Ziua Logo
  Nr. 4156 de marti, 12 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Ahmadinejad sfideaza ONU
-- Rezolutiile Consiliului de Securitate sunt "bucati de hartie"
Iranul nu va face nici un pas inapoi in ceea ce priveste programul sau nuclear, contestat de Occident, ci, din contra, Teheranul are de gand sa lanseze in spatiu doua noi rachete. Acesta a fost mesajul pe care presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad l-a transmis, ieri, iranienilor, cu ocazia aniversarii a 29 de ani de la Revolutia Islamica. Referindu-se la rezolutiile adoptate in ultima perioada de Consiliul de Securitate al ONU, care cer Iranului sa isi suspende programul de imbogatire a uraniului, Ahmadinejad, a incercat, din nou, sa minimalizeze presiunile internationale, apreciind ca recomandarile Natiunilor Unite sunt doar niste "bucati de hartie".
Pentru cea de-a 29-a aniversare a victoriei revolutiei islamice, care a dus la caderea regimului sahului Iranului, la 11 februarie 1979, la Teheran si in alte orase ale tarii au fost organizate manifestatii la care au participat mii de persoane. Dupa modelul anilor precedenti, manifestantii au scandat "Moarte Israelului" si 'Moarte Americii", statele inamice ale Republicii Islamice. De asemenea, discursul rostit ieri de presedintele Ahmadinejad a reprezentat un nou prilej de a pune la zid adversarii Iranului, nefiind uitati nici criticii din interiorul tarii, acuzati de "cooperare cu dusmanul".
Iranul trimite noi rachete in spatiu
"Poporul iranian nu va renunta deloc la dreptul sau la energie nucleara, iar marile puteri nu trebuie sa-si indrepte erorile printr-o alta eroare", a spus liderul de la Teheran, facand aluzie la posibila votare a unei noi rezolutii a Consiliului de Securitate al ONU impotriva Iranului. "Problema nucleara s-a incheiat. Inamicii nu mai pot decat sa se joace cu bucati de hartie", a adaugat Ahmadinejad. Iranul, acuzat ca incearca sa se doteze cu arma nucleara, face deja obiectul a trei rezolutii ale Consiliului de Securitate al ONU, prin care i se solicita sa coopereze mai mult cu Agentia Internationala pentru Energie Atomica si sa renunte la programul de imbogatire a uraniului.
Iranul va trimite doua noi rachete in spatiu in cursul urmatoarelor luni, in pofida preocuparii exprimate de state occidentale si Rusia fata de programul balistic iranian, a mai anuntat liderul de la Teheran, precizand ca trimiterea primei rachete, la 4 februarie, a fost un succes. Iranul a anuntat ca a trimis o prima racheta la 4 februarie, fapt ce a stranit preocuparea Occidentului si a Rusiei. Televiziunea iraniana a difuzat imagini cu lansarea unei rachete, aparent Shahab-3, dintr-un loc in plin desert. SUA si Rusia au criticat trimiterea acestei rachete, avertizand ca acest lucru nu face decat sa izoleze si mai mult Republica islamica de comunitatea internationala.
Atac la "dusmanii interni"
Presedintele iranian i-a sanctionat, verbal, si pe criticii sai din interiorul Iranului, cu putin timp inainte de alegerile legislative programate pentru 14 martie. "Din nefericire, unii gandesc ca tara le apartine si vor sa controleze totul. In chestiunea nucleara, unii au luat contact cu inamicul si l-au incurajat, oferindu-i informatii (secrete)", a acuzat Ahmadinejad, adaugand ca acestia "nu fac parte din natiunea iraniana" si ca nu vor putea scapa de justitie.
Afirmatiile sale vin dupa ce, in ultimele luni, numerosi reformisti de la Teheran si unii conservatori moderati, printre care fostii presedinti Akbar Hashemi Rafsanjani si Mohammad Khatami, au criticat dur regimul lui Ahmadinejad, nemultumiti de pretul pe care Iranul trebuie sa il plateasca, mai ales in ceea ce priveste dezvoltarea economica, ca urmare a acestei confruntari cu Occidentul. (L.P.)
 Comentarii: 20 Afiseaza toate comentariile  
Eu cred ca sant unii care l-au inspirat pe Ahmadinejad...   de Zenn
Ziceti bine d-le Giorgi Buj , ziceti bine !   de XL5
" Debunkam " d-le Zenn , " debunkam " !   de XL5
Putin haz...de necaz   de sharly
300000 !!!! ??????????????   de amy
Forumistilor, tare-l iubiti pa persanul ala mic, urit si rau!   de giculuca
Atentie, Grupul de Investigatii Genealogice (faimosul GIG) e cu ochii pe voi!   de fasolaboaba
Mario, un evreu = roman   de fasolaboaba
Ce nemti simandicosi !   de Bongosika
Asemenari tulburatoare   de Mache
To: alamar   de california
Pai nu zicea d-l presedinte Bush personal ca ONU ...   de Giorgi_Buj
Mai incerc odata...   de neamtu tiganu
Raspuns lui Alamar   de Mario
To : Mario...   de alamar
Aha, altul este motivul pentru care nu doresti sa conversezi cu mine, Neamtule   de Mario
Neamtule, un evreu nu are cum sa fie roman   de Mario
Pt evreul Carol   de Mario
--->> "Problema nucleara s-a incheiat " <<--- ! zice Iranul ...   de jan dinu
Tupeu de mujahedini fanatici   de Mario
A r h i v a
  Compania Gazprom-Kremlin la aniversare    5 comentarii
  UE se grabeste sa ajunga in Kosovo    1 comentariu
  Stare de urgenta in Timorul de Est    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Decretele secrete (4711 afisari)
 Ilie Dumitrescu amenintat cu pistolul in fata politistilor (2561 afisari)
 Inapoi la Cotroceni (2270 afisari)
 Misterele de langa noi (2059 afisari)
 Puterea din umbra (2054 afisari)
 Martor la inmormantarea Ceausestilor (6561 afisari)
 Macel in Berceni (2704 afisari)
 Portavion american survolat de bombardiere rusesti (2597 afisari)
 Mercedes cu un picior la Cluj, Porsche, instalat la Dej (2457 afisari)
 Ion Iliescu si Nica Leon s-au porcait la Parlament (2315 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00930 sec.