Ziua Logo
  Nr. 4156 de marti, 12 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
A murit Tom Lantos
Tom Lantos, presedintele Comisiei de Afaceri Externe din camera Reprezentantilor si ultimul supravietuitor al Holocaustului ales in Congresul SUA, a decedat luni, la 80 de ani, din cauza cancerului, informeaza Mediafax. El fusese diagnosticat cu cancer la sfarsitul lunii decembrie. In controversata sa cariera politica, congresmanul Tom Lantos a fost primit in Romania si de presedintele Nicolae Ceausescu. Despre prima vizita, care a avut loc in ianuarie 1983, David B. Funderburk, ambasadorul de atunci al Statelor Unite la Bucuresti, avea sa scrie: "Potrivit publicatiei Politics in America, democratul din California Tom Lantos, nascut la Budapesta din parinti evrei, are reputatia unui fervent anticomunist. Dupa vizita sa in Romania, in ianuarie 1983, ma intrebam cum oare si-o fi castigat acea reputatie". In 1991, Lantos a acuzat in termeni duri Romania de nerespectarea drepturilor omului, in general, si a drepturilor minoritatii maghiare in special. "Eu si colegii mei vom face, in continuare, zile grele Romaniei, daca nu vor fi reinfiintate la Cluj consulatul ungar si Universitatea Bolyai", avea sa spuna Lantos, care si-a ghidonat luarile de pozitie oficiale in functie de interese si afaceri diverse desfasurate in Romania. (D.E.)
SUA impotriva legalizarii prostitutiei
Asociatia Caritas Bucuresti, impreuna cu mai multe organizatii non-guvernamentale, cu sprijinul Senatului Romaniei si al Patriarhiei Romane, organizeaza astazi, la Parlament, de la ora 11.30, conferinta de presa intitulata "Provocare la adresa legalizarii industriei sexului in Romania, consecintele legalizarii prostitutiei in Romania". La conferinta participa, ca invitat special, ambasadorul Mark P. Lagon (foto), directorul Directiei de Monitorizare si Combatere a Traficului de Persoane din Departamentul de Stat al SUA, institutie angajata in lupta mondiala impotriva sclaviei moderne (care cuprinde munca fortata, exploatarea sexuala, privarea de libertate si obligarea indeplinirii unor activitati impotriva vointei persoanei). Mark P. Lagon, care va sustine declaratia "Prostitutia este un magnet pentru traficul de sex si nici o tara nu ar trebui sa o legalizeze", a fost nominalizat de presedintele Bush, in februarie 2007, si a depus juramantul in mai 2007 pentru functia amintita. Din 2004 pana in 2007, Lagon a detinut functia de asistent in cadrul Departamentului de Stat pentru Organizatia Afacerilor Internationale. (D.E.)
Obama sta pe val
Senatorul Barack Obama a castigat cursa electorala democrata din statul Maine, desfasurata duminica, in vederea alegerilor pezidentiale americane din noiembrie, in fata rivalei sale Hillary Clinton. Cu o zi in urma, Obama obtinuse victoria in alegerile din Louisiana, Nebraska si Washington, ceea ce i-a oferit un impuls in competitia sa cu Clinton, unde fiecare delegat la conventia din vara a partidului a devenit crucial. Rezultatele bune ale lui Obama, comparativ cu cele ale lui Clinton, au determinat-o pe aceasta sa treaca la remanierea echipei sale de campanie, inlocuind-o pe directoarea Patti Solis Doyle, cu Maggie Williams, o fosta colaboratoare, care a ocupat postul de sefa de staff la Casa Alba, in timpul administratiei Bill Clinton. Astazi sunt programate alegeri preliminare in statele Virginia si Maryland si in districtul Columbia. (D.E.)
A r h i v a
  Ahmadinejad sfideaza ONU    20 comentarii
  Compania Gazprom-Kremlin la aniversare    5 comentarii
  UE se grabeste sa ajunga in Kosovo    1 comentariu
  Stare de urgenta in Timorul de Est    
 Top afisari / comentarii 
 Decretele secrete (4711 afisari)
 Ilie Dumitrescu amenintat cu pistolul in fata politistilor (2561 afisari)
 Inapoi la Cotroceni (2270 afisari)
 Misterele de langa noi (2059 afisari)
 Puterea din umbra (2054 afisari)
 Martor la inmormantarea Ceausestilor (6561 afisari)
 Macel in Berceni (2704 afisari)
 Portavion american survolat de bombardiere rusesti (2597 afisari)
 Mercedes cu un picior la Cluj, Porsche, instalat la Dej (2457 afisari)
 Ion Iliescu si Nica Leon s-au porcait la Parlament (2315 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01011 sec.