Ziua Logo
  Nr. 4160 de sambata, 16 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
"4,3,2" pe DVD
La ora 19.00, la subsolul Carturesti, va avea loc, azi, lansarea oficiala a DVD-ului cu filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" al lui Cristian Mungiu, castigator al premiului Palme d'Or la editia din 2007 a Festivalului de la Cannes. La lansare, va fi prezentata si o expozitie a trofeelor si premiilor primite de film, afise si trailere din peste 20 de tari. Vor mai fi expuse decoruri si obiecte folosite la filmare. La eveniment vor fi prezenti, alaturi de regizor, actorii Anamaria Marinca, Laura Vasiliu si Vlad Ivanov. DVD-ul contine si secvente suplimentare, neincluse in film. (M.A.)
Varsovia Piano Trio la Peles
Institutul Polonez din Bucuresti deschide seria manifestarilor muzicale, pe care le organizeaza in acest an, prin concertele de muzica de camera sustinute de ansamblul "Varsovia Piano Trio" (Ewa Skardowska Kiljan - pian, Adam Zarzycki - vioara si Piotr Hausenplas - violoncel). Infiintat in 2002 de absolventi ai Academiei de Muzica "Fryderyk Chopin" din Varsovia, ansamblul s-a impus printr-un repertoriu cameral bogat, care include cu precadere piese ale unor compozitori polonezi si slavi. Astazi, la Muzeul National Peles din Sinaia ansamblul va concerta incepand cu ora 17.00, iar maine, la Brasov, la Centrul Cultural Reduta. (M.A.)
Premiera radiofonica
Piesa "Angajare de clovn" a dramaturgului francez de origine romana Matei Visniec va avea premiera radiofonica maine (ora 19.00), la Radio Romania Cultural. "Angajare de clovn" este un spectacol realizat de Gavril Pinte, dupa textul omonim, detinator al Premiului UNITER pentru Cea mai buna piesa romaneasca a anului 1991. Piesa a fost scrisa in 1987, anul in care Visniec a cerut azil politic in Franta. In distributia spectacolului se regasesc: Mircea Albulescu, Constantin Codrescu, Constantin Draganescu, Dan Astilean. Spectacolul este realizat si prezentat in cadrul proiectului "Dramaturgi romani contemporani", coordonat de Magda Dutu. (D.C.)
Tinere sperante
La Muzeul Paul Constantinescu, va avea loc maine (ora 11.00), un concert clasic de tinere sperante, organizat de Fundatia Remember Enescu, invitatul de onoare fiind tenorul George Dragomir din Bucuresti, absolvent al liceului Dinu Lipatti, sectia canto, si admis in acest an la Facultatea Transilvania din Brasov. Tenorul a gandit un program muzical numit "Proiectul de selectiuni din opera Rigoletto de Verdi", ce o va include si pe soprana Elena Ghita - absolventa a Conservatorului Ovidius din Constanta, precum si pe pianista Livia Tudor - studenta anul I la Conservatorul din Bucuresti la sectiile pian si compozitie. (D.C.)
"Nenumite" la Sadoveanu
Av. Maria Calciu lanseaza un nou volum de versuri, aparut la Editura SemnE si intitulat "Nenumite". Evenimentul va avea loc la Libraria "Mihail Sadoveanu" din Bucuresti, luni (ora 18.00). Va recita actrita Valeria Ogasanu. Maria Calciu a debutat in '92 cu volumul de versuri "Cantecele anotimpului copt". In prefata volumului "Nenumite", prof. Nicolae Jinga vede in versul Mariei Calciu fiorul metafizic din creatiile lui Ion Alexandru si Daniel Turcea. (S.A.)
A r h i v a
  Sa nu te faci scriitoare!    
  Seara de balet fara rusi    
  Gala cu tango aerian    
  Geo Bogza '100    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Taxa auto in varianta Mediu (3117 afisari)
 Kosovo - reduta mafiei islamice din Europa (II) (3038 afisari)
 Kosovo, Serbia si romanii timoceni (2230 afisari)
 Tariceanu nu a renuntat la afaceri (2170 afisari)
 Operatiune SIE esuata (1719 afisari)
 Cel mai gras om din lume are o iubita fotomodel (4943 afisari)
 Colegii de generala ai Elenei Basescu: Operatiile estetice i-au schimbat mult infatisarea (4266 afisari)
 Kosovo, exemplu pentru liderii maghiari din Romania (1955 afisari)
 Eclipsa totala de luna in Romania pe data de 21 februarie 2008 (1616 afisari)
 Desi risca puscaria, un cuplu incestuos nu poate renunta la dragostea lor bolnava (1530 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00957 sec.