul de Urgenta Floreasca si inca o unitate, ambele din Capitala", a explicat ministrul. Din cele 700 de ambulante de tip B, 120 au fost repartizate SMURD si 580 serviciilor de ambulanta. Sistemul permite medicului sa consulte bolnavul de la distanta si sa indice asistentului sau paramedicului manevrele corecte pentru ca starea bolnavului sa nu se deterioreze pana cand ajunge la spital. In functie de valoarea parametrilor vitali transmisi prin acest sistem, centrul regional poate lua decizia de a trimite la locul interventiei o ambulanta de tip C cu medic sau un elicopter. Potrivit ministrului Sanatatii, aceste dotari nu au necesitat cheltuieli suplimentare deoarece nu au fost cumparate separat, ci au fost incluse de la inceput in dotarea ambulantelor. (C.P.)
Aeroport in sudul Capitalei
Studiul de fezabilitate pentru construirea unui aeroport in zona de sud, sud-vest a Bucurestiului va tine seama de conditiile de sol, rezistenta, modul de circulatie a aerului, precum si de construirea unei infrastructuri rutiere fluidizate spre centrul Capitalei, a precizat, ieri, Ludovic Orban, ministrul Transporturilor, intr-o conferinta despre dezvoltarea imobiliara a Bucurestiului. "Bucurestiul s-a dezvoltat groaznic de mult spre nord, pretul unei locuinte in aceasta zona fiind de pana la 10 ori mai mare decat al uneia similare din sud. Este fals sa spunem ca primariile, inclusiv cea a Municipiului nu trebuie sa aiba un rol activ in procesul de echilibrare a tuturor zonelor. Derulam deja proiecte care sa construiasca osatura dezvoltarii zonei de sud, zona cu potential mare, dar neexploatat. Suntem deschisi parteneriatelor de tip public-privat, mai ales ca ideea construirii unui aeroport pe aceasta directie poate aduce multe beneficii atat bugetare pentru autoritati si dezvoltatori, dar mai ales pentru cetatenii orasului", a precizat, in acest context, viceprimarul Capitalei, Razvan Murgeanu. (C.P.)
Anunt
Consiliul Local Sector 6 se intruneste in sedinta extraordinara pe 19.02.2008, ora 17.00, la sediul Primariei Sector 6, pentru aprobarea urmatoarelor proiecte de hotarare: utilizarea fondului de rulment si Bugetul de Venituri si Cheltuieli pe 2008; reglementarea activitatii de ridicare, transport si depozitare a vehiculelor parcate neregulamentar; reorganizarea Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor; Organigrama, Statul de Functii si ROF ale Administratiei Pietelor; suplimentare articole de imbracaminte pentru agentii Directiei Politiei Comunitare; cost mediu lunar de intretinere a persoanelor din Caminul de batrani "Floare Rosie"; comisia si taxa de Acord Unic; liste nominale pentru subventiile de la bugetul de stat alocate construirii de locuinte conform OUG 51/2006; repartizarea apart. 19, et. 1, bl. A, Zona A, cart. "C-tin Brancusi"-ANL; valoarea abonamentelor pentru tel. mobile ale salariatilor ADP;
aprobare documentatii tehnico-economice si PUD-uri.
A r h i v a
  Pe drumuri intre Scoala si Munca    
  Alocatie si dupa 18 ani    1 comentariu
  Ne rarim incet, dar sigur    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Taxa auto in varianta Mediu (3117 afisari)
 Kosovo - reduta mafiei islamice din Europa (II) (3038 afisari)
 Kosovo, Serbia si romanii timoceni (2230 afisari)
 Tariceanu nu a renuntat la afaceri (2170 afisari)
 Operatiune SIE esuata (1719 afisari)
 Cel mai gras om din lume are o iubita fotomodel (4943 afisari)
 Colegii de generala ai Elenei Basescu: Operatiile estetice i-au schimbat mult infatisarea (4266 afisari)
 Kosovo, exemplu pentru liderii maghiari din Romania (1955 afisari)
 Eclipsa totala de luna in Romania pe data de 21 februarie 2008 (1616 afisari)
 Desi risca puscaria, un cuplu incestuos nu poate renunta la dragostea lor bolnava (1530 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00932 sec.