Ziua Logo
  Nr. 4157 de miercuri, 13 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
Angajatii de la Nokia Jucu isi vor face sindicat
-- Presedintele sindicatului Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, a declarat, luni, la inaugurarea fabricii Nokia de la Jucu, ca spera ca in cel mult doua saptamani sindicatul angajatilor Nokia sa capete personalitate juridica, transmite corespondentul NewsIn.
"Suntem in curs de constituire al sindicatului Nokia. Sper ca in doua saptamani acest sindicat sa aibe personalitate juridica, iar din acel moment vom solicita conducerii Nokia Jucu negocierea contractului colectiv de munca", a precizat liderul sindical.
Potrivit lui Pop, in contractul colectiv de munca trebuie prevazute clauze pentru asigurarea salariilor compensatorii in caz de disponibilizare sau reducere a activitatii si asigurarea de reconversie a fortei de munca pentru a evita situatia de la Bochum, unde Nokia va inchide fabrica. "Eu as sugera si statului roman sa introduca niste clauze in care companiile care vin in Romania sa nu plece dupa cativa ani, dupa ce facilitatile asigurate de stat isi pierd efectul", a declarat Grigore Pop.
Deocamdata, la Nokia Jucu au fost angajati 350 de muncitori, dar vor fi 500 in prima etapa a demararii productiei. Anagajatii primesc o masa pe zi si bonuri de masa si majoritatea provin din zona Jucu, Gherla, Dej, Cluj-Napoca. Pana la sfarsitul anului 2009 vor 3.500 de angajati.
Compania Nokia a inaugurat, luni, la Jucu, judetul Cluj, prima linie de asamblare a telefoanelor mobile in prezenta lui Juha Putkiranta, senior vice-president Nokia, a lui John Guerry, director Nokia Romania si a autoritatilor locale si judetene.
A r h i v a
  Microsoft a cumparat producatorul de programe pentru telefoane mobile Danger    
 Top afisari / comentarii 
 Marele jaf (2291 afisari)
 Napoleon nu a fost otravit cu arsenic (1920 afisari)
 Taxa, pomenile, Becali (1421 afisari)
 Ion Iliescu s-a injurat cu Nica Leon (1404 afisari)
 Beleaua de la Justitie (1354 afisari)
 Tata Motors produce masina care merge cu aer  (3751 afisari)
 Dinu Patriciu: Sectorul imobiliar se va confrunta cu o criza fara precedent (3660 afisari)
 Ninsori si frig in Romania, incepand de vineri (3362 afisari)
 Kremlinul si-a lansat un submarin de ultima generatie (3094 afisari)
 Portretul robot al ucigasului din Berceni (2779 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00521 sec.